Политиката на десните се провали, има разочарование от ЕС

Спекулация е, че кабинетът ще падне след вота, заяви Станишев
12 апр 2014 12:35, Александър Попов
146
Политиката на десните се провали, има разочарование от ЕС
Снимка: БСП

Няма как да правим политика за подобряване на живота на обикновения човек, ако от Брюксел духа вятърът на социалното замразяване. Кризата се е отразила толкова тежко на хората, защото ЕНП е управлявала Европа през последните години, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред Дарик.

Според него Европейската десница е показала много по-малко ангажираност с проблемите на България, за разлика от социалистите, които винаги са били справедливи и са третирали България като равноправен партньор.

Още по темата

Той даде пример с президента на Европейския парламент Мартин Шулц, който много ясно и аргументирано заяви пред Европейския съвет позицията си по отношение на „Шенген” и влизането на България и Румъния в пространството.

Станишев призова да не се спекулира, че след вота за европейския парламент правителството на Пламен Орешарски ще падне.

"Десните, в продължение на пет години от началото на кризата, налагат модел на икономическа политика, който доведе Европа до задънена улица. Те казват - основният проблем са публичните разходи, те трябва да бъдат ограничени и автоматически ще дойде растежът, автоматически ще се създадат работни места. Това не сработи, напротив – все повече хора са разочаровани от Европейския съюз", заяви Станишев.

По негови думи, за да се получи истинската промяна е необходимо да се промени баланса и в Европейската комисия, и в Европейския парламент. Тогава ще могат да сработят повече социални политики, политики на солидарност между европейските държави.

"Всички разбираме, че тези евроизбори са натоварени с национално значение и са тест за всяка една политическа сила. В момента, като партия, ние сме в добра кондиция, казвам го убедено, защото през последния месец не спирам да се срещам с нашия актив", заяви Станишев.

Лидерът на БСП каза, че всеки човек трябва да си отговори на два въпроса.

"Първо, иска ли да се върнем към последните четири години, към репресиите, непредсказуемост на държавата, рекет върху бизнеса, или искаме да вървим напред с различна нова политика, която кабинетът на  Орешарски демонстрира. Второ, ако не искаме ГЕРБ да се връщат, коя е партията, която може да гарантира, че няма да се върнат, която няма да сключи сделка с Борисов. Познайте отговора?", попита Станишев.

Междувременно на среща в Белоградчик Сергей Станишев обвини Борисов, че само той не е поискал европейски пари за изостаналите ни региони.

"Бях безкрайно ядосан и вбесен, когато през февруари миналата година, когато ЕС договаряше парите за всяка една страна за периода 2014 – 2020 година България се оказа единствената, която в хода на тези разговори не използва възможността за това да поиска допълнителни средства за своите най-изоставени региони", каза Станишев.

Той даде примери с Испания и Гърция, които получили над милиард евро.

"Въпреки това, помнейки нашия ангажимент към Северозападна България, в разговорите, които се водят и скоро ще бъдат финализирани с ЕК, работим за това да има специална оперативна програма за Северозападна България. За това вече има съгласие от ЕК", обясни лидерът на социалистите.

Той поясни, че така няма да се налага регионът да се състезава с всички на равни начала, а ще има заделени пари, за да се реализира по-цялостна политика за стесняване на огромната пропаст в качеството и стандарта на живот, нивото на икономическо развитие между северозапада и по-голямата част от страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още по темата: БСПСергей СтанишевЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Долу ЕС !!!
15
5
 
2
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
До сега Бойко Борисов беше само смешен с повторението на рефрена за победите, обаче напоследък става и жалък. Защото средно по два пъти на седмица се жалва как му били отнели победата. А сега, покрай сагата за ЦИК, честотата се вдигна и политическия *** вече отчита жалби поне два пъти на ден.
14
5
 
2
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Проблемът на лидера на ГЕРБ не е в липсата на собствени опорни точки. Около него има и умни хора, които могат да му ги напишат, а се предполага, че той може поне да ги прочете. Лошото в случая е, че се налага и да ги разбере! Само с четене не става!
13
7
 
3
 
! Отговори
Александър преди 10 години
И какво се оказа сега, че Бойко даже ни е лъжел и колко добре ГЕРБ усвоявали европейските пари. Или може би е имал в предвид, че ги усвояват в собствените си джобове. Тогава бих бил по-съгласен
12
8
 
