"Българите ще се каят, че са докарали Станишев пак на власт"

Борисов: Не може да харчиш повече, отколкото произвеждаш и да просперираш
Обновена: 12 апр 2014 20:40 | 12 апр 2014 20:32, Елка Василева
403
"Българите ще се каят, че са докарали Станишев пак на власт"
Бойко Борисов. Снимка: архив, Булфото

„Няма как да харчиш повече, отколкото произвеждаш и да просперираш. Това трябва да осъзнаят хората, за да спрат да живеят в света на фантазиите, но минават години, докато разберат, че са били лъгани”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със структурите на ГЕРБ от Смолян и Перник, която се проведе в Смолян.

Бойко Борисов даде пример със семейството: „Кой баща не иска да купува повече играчки за детето си и дрехи на жена си, но го прави само по празници, като се съобразява с бюджета. Така е и с държавата”, каза Борисов.

Той подчерта, че партия ГЕРБ се счита, че не е безгрешна, както е при други партии, но заяви, че има и ден за прошка. „ГЕРБ има кауза и не може да задължи никого да гласува за ГЕРБ, ако не е убеден в това, което партията прави за хората”, допълни Борисов и заяви, че от ГЕРБ искат да бъдат честни пред избирателите си и да не обещават неща, които не могат да се изпълнят. „Няма да се подвеждаме от популизъм, да се каже цялата истина, а вече кой колкото може да понесе”, категоричен бе Борисов.

„Българите горчиво ще се каят, че са докарали Станишев отново на власт. Ако българите не послушат предизборния лозунг на ГЕРБ, че България няма време за губене, няма да бъдат построени и довършени нито „Струма”, нито „Хемус”, защото Европейската комисия ще ни спре еврофондовете”, заяви още лидерът на ГЕРБ.

По думите му Станишев дезертира от отговорността да стане премиер. „Хареса му като г-н Доган да си седи в сарая, да командва и да не подписва нищо. Да си премиер не е само длъжност, това е отговорност”, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Според него Станишев дезертира от тази отговорност. „Хареса му и иска да е евродепутат. Щом от премиер си дезертирал до това да си евродепутат, нямаш място да спориш и да дебатираш с премиерите. Затова моят дебат е с Орешарски”, обясни Бойко Борисов.  „БСП и ДПС знаят, че няма да станат по-приятни за хората, затова искат да ни изкарат, че всички сме маскари”, допълни Борисов.

Във връзка с липсата на кворум вчера в Народното събрание Бойко Борисов отново коментира, че за пореден път БСП са доказали, че без „Атака” правителството не може да съществува.

„Миков, който иначе всеки ден шмекерува и спира регистрацията на 20-ата секунда, за да е нисък кворумът, вчера три пъти даваше почивка, за да долети „Атака” като бялата лястовица по жицата”, каза Борисов.

Според него това било голяма мъка за Миков и Манолова. „Един час чакаха да долети бялата лястовица, а в очите им – страшна мъка. Накрая депутатите от „Атака” дойдоха като по команда по якета и анцузи. Вие си отговорите на въпроса – по чия команда е станало това. Който го е направил, очевидно има най-много власт в държавата”, категоричен бе Бойко Борисов.

„Държавата е заложник на най-малката политическа партия в парламента и колкото по-бързо се направят избори, толкова по-добре и за БСП, и за ДПС”, добави още лидерът на ГЕРБ. По думите му това е страшна мъка, както и за самите тях. „Нали ги виждаме в парламента, посърнали, подтиснати и те знаят, че това, което правят в момента е неправилно. Трябва да се мине веднага през предсрочни избори - 2 в 1 май месец, да не се харчат 20 милиона след това за нови избори и както ни подреди народът, всички да се смирим и да изпълним волята му”, допълни Борисов.

На въпрос как ще коментира това, че от новопоявили се партии крадат депутати от ГЕРБ, Борисов заяви, че партията им е голяма и могат да бъдат донори на много партии. „Има и да дадем, има и да останат и след като толкова им се радват, и след като сме толкова качествени и това им е най-голямата радост като успеят им пожелавам да продължават, след като това им доставя удоволствие и радост. Аз обичам на хората да им е хубаво”, категорично заяви Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
0
 
0
 
! Отговори
zapa преди 9 години
bg centralna adminisracia sakrastavame, bg centralni medii sakrastavame - faida hich nyamame ot tyah. nito sa daje interesni i hich ne ni zabavlyavat, a kolko skapi bileti im plastame za predstavlenia, skapi zaplati, skapi palati, skapi aautomobili, skapi securitas...
278
1
 
0
 
! Отговори
!!! преди 10 години
taka si e !
277
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до 338(БКП)Разликата между Виденов и Борисов е , че по времето на Виденов няма самозапалили се хора
276
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гатанка: Куха кратуна върви, а след нея стадо *** овце с офча мисъл! Що е то?Отговор:Бибитко води депутатите/офчиците/ на Политическа партия ГЕРБ в Народното събрание!
275
2
 
