ГЕРБ, БСП, ДПС плюс Бареков - най-вероятният изход от евровота

Андрей Райчев: Партиите кършат снаги за нови политически танци след изборите
Обновена: 23 апр 2014 09:13 | 23 апр 2014 07:00,
167
ГЕРБ, БСП, ДПС плюс Бареков - най-вероятният изход от евровота
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ, БСП, ДПС плюс Бареков е най-вероятният изход от евровота, прогнозира в интервю за "24 часа" социологът Андрей Райчев.

"На второ място по вероятност поставям сценария с 3 партии, на трето - с 5, на четвърто - с 6, на пето - със 7. Но всичко зависи от активността и от бариерата. При 3 млн. гласуващи цената на глас при 5,88 процента бариера е 180 хиляди, при 2 млн. души - 120 хиляди. От това зависи успехът на партиите с над 100 гласа", пресмята Райчев.

По думите му след вота в страната ще има съвсем друга политическа ситуация.

"Всички партии вече мислят за това. Отварят врати, разтърсват снаги, тук ще има нови политически танци. Разбира се, никой нищо няма да направи преди изборите, а след тях. Изборите в мирно време са като битката по време на война - в зависимост от победителя възниква нова карта", допълва Райчев.

"Няма никакво съмнение, че АБВ на Първанов е нанесло своя удар върху БСП и те взимат основно гласове от бивши избиратели на БСП. Именно поради тази причина разликата между БСП и ГЕРБ се смалява", заявява от своя страна пред "Монитор" социологът от "Медиана" Кольо Колев.

Той прогнозира трета политическа сила ДПС, а на четвърто място е "България без цензура". "АБВ има ресурс да навреди на БСП, но няма ресурс да спечели избори. Вероятно е да не успеят да стигнат процентите за евровота. Ако това се случи, това ще бъде и лебедовата песен на Първанов", отбелязва Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глас за ГЕРБ, е глас за СИК и глас за мизерията ....
70
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Учудващо е, че все още има хора готови да гласуват за най-мутренската партия - ГЕРБ!!! ГЕРБ съсипаха България за по-малко от четири години, а какво ли ще стане, ако ГЕРБ управляват още 4 години? Най-вероятно тогава България ще изчезне от картата на света.
69
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласувайте за НФСБТе ще направят средната заплата 10000 долара, а минималната 2000 долара. Пенсиите при НФСБ ще скочат 10 пъти, *** ще започнат да работят, българките ще имат по 10 деца, а *** по едно, .... гласувайте за НФСБ!
68
1
 
2
 
! Отговори
Shark преди 9 години
До mitova Наивна ли си или се правиш на такава? да не искаш да ми кажеш че БСП+турците не лапат. А милиардите заеми дето ги взеха къде са, ти какво разбра от тях? Аз не желая децата ми да ги връщат, нека това правят вашите деца, щом подкрепяте тея мошеници. И не е само това, хайде да не започвам да говоря какви хора се назначиха на всички нива, вкл. такива с повдигнати обвинения. Мога да кажа имена, но не по сайтовете. И аз мога да кажа че искаш да остане БСП защото си в някоя от тези схеми
67
5
 
5
 
! Отговори
йордан преди 9 години
БЮРЕКА Е НАЙ-ГОЛЯМОТО *О,ОТКЪДЕ СА МУ ПАРИЧКИТЕ.Символ на най-големия упадък на човешката душа.
66
0
 
5
 
! Отговори
Лъжат и мажат преди 9 години
Демократите от всички партии лъжат и мажат и ни обещават светлото демократично-пазарно бъдеще. Трябва да се забрани на политиците да са в политиката повече от 10 години, а ако са на власт - до 8 години в политиката
65
5
 
6
 
! Отговори
До 95 Умерения преди 9 години
Според мен не трябва да се гласува за най-голямото зло - ГЕРБ, а за кое по-малко зло да се гласува е въпрос на личен избор.
64
10
 
4
 
! Отговори
ТИМ преди 9 години
Твърдо за БСП!!! Без грам колебание!
63
5
 
3
 
! Отговори
йордан преди 9 години
Аз на комунистически манипулации,лъжи и омаскряване не се ловя.Те управляваха и крадоха и са ,,чисти като сълзи,,,теория за опростената нация.
62
1
 
6
 
! Отговори
За кого да гласувам? преди 9 години
Пак нямам избор.Не искам да гласувам за ГЕРБ, РБ, БСП, ДПС, АБВ, ББЦ, АТАКА, НФСБ, ....За кого да гласувам?
61
4
 
5
 
! Отговори
Умерения преди 9 години
Че няма да ни управлява нормална партия, е ясно. Въпросът е кое е по-малкото зло. За мене това е БСП, защото от голямото лапане, отделят и за народа....
60
1
 
4
 
! Отговори
Духовников преди 9 години
До ЙорданЙордане, Йордане, изглежда повече ти допада управление на мутри- наркотрафиканти и наемни убийци....
59
7
 
7
 
! Отговори
йордан преди 9 години
Никога повеяе управление на ***,ТУРЦИТЕ,ГАДЖЕВА И СИДЕРОВ.Твърдо за ГЕРБ.
58
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виждам, че Лидуей освен за БСП са започнали да тролят и в полза на Барека. Нищо странно, нали спонсорите са им едни и същи. А Райчев и Червен Кольо не са никакви социолози, веднъж не са познали процентите на избори и това е,защото са всъщност платени пиари на стогодишната партия.
57
3
 
7
 
! Отговори
mitova преди 9 години
До Shark Не се учудвам на избора ти. Всички акули ( ако съдя по името ти) гласуват за ГЕРБ, защото са сигурни, че ще им се осигури голямо ЛАПАНЕ! Цели 5-6 млн. дребни рибки чакат да бъдат изядени!
56
5
 
3
 
! Отговори
4ista4kata преди 9 години
bsp i dps sa kato 4umata za balgaria- do kato gi ima tezi dve partii balgaria nikoga niama da e dbre
55
7
 
6
 
! Отговори
mitova преди 9 години
Гнусното предателство на Първанов прави АБВ по-отблъскваща и от ГЕРБ!
54
7
 
7
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Призовавам всички трезво мислещи хора, милеещи за родината ни, да не позволяват победа на БСП чрез негласуване. ГЛАСУВАЙТЕ! Аз лично не харесвам ГЕРБ, ама никак даже. Но хиляди пъти повече не харесвам БСП, а за ДПС изобщо не желая да споменавам. Затова ще гласувам за ГЕРБ, само така може да бъдат предизвикани предсрочни избори. А на тях...е, ще видим, но НИКОГА ЗА БСП!!!!!!!!
53
3
 
5
 
! Отговори
ДИДИ преди 9 години
Съгласна съм с Вики !Все още не е късно да се спаси Българската социалистическа партия!
52
8
 
4
 
! Отговори
Вики преди 9 години
Призовавам всички леви избиратели, поддали се на заблудите на Първанов, да не позволяват техните гласове да бъдат използвани , за да се отнеме победата на БСП и се осигури предимство на мутрите от ГЕРБ!