ГЕРБ изхарчили 1,4 млрд. лв. резерв на НЗОК за пенсии

Той бил използван заради дефицит в НОИ
66
ГЕРБ изхарчили 1,4 млрд. лв. резерв на НЗОК за пенсии
Снимка: архив, БулФото

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков съобщи, че резервът на Здравната каса от 1.4 млн. лева при правителството на ГЕРБ е бил изхарчен за пенсии.

Информацията за това е дошла от депутати от ГЕРБ, членове на парламентарната бюджетна комисия, след дълги запитвания на Комисията по здравеопазване. Буферът на НЗОК е бил използван заради дефицит в НОИ. Отговорът не е писмен, а само устен, уточни Пенков, цитиран от БНР.

Според него няма вероятност да се върне този резерв в Касата, без да се формира бюджетен дефицит, но въпросът е от компетенциите на министъра на финансите. НЗОК трупаше този буфер, за да започне реформата в болничния сектор, каза още зам.-министърът.

По думите му 90% от исканията на пациентските организации в предложен меморандум за приоритети в здравеопазването са заложени и в Националната здравна стратегия.

Това е профилактиката, превенцията на заболяванията, акцентът върху болничната и извънболничната помощ, но 5% от брутния вътрешен продукт за здравеопазване засега е нереалистично искане, смята той.

Проверката на шестте национално представени пациентски организации е приключила, но от тях са изискани допълнителни документи за източниците на финансиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе ГЕРБ изхарчил,глупости,а кой изхарчи и източи пенсионният фонд началото на прехода сигурно пак ГЕРБ,а червени *** ??????
52
2
 
3
 
! Отговори
ДИМЧЕВ преди 10 години
Е , И КАКВО КАТО СА ГИ ИЗХАРЧИЛИ/ САМО ЧЕ НЕ ЗА ПЕНСИИ / ? СЕГА СЛЕДВА ПРОКУРАТУРАТА ДА ХВАНЕ БЕЗХАБЕРНИКА ,ФИДОСОВА , ВЕЧНО ПОДСЪДИМИЯ АПАРТАМЕНТАДЖИЯ ,МЕНДА ,КРАСИМИР И ОЩЕ НЯКОЛКО БЕЗХАБЕРНИКА И ДА ГИ ВКАРА В КАУША ЗА ТАКОВА БЕЗОБРАЗИЕ ! НО , УВИ , ТОВА ПО ВСЯКА ВЕРОЯТНОСТ НЯМА ДА СТАНЕ - ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ !
51
3
 
4
 
! Отговори
!!! преди 10 години
samo gluposti pi6at po adres na GERB !!!!! Omraznaha tezi madreci da gi 4eta . Vse Borisov i GERB sa im vinovni na vsi4kite .
50
3
 
5
 
! Отговори
Дянков преди 10 години
В Русия съм в Русия съм
49
2
 
3
 
! Отговори
клептомана лъже преди 10 години
Бившият шеф на НЗОК? Бившият шеф на Националната здравноосигурителна каса Бойко Пенков беше даден на съд за особено тежък случай на длъжностно престъпление, което се наказва с от 3 до 10 г. затвор. Пенков подаде оставка през октомври 2001 г. А одържавяването на резерва от здравни вноски е счетоводен трик, с който се узакониха вече направени от ГЕРБ харчове. Резерва на Здравната каса бе похарчен септември 2009 г. за купуване на специални права на тираж от МВФи е видна на сайта на МВФ.
48
4
 
7
 
! Отговори
ПАРТИЕЦ преди 10 години
Партия Герб единствено мисли за бедния и ограбен българин мисли за мойте родители и моето семейство и за мойте приятел и затова ще гласувам за Герб искрени благодарности на Искра Фидосова която помага на бедните гладните и онеправданите да живее Герб,Меркел и чичо Сам!
47
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
след управлението на Герб българина стана па беден и по болен и сега се чудя тия хора където гласуват за герб имат ли грам акъл ДОЛУ ГЕРБ И БСП
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чакай БЕ, нали резерва на НЗОК беше ОКРАДЕН лично от Борисов!!!!!!Пишете нови опорни точки, че старите не струват.Искам да се пенсионираммммм
45
7
 
