Политиката на десните се провали, има разочарование от ЕС

Спекулация е, че кабинетът ще падне след вота, заяви Станишев
12 апр 2014 12:35, Александър Попов
146
Политиката на десните се провали, има разочарование от ЕС
Снимка: БСП

Няма как да правим политика за подобряване на живота на обикновения човек, ако от Брюксел духа вятърът на социалното замразяване. Кризата се е отразила толкова тежко на хората, защото ЕНП е управлявала Европа през последните години, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред Дарик.

Според него Европейската десница е показала много по-малко ангажираност с проблемите на България, за разлика от социалистите, които винаги са били справедливи и са третирали България като равноправен партньор.

Още по темата

Той даде пример с президента на Европейския парламент Мартин Шулц, който много ясно и аргументирано заяви пред Европейския съвет позицията си по отношение на „Шенген” и влизането на България и Румъния в пространството.

Станишев призова да не се спекулира, че след вота за европейския парламент правителството на Пламен Орешарски ще падне.

"Десните, в продължение на пет години от началото на кризата, налагат модел на икономическа политика, който доведе Европа до задънена улица. Те казват - основният проблем са публичните разходи, те трябва да бъдат ограничени и автоматически ще дойде растежът, автоматически ще се създадат работни места. Това не сработи, напротив – все повече хора са разочаровани от Европейския съюз", заяви Станишев.

По негови думи, за да се получи истинската промяна е необходимо да се промени баланса и в Европейската комисия, и в Европейския парламент. Тогава ще могат да сработят повече социални политики, политики на солидарност между европейските държави.

"Всички разбираме, че тези евроизбори са натоварени с национално значение и са тест за всяка една политическа сила. В момента, като партия, ние сме в добра кондиция, казвам го убедено, защото през последния месец не спирам да се срещам с нашия актив", заяви Станишев.

Лидерът на БСП каза, че всеки човек трябва да си отговори на два въпроса.

"Първо, иска ли да се върнем към последните четири години, към репресиите, непредсказуемост на държавата, рекет върху бизнеса, или искаме да вървим напред с различна нова политика, която кабинетът на  Орешарски демонстрира. Второ, ако не искаме ГЕРБ да се връщат, коя е партията, която може да гарантира, че няма да се върнат, която няма да сключи сделка с Борисов. Познайте отговора?", попита Станишев.

Междувременно на среща в Белоградчик Сергей Станишев обвини Борисов, че само той не е поискал европейски пари за изостаналите ни региони.

"Бях безкрайно ядосан и вбесен, когато през февруари миналата година, когато ЕС договаряше парите за всяка една страна за периода 2014 – 2020 година България се оказа единствената, която в хода на тези разговори не използва възможността за това да поиска допълнителни средства за своите най-изоставени региони", каза Станишев.

Той даде примери с Испания и Гърция, които получили над милиард евро.

"Въпреки това, помнейки нашия ангажимент към Северозападна България, в разговорите, които се водят и скоро ще бъдат финализирани с ЕК, работим за това да има специална оперативна програма за Северозападна България. За това вече има съгласие от ЕК", обясни лидерът на социалистите.

Той поясни, че така няма да се налага регионът да се състезава с всички на равни начала, а ще има заделени пари, за да се реализира по-цялостна политика за стесняване на огромната пропаст в качеството и стандарта на живот, нивото на икономическо развитие между северозапада и по-голямата част от страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: БСПСергей Станишевес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
4
 
1
 
! Отговори
trud.bul. преди 10 години
bez obstonaroden bulgarski referendum "dali BG da stane chlen na EU?" s otgovori "da" ili "ne"...bez da znae bg narod zasto, po kakva prichina da stane chlen na eu? hobby li mu e? lubovna treska li?bez da znae bg narod kolko leva ste mu struva 1 vlizane v eu i kolko minuti ima pravo da se radva na tova sladko eu?bez da znae bg narod kakvi sa stranichnite zabolyavania ot priema na chlenstvo v eu?bez da znae bg narod dali e dobro eu za bremenni jeni, karmachki, deca, stari hora kakva doza? Ne
95
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
след мандата на БКП ще ни трябват още 10 години преход
94
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
напред към северна Курея другари
93
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе *** червен скапан, на кой за 2-ри път му спират европарите????? Колко от еврофондовете стигнаха до обикновените хора през вашите управления, некадърници скапани!!! Съд, разстрел и плитък гроб за цялото ви червено котило!!!
92
1
 
12
 
! Отговори
Не е майтап преди 10 години
ПЕЕВСКИЯ-никой да не си прави илюзии, че в тая държава това момченце ще се докопа до някакъв висок пост!Тука и паретата на мама няма да помогнат вече! СТАНИШКО-вече изплискал от злоба и безпомощност червен некадърник, всеки път бит на изборите от Бат Бойко! Всички сме в очакване на поредния път! ЛУДИЯ ***- докарал до разочарование и гняв всички националисти в БГ, въпреки че национализма печели все повече по света! Тия тримата палячовци ще са лицето на България в Европа! Удриииии
91
0
 
