Политиката на десните се провали, има разочарование от ЕС

Спекулация е, че кабинетът ще падне след вота, заяви Станишев
12 апр 2014 12:35, Александър Попов
146
Политиката на десните се провали, има разочарование от ЕС
Снимка: БСП

Няма как да правим политика за подобряване на живота на обикновения човек, ако от Брюксел духа вятърът на социалното замразяване. Кризата се е отразила толкова тежко на хората, защото ЕНП е управлявала Европа през последните години, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред Дарик.

Според него Европейската десница е показала много по-малко ангажираност с проблемите на България, за разлика от социалистите, които винаги са били справедливи и са третирали България като равноправен партньор.

Още по темата

Той даде пример с президента на Европейския парламент Мартин Шулц, който много ясно и аргументирано заяви пред Европейския съвет позицията си по отношение на „Шенген” и влизането на България и Румъния в пространството.

Станишев призова да не се спекулира, че след вота за европейския парламент правителството на Пламен Орешарски ще падне.

"Десните, в продължение на пет години от началото на кризата, налагат модел на икономическа политика, който доведе Европа до задънена улица. Те казват - основният проблем са публичните разходи, те трябва да бъдат ограничени и автоматически ще дойде растежът, автоматически ще се създадат работни места. Това не сработи, напротив – все повече хора са разочаровани от Европейския съюз", заяви Станишев.

По негови думи, за да се получи истинската промяна е необходимо да се промени баланса и в Европейската комисия, и в Европейския парламент. Тогава ще могат да сработят повече социални политики, политики на солидарност между европейските държави.

"Всички разбираме, че тези евроизбори са натоварени с национално значение и са тест за всяка една политическа сила. В момента, като партия, ние сме в добра кондиция, казвам го убедено, защото през последния месец не спирам да се срещам с нашия актив", заяви Станишев.

Лидерът на БСП каза, че всеки човек трябва да си отговори на два въпроса.

"Първо, иска ли да се върнем към последните четири години, към репресиите, непредсказуемост на държавата, рекет върху бизнеса, или искаме да вървим напред с различна нова политика, която кабинетът на  Орешарски демонстрира. Второ, ако не искаме ГЕРБ да се връщат, коя е партията, която може да гарантира, че няма да се върнат, която няма да сключи сделка с Борисов. Познайте отговора?", попита Станишев.

Междувременно на среща в Белоградчик Сергей Станишев обвини Борисов, че само той не е поискал европейски пари за изостаналите ни региони.

"Бях безкрайно ядосан и вбесен, когато през февруари миналата година, когато ЕС договаряше парите за всяка една страна за периода 2014 – 2020 година България се оказа единствената, която в хода на тези разговори не използва възможността за това да поиска допълнителни средства за своите най-изоставени региони", каза Станишев.

Той даде примери с Испания и Гърция, които получили над милиард евро.

"Въпреки това, помнейки нашия ангажимент към Северозападна България, в разговорите, които се водят и скоро ще бъдат финализирани с ЕК, работим за това да има специална оперативна програма за Северозападна България. За това вече има съгласие от ЕК", обясни лидерът на социалистите.

Той поясни, че така няма да се налага регионът да се състезава с всички на равни начала, а ще има заделени пари, за да се реализира по-цялостна политика за стесняване на огромната пропаст в качеството и стандарта на живот, нивото на икономическо развитие между северозапада и по-голямата част от страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: БСПСергей Станишевес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-голямото зло в нашата страна в момента е концентрирано в ГЕРБ. Дълги години то беше в БКП, но в момента вече то е в ГЕРБ. Затова няма нищо лошо на следващите избори да гласувате даже с червена бюлетина. Аз опитах това на предишните избори и съм изключително доволен от резултата! Злото не е фиксирано в една партия - то преминава от партия в партия! Било е в една партия само тогава, когато и партията е била само една, и още известен брой години след това по инерция! Това зло в ГЕРБ днес е голямо и страната много трябва да се пази от него!
75
4
 
12
 
! Отговори
Франц преди 10 години
Тоя некадърник изопачава фактите и става за смях пред хората.Изборите във Франция,Унгария ,Словакия и др.европейски страни показаха пълният провал на управлението на социалистите.А да не говорим за провала който БСП претърпя в три поредни парламентарни избора благодарение на Станишев.
74
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Петров, няма "тотална забрана за регулация"! Нима пазарът по света е "свободен"? Това е най-контролираната "либералност"?
73
5
 
7
 
! Отговори
дедо пич преди 10 години
Червен фашист ,един от гадовете подложили народа на геноцид заради фашистки идеологии.
72
5
 
2
 
! Отговори
до Петров преди 10 години
Много хляб трябва да ядеш, за да ми даваш акъл кое е ляво и кое е дясно. Някои хора смятат, че като са ядосани на някого, от когото зависят, са десни.Не обобщавай и не парадирай с елементарни познания! Теорията я зная, защото ми е професия и практика, а всяка теория излиза от практиката. Проблевът е колко й е покритието с практиката - кабинетна теория.Ти не си схванал примера от бита, защото си папагал.Не учи мен!
71
3
 