2
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
предишното беше до 343 ........Подаръците да били повече ,че масите в този ресторант били нестабилни .ако ли не строежа ще го видиш през крив макарон ,общинския съвет е наш .Това ако не е корупция .друг комунистически рекет : ще работиш ли с нас ?! - не искам ,аз си имам доставчици ,добреееее .-на другия ден в цеха за сладки кацат Инспекцията по труда ,ХЕИ-то .Риокос и иии НАП -просто приказка ,щеш не щеш клякаш и плащаш и цункаш з.....ци иначе няма работа
274
0
 
3
 
! Отговори
Тодор преди 10 години
До до 338(БКП)Аз не съм толкова краен ,но си много прав и за купоните и униженията ,дори в момента сърбам попарата на дъртите комунисти дето са се окопали във властта и които на всяка цена държат да са най отпред и не ги спират ни закони ни правила .ни коректност ,ами използват всякакви прийоми само и само да продължат да да са на власт ,рекета за тях е като добър ден,както каза един познат :дойде един каза че е от Б....П и ако искам да строя да съм организирал една вечеря с подаръци .....
273
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а ти кво направи ***
272
3
 
5
 
! Отговори
до 338(БКП) преди 10 години
Жан Виденов може да не са го хванали,че краде,но такава мизерия да беше,че втора такава не помня.Ако ти като деец на БКП си получил куфар с пари от мамка ти партия,аз като повечето българи пазарувах с купони и седях на тъмно когато нямаше ток.Може би по младите това го не помнят,но нас по старите няма да ни излъжете.От БСП такива унижения преживях,че докато съм жив БСП е врагът,а неговите врагове съюзници.Заради вас избягаха от страната ни 2 милиона човека.Оставка и то веднага!
271
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баси кефа! Как ми се иска и на мен Мутрата на дебат с Орешарски! Но и тогава няма да разбере, че герберастията е висша степен на простотия! И е присъща на цялата герберастка ***!
270
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българите ВЕЧЕ се каят, че не си в затвора, където ти е мястото, Буда-Борисов! Какво може да се очаква от третостепенна мутра, комунистическо синче ("антикомунист"), демагог и мързеливец, който свеждаше политиката до махленски мачлета?! Жалко, че нямаме правосъдие, а разчитаме на чужда помощ ("приятелчето Му" от Српско)! И този никаквец, Бойко, почти цяла година пречи с платените си играчи, част от които бяха снети от позициите им на властови калинки! Какво да кажем за смешният Му плач в Европа?
269
0
 
2
 
! Отговори
gen. преди 10 години
ne zle bg narod da si napravi malki zapasi u doma - voda za niene, miene, konservi plodove i zelenchutsi, suhi hrani i drugi za okolo 1- 2 sedmitsi vreme v sluchai na nujda i problemi po patistata i magazinite. drugi narodi v evropa sa se setili i go pravyat.
268
0
 
8
 
! Отговори
... преди 10 години
На тая държава й трябва три дни бензин да вали и на четвъртия гръм да удари.
267
3
 
10
 
! Отговори
БКП преди 10 години
Жан Виденов не откраднал една стотинка, а всичко е станало от глупост и опит да се спасяват закъсали държавни предприятия. Наивен комунист, горкия. Нито Борисов, нито Станишев могат да се класифицират като наивни комунистиТе по скоро за хитри комунисти.
266
4
 
15
 
! Отговори
Муто мутата преди 10 години
Хората се делят на хора и нехора, а не на червени и сини. Борисов е античовек, даже шебек е меко казано. Аз съм антикомунист, но не бих гласувал за АНТИЧОВЕК!!! Колко хора да изгорят още, че да богатеят мутрите от соларни паркове, които продават тока по 68 стотинки киловата на НЕК, а ние ги плащаме със смерките си.
265
3
 
16
 
! Отговори
Добруджанеца преди 10 години
Ние добруджанци вече не искам тикви. Тук на полето има достатъчно.
264
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
a miliardi da kradesh mozesh , rede skrise niakade
263
10
 
11
 
! Отговори
българин преди 10 години
Колкото и да говорите против Борисов спомнете си как беше по времето на Жан Виденов и Андрей Луканов.Станишев ни бута към същата ситуация.Затова за нищо на света не гласувайте за БСП.Който не помни купоните и мизерията по Виденово време нищо не е видял.Който не е работил за 2 евро на месец няма представа каква мизерия беше по времето на БСП.А помните ли режимът на тока?По ръцете на червените лидери има студентска кръв-кръвта на българските студенти пребити пред парламента.
262
7
 
9
 
! Отговори
bbg преди 10 години
А ти ще се каеш докато си жив за това което стори с Варна - за това,че изсипа всичко в София и Бургас и не позволи 1 стотинка да се вложи във Варна по време на "управлението" ти. И защо? Защото *** отказа да ти се"отчита" Ние те свалихме от власт и ние няма да позволим отново да се върнеш там където не ти е мястото.
261
6
 
15
 
! Отговори
кико преди 10 години
Г-н Борисов къде са парите от резерва на НЗОК къде. Става реч за 1.570 млрд. лева. КЪДЕ СА ?
260
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
към 322:алооо,онзи,най-богатия в България елюбимеца ти от Банкя!но той не е "престъпен"милионер нали?!зомбиран ***!може ли да си толкова *** бе!