13
 
! Отговори
Уверен преди 10 години
Та затова ли 4 години правителството на ГЕРБ не увеличи пенсиите и с 1 лв.!?!Не! Истината, че ГЕРБ,/разбирай Боко Тиквата и Цветелина/, о т к р а д н а х а парите. И на НЗОК, и на пенсионното осигуряване. От там са 3-те МИЛИАРДА на тази шайка!
44
2
 
4
 
! Отговори
до 34 преди 10 години
"разскош"ти сериозно ли така тролстваш, аз не бих ти дал двете кебапчета докато не се научиш да пишеш.И само на мен ли ми прави впечатление "Отговорът не е писмен, а само устен" ?Че всички са крали и крадат е ясно, ама и аз мога да кажа че Станишев е тичал гол около детска градина. Ще го публикувате ли?
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами кво да си говорим, че тиквената партия съсипала държавата - дайте да чуем за моника, хохегер, опорните точки, папките и оставка. Верно ли има 1 милион балъци да гласуват за тия бандити или голяма част от гласовете им са от крадени данни - ходете гласувайте, да не гласуват вместо вас.
42
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***, по ***, най ***, гербаджия !!! Е те тва е градация.
41
2
 
8
 
! Отговори
Kakata преди 10 години
Sega predizborno 6te izkarat 4e GERB sa vinovni za situaciqta v Ukraina.Naroda ve4e mai ne e tolkova tup 4e da im vqrva na taq Svinie det sa na vlast !!
40
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е то какво беше наред по времето на мутренско-милиционерското им управление!
39
8
 
12
 
! Отговори
Сеедно преди 10 години
Ич не им вярвам на тея червени *** !
38
7
 
10
 
! Отговори
С АКЪЛ ПОНЕ ПОМАГАМ преди 10 години
ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ .................................. ДЪРЖАВА ОТ ЗАПАДНА ИЛИ ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА - ДА Я УПРАВЛЯВА БИВШ ПОЖАРНИКАР, ФИЗКУЛТУРНИК ИЛИ МУТРА ? А :) МОЖЕТЕ ЛИ ДОРИ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ , МОЩНА ИКОНОМИКА ДА Я ДОВЕРЯТ НА ЧОВЕК БЕЗ ИКОНОМИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ ?ЛИЧНО АЗ ДОРИ НЕ МОГА ДА СИ ГО ПРЕДСТАВЯ , УМА МИ НЕ ГО ПОБИРА !
37
1
 
5
 
! Отговори
пена преди 10 години
Е нали даването на пенсии било хубаво нещо? Или е само като го прави БКП-то...
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
PREDI 2 DNI KAZAHA,4E B.M.BORISOVSE OHRANQVA OT18 PAZVANTI.TOI E IZVESTEN IZ SREDITE NA AGENTITE NA DS KATO "BUDA", BIV6 KOMUNQGA OT BKP,TVURDO OSTANAL S PARTIINATA SI KNIGKA I NAPUSNAL MVR,4LEN NA SIC S AKTIVNA DEINOST V KRADENETO NA KOLI,PORU4KOVI UBIISTVA I DALAVERI S NARKOTICI,STANAL PREMIER S POMO6TA NA AHMED DOGAN,SUS6O AGENT NA DS. PITA SE SA6TO E TAZ OHRANA, NALI GO OBI4A NARODA, NALI E 4ESTEN I NE E KRAL,LUGAL,GRABIL I UBIVAL??TOI OGRABI NARODA SI S 4 MILQRDA I SEGA 6UBET E GOLEM STRAH.
35
2
 
10
 
! Отговори
до Веско преди 10 години
Ами то и Мишо Бирата изведнъж "почина" неочаквано в хотела на правешкия олигарх Телешка глава. Пък след няколко месеца се спомина и жена му, пак неочаквано и внезапно. И, доколкото знам, имотите им ги прибра банката на Цветелина Бориславова, тъй като бяха ипотекирани в нея.
34
3
 
10
 
! Отговори
Панев преди 10 години
До АнонименТролче, вашата се свърши, имате още 34 дни, преди да се разпадне организираната престъпна група, а Борисов истински да усети жегата на сенките от миналото си