11
 
! Отговори
no comment 1 преди 10 години
Преди да бъде назначен на високия пост, от декември 2013-а Ахмедов е бил един от тримата членове на съвета на директорите в Булгаргаз".Вестта за скандалното назначение идва само ден, след като Пламен Орешарски се похвали пред граждани, че е изчистил енергетиката ни от баничари.
90
0
 
15
 
! Отговори
no comment преди 10 години
Премиерът Пламен Орешарски и задкулисието си отглеждат политически двойник на Делян Пеевски, обявиха в събота от АБВ и биха тревога за ново скандално назначение - този път в Националната електрическа компания.Прототипът на медийния бос се казва Мустафа Ахмедов, възпитаник на ТУ в Габрово и НБУ в София. Въпреки факта, че е само на 27 години и няма никакъв управленски опит, преди броени часове той бе назначен за член на борда на директорите на НЕК
89
16
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Правителството на Орешарски работи с пълна сила и това ужасно дразни Тиквата.Не може да се побере в кожата си,че видимо нещата в държавата тръгват на горе.Малко по малко се вдига и стандарта на живот.Нигога повече Тиквата,никога повече ГРОБ.
88
5
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Очаквам в скоро време Станишев да ни обещае връщането на социализма,долен мръсен комунистически наследник правен и роден за политик.Продажник и нагаждач е съсела,или ПЕС обсъжда или Боко плюе.Баща му лижеше *** на КПСС ,а този целува местан ,доган само и само да е на власт.
87
4
 
18
 
! Отговори
Огрин преди 10 години
Каква социална политика бе друже че изгонихте 2 млн. Българи и храните *** ли !Да такъв геноцид не е имало и под турско робство ,с камъни трябва да ви изгониме и никога пове4е да не престъпвате границите на България.
86
14
 
3
 
! Отговори
Баба Тричка преди 10 години
Алоуууу БСП ли сте, Герб ли сте, какви сте? А бе какви и да сте, все за ционистите от САЩ и ЕС работите. Ще кажа "Да додат танковете!", ооопппсссс забравих и тех ги продадооомеее.... Ми то, ко остана вместо да са карате по форумите за глупости бегайте бърже до бендзиностанцията доде и бензино не е станал 4 лв. па после знаете ко беше модерно по времето на ГЕРБ.... след това нема да имате проблеми, ни гебаджии ни бесепари...
85
2
 
1
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
До до Петров 87. Явно има нужда някой да ви доучва, мразим си по подразбиране. Общото с икономиката са само последствията, но причините са останали безнаказани престъпления спрямо частната и държавна собственост- концесии, източване на капитали, кражби, корупция,злоупотреба с власт и положение. В престъпленията няма дясно и ляво!А, че не е "десен" е ясно, но не заради ядосването, нито до зависимостта, а че не променя тази зависимост. Иначе всеки зависи от нещо и някого.
84
8
 
9
 
! Отговори
до наивниците преди 10 години
Проруската пропаганда си е напълно искренна. Платената е америнаската.
83
1
 
12
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
Провалила се, непровалила се това е, по-подбре от пропадането на връзката между ex-любовниците сергей станишев и янаки стоилов, за сметка на младичкия кристиан вигенин. Още по-голяма е трагедията на разпад връзката между станишев е вигенин заради моника йосифова. Но все пак серго назначи бившото гадже на външен министър. Както казва народа - старата любов ръжда не хваща...
82
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберът е особен вид нискоинтелигентен индивид, комунист по произход и разбирания и комсомолец по приказки и начин на изява. Дете на шофьор/ фризьорка/ чистачка/ прислужник в ЦК на БКП, герберът от малък е научен на интересчийство и кражби, както и на фалшиво раболепие пред Господаря, който му дава храна. Съвест и морал няма, обича да рита слабия и да се подмазва на силния. Склонен към търсене на "твърда ръка" и към ограничаване на свободата на другите.Генетично неспособен да полага усилия и да се труди честно, особено в конкурентна среда. Нулева фантазия, клиширани изрази, явни правописн
81
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 92На *** онози работа е платена!Както никога до сега!
80
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Политиката на десните се провали, има разочарование от ЕС" - много меко казано - хората вече го заплювт този ЕС!
79
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредният отчаян опит, поредната молба за избори, за да се спасят по някакъв начин и да задържат с обещания и заплахи още тези, които не се отишли при Барека, БАСТА, БСП и ДПС. Браво на Станишев и на Местан, че направиха така, тоя да се мята като риба на сухо! До следващите парламентарни избори през лятото на 2017 година и един няма да е останал в Г"Е"РБ! Историята я знаем от НДСВ как ще завърши!
78
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Държавата функционира нормално, не виждам да е спряла да работи или да има милиони стачкуващи. Мутрата просто умира от яд, че не е на власт.
77
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Има платена проруска пропаганда като никога до сега.Путин настъпва към европа