1
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Тактика и стратегия на Бойко Борисов по време на дебат. Описва колко натоварен с грехове е събеседника му, пристрастията на водещия в студиото, медийните зависимости и всичко друго само не и конкретен отговор по специализирана тема.
11
7
 
2
 
! Отговори
Катя преди 10 години
Бойко ако има поне малко достойнство и чест трябва да напусне политикатана мига и никога повече да не се връща към това отговорно занимание, което не му подхожда на безотговорното поведение
10
6
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
Важното е, че Борисов никога пвече няма да стъпи на власт, а аз имам доверие в управляващите, че ще поправят многото грешки на ГЕРБ
9
1
 
9
 
! Отговори
до 2 преди 10 години
Кое ну е заонно ве *** смотан,че партиите който изгубиха изборите управляват ли,тия дето за 1 година изтеглиха заеми който после и внуците ми ще плащат.Колкото по бързо се махнат по добре за нас и нашите деца.Колко мандата трябва да управлява БСП че да разбереш че те са вредни за България,колко пъти трябва да ни фалират че да разбере твоята умна тиква че тях ги интересува само техните червени олигарси.Защо не върнат милиардите който изкрадаха през 1990.Ама това никой не им го казва.
8
9
 
2
 
! Отговори
Симона преди 10 години
С това си изказване Станишев много ясно ни показа какво е било управлението на ГЕРБ - некачествено и вредно за станата
7
1
 
14
 
! Отговори
za 9 преди 10 години
Нищо не са спечелили цоциалистите....Дойдоха на власт с измамата Костинброд - ще си тръгнат с шутове !За да я има България !
6
8
 
2
 
! Отговори
Радо преди 10 години
Борисов ако не може да ги открадне парите - не ги иска
5
2
 
13
 
! Отговори
Позорен списък преди 10 години
Граждани на СССР били министър -председатели на България:1. Георги Димитров-Тарабата , гражданин на СССР2.Васил Коларов, , гражданин на СССР3.Вълко Червенков , гражданин на СССР4.Гриша Филипов , гражданин на СССР5.Андрей Луканов. , гражданин на СССР6. Сергей Станишев , гражданин на СССР7 Петър Младено - президент на РБ, гражданин на СССР Има ли бананова република по света управлявана от 7 чужденци за последните 70 години ?Кога най-после ще се освободим от ''освободителите''
4
2
 
6
 
! Отговори
СерГея преди 10 години
"НЯМА КАК ДА ПРАВИМ ПОЛИТИКА ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ЖИВОТА НА ОБИКНОВЕННИЯ ЧОВЕК, ако от Брюксел духа вятърът на социалното замразяване. Кризата се е отразила толкова тежко на хората" и мрън-мрън-мрънНЯМА ДА Я ПРАВИМ ТАЗИ ПОЛИТИКА.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аве мухлю,то кадето има социалистичско правителсво,държавите фалираха и влязоха в дългова криза.С заеми всеки може да работи ама после дуг да ги плаща.Не може да вземеш заем от няколко милиарда лева,да ги раздадеш на хората да им запуши устите за кратко,ама после нали ще свършат парите после от каде ще ги намериш пак да им дадеш,пак ли заем ще теглиш и до кога така докато фалирате България от ново както през 1997 г.Никога вече БСП на власт те са вредни за България.
2
4
 
14
 
! Отговори
?!?!?!? преди 10 години
Рано или късно този кабинет ПАДА !!! НЯМА как да остане до края на мандата си просто :Х той е НЕЗАКОНЕН а и ще фалират държавата отново съвсем скоро :)
1
2
 
17
 
! Отговори
психолог от МВР преди 10 години
Винаги съм смятал, че когато БКП-БСП-ДС са на власт в нашата Родина стават много убийства, грабежи, кражби и всякакви престъпления. Никога обаче не ми е минавало през ум, че само за една година от управлението на БСП-ДПС-Атака-ДС това чудо ще ни връхлети. Това показва, че няма никакво правителство или Държава. Тази безнаказаност поощрява всякакви престъпления а МВР и Прокуратурата търсят вини в ГЕРБ или Б. Борисов и Ц. Цветанов. При управлението на ГЕРБ беше в пъти по спокойно и нормално и никакви опорни точки на мутреса Моника не могат да променят истината.