6
 
! Отговори
77-обеднял българин преди 10 години
Ами Боко вече година не е на власт.Орешарски с всички сили стимулира икономиката.Започни пак бизнеса си.
70
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко Борисов има претенции да е десен, а в същото време е абсолютно самовлюбен популист, чиято единствена цел е това да се хареса на народа и медиите постоянно да пишат за високия му рейтинг, което няма нищо общо с дясното. Това си е а абсолютно левичарство, а той - абсолютен левак.
69
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До сега Бойко Борисов беше само смешен с повторението на рефрена за победите, обаче напоследък става и жалък. Защото средно по два пъти на седмица се жалва как му били отнели победата. А сега, покрай сагата за ЦИК, честотата се вдигна и политическия *** вече отчита жалби поне два пъти на ден.
68
1
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 10 години
Еврейчето Станишев само говори, а не казва как ще подобри живота на бедния работник!Бла-бла -бла!Приказки от Позитановския храст!
67
2
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Единственото общо на БСП с лявото е популизма, които ползват, за да водят простия си електорат за носа. Икономиката в България е монополизирана и картелирана, зад тях стоят олигарсите, които са единствените представени в парламента в момента ГЕРБ,ДПС,БСП. Сидеров се продава за пари ще е там откъдето му платят почивките с Гаджева.
66
2
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
До Анонимен 75 Като говорим за заблуди, съвсем не ти е ясно какво означава дясно, ляво и либерално, но това е разбираемо като се има предвид българския политически живот.Лявото би трябвало да означава тотална регулация от държавата и преразпределяне на благата. Регулацията води до натрупване на напрежение в икономиката. Преразпределянето(прекалената социалност) води до мързел.Либералното е тотален отказ от регулации, което води до монополи и картели.Дясното е минимални регулации пречещи на монополизирането, еднаквост на закона и правилата за всички, насърчаване на предприемчивостта - дре
65
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МУТРАТА пращаше SMS до медиите и звънеше в ефир, когато се сети,ОРЕШАРСКИ организира открит диалог с медиите.МУТРАТА риташе мачлета и си правеше ПР с лентички,ОРЕШАРСКИ работи тихо без да вдига много шум, но резултатно.МУТРАТА увеличи за 3 години 4 пъти тока (общо с 58%),ОРЕШАРСКИ го намали макар и само с 5%.МУТРАТА беше слуга на Олигархията,ОРЕШАРСКИ служи на народаМУТРАТА ли си искаш, материале или ОРЕШАРСКИ ?
64
1
 
18
 
! Отговори
бай Иван преди 10 години
Ще падне,ще падне кабинета ,както и комунистите обвързани с мафията.Какво постигнахте за четвърт век "демокрация"? Най- ниска раждаемост,най-заболялата нация,2 000 000 българи се изселиха,бягайки от глад и мизерия.Е за себе си постигнахте много.Станахте мултимилионери,след което вие и децата ви ще духнете в екзотични държави да си харчите народната пара.
63
18
 
7
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Цели 4 години правителството на ГЕРБ е работело срещу интересите на българина и за интересите на главуна Борисов. И пред Европа ни злепоставя и бедни ни направи. 4 тотално пагубни години в съвременната история на България. В учебниците по история ще пише. Избраха си мутра за премиер и той започна да ги рекетира, за 4 г успя да сасипе България. Никога повече ГЕРБ на власт !
62
18
 
8
 
! Отговори
Обеднял българин преди 10 години
Със сълзи на очи и с голяма носталгия си припомням времето , в което си имах собствено малко магазинче за дрехи , с маркова и качествена стока . . . Герб дойдоха на власт , завзеха всичко в страната , изведнъж всичко стана собственост на един човек Бойко Борисов , фалираха се фирми , хора с авторитет бяха принизени до нулата и аз постепенно губех своите клиенти !
61
4
 
6
 
! Отговори
Гацо преди 10 години
Когато видим черно на бяло каква е ползата от огромните заплати на Илияна Йотова, Кристалина Георгиева, Вигенин, Калфин, Антония Първанова, Миглена Кунева, Димитър Стоянов и още куп лалугери, които си оправиха живота в Брюксел и Страсбург, тогава ще си дам зор да отида до урните!Нашите тукашни дупетати поне си харчат по-голяма час парите в България и създават някакво потребление, а на онези в Страсбург очите им се виждат само преди избори!Б О Й К О Т!
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пътувах във влака. Срещу мен седяха млади синдикалисти, връщаха се от среща в София и обсъждаха страстно. Един казваше, че мрази тъща си, защото живее при нея. Не бяха на едно мнение, бяха объркани.По едно време оня с тъщата завика - "аз съм десен, аз съм десен!". Засмях се иму казах :"Ти не си десен, защото живееш при тъщата". Всички застинаха, а после се замислиха.Това не е политика.Когато наричаш някого с обидни думи, това не го прави този, за който го смяташ. Огледай себе синай-напред!
59
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така наречните леви всъщност са по-богати от десните защото докопат ли властта обират държавата до шушка.Само *** могат да се вържат на приказките им.
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
vic na sedmicta ...hahahahaha koga v Bulgariq e imalo desni???
57
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Плямпалото Станишев надмина и Уго Чавес по изказвания! Няма ден, в който да не си паже грозното и злобно лице в медиите! Спри се Станишко, ще хванеш рак на гърлото от дърдорене!