ГЕРБ, БСП, ДПС плюс Бареков - най-вероятният изход от евровота

Андрей Райчев: Партиите кършат снаги за нови политически танци след изборите
Обновена: 23 апр 2014 09:13 | 23 апр 2014 07:00,
167
ГЕРБ, БСП, ДПС плюс Бареков - най-вероятният изход от евровота
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ, БСП, ДПС плюс Бареков е най-вероятният изход от евровота, прогнозира в интервю за "24 часа" социологът Андрей Райчев.

"На второ място по вероятност поставям сценария с 3 партии, на трето - с 5, на четвърто - с 6, на пето - със 7. Но всичко зависи от активността и от бариерата. При 3 млн. гласуващи цената на глас при 5,88 процента бариера е 180 хиляди, при 2 млн. души - 120 хиляди. От това зависи успехът на партиите с над 100 гласа", пресмята Райчев.

По думите му след вота в страната ще има съвсем друга политическа ситуация.

"Всички партии вече мислят за това. Отварят врати, разтърсват снаги, тук ще има нови политически танци. Разбира се, никой нищо няма да направи преди изборите, а след тях. Изборите в мирно време са като битката по време на война - в зависимост от победителя възниква нова карта", допълва Райчев.

"Няма никакво съмнение, че АБВ на Първанов е нанесло своя удар върху БСП и те взимат основно гласове от бивши избиратели на БСП. Именно поради тази причина разликата между БСП и ГЕРБ се смалява", заявява от своя страна пред "Монитор" социологът от "Медиана" Кольо Колев.

Той прогнозира трета политическа сила ДПС, а на четвърто място е "България без цензура". "АБВ има ресурс да навреди на БСП, но няма ресурс да спечели избори. Вероятно е да не успеят да стигнат процентите за евровота. Ако това се случи, това ще бъде и лебедовата песен на Първанов", отбелязва Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
20
 
! Отговори
androsbg преди 9 години
Баси, това заглавие ако се сбъдне, то ще е крайно доказателство, че българите като нация са станали най-тъпите. Да смяташ че Бареков е алтернатива на сегашното управление, след като толкова очевидно беше ударно създаден от кукловода му Пеевски, трябва да си крайно ***
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичките мислят за народеца, ама само как да го излъжат.Първо работят с пълна сила, да го профанизират,после да го оберат , ама и техните деца и внуци, как да имат да им дължат.Все пак , някои нямат настигане в лъжите!
49
2
 
3
 
! Отговори
до 65! преди 9 години
До към ЧуденкатаТи ако можеше да го намааш на някоя, нямаше да пишеш тук простотии ами щеше да го направиш! Комплексиран импотент като лидера си!
48
3
 
7
 
! Отговори
А преди 9 години
Естествено червените социолози забравят най-удобно Реформаторския блок, който ще със сигурност поне 1 евродепутат! Дано повечето нормални хора гласуват, защото не са много!
47
2
 
5
 
! Отговори
Чуденка преди 9 години
Ха ха, гледам че изскочиха доказателства на думите ми! Даже като гледам балъците толкова са се замъглили, че нямат собсвено мнение ами повтарят като папагали каквото са чули!Да се надяваме, че измежду гласувалите за Атака има и разумни хора, и са се усетили че лидера им ги предаде!
46
5
 
4
 
! Отговори
гост преди 9 години
Само АБВс Първанов и Калфин ще променят модела на България ,за по добро!
45
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МарияУмиращите, гласуват за БСП, тъпите - за Сидеров, *** - за Барека !
44
8
 
2
 
! Отговори
към Чуденката преди 9 години
Чуденка,мога да ти го намаам отзад.Както Волен го направи с Тиквата.Пък на Тиквата взе,че му хареса.
43
11
 
3
 
! Отговори
баба Вера преди 9 години
Волен е водач на листата,защото никога не се е крил като мишок/Борисов,Доган,Местан,Станишев.../!Винаги е участвал и на президентски избори и на всичко,за разлика от страхливите псевдополитици.Водачът трябва да бъде водач.Друг е въпросът,че той няма да иде в ЕС.Следващите 2 ще идат.Но в битката трябва да ни води водачът.АТАКА-ПОБЕДА!Волен премиер!!!
42
11
 
4
 
! Отговори
кАСАБОВ преди 9 години
Не гласувайте за НФСБ!НИКОГА!ТЕ СА НЕНОРМАЛНИЦИ,НАЧЕЛО С ЛИДЕЛА СИ-БАЛЕВСКИ!!!АТАКА Е ИСТИНСКАТА,НФСБ СА МЕНТЕТАТА!
41
5
 
18
 
! Отговори
Чуденка? преди 9 години
Защо Волен е водач на листата на Атака? Той нали е против ЕС, и призовава да не се съобразяваме с тия "империалисти"! А излиза че се натиска да ходи в управлението на ЕС?! Все едно вегетарианец да се реди на опашка за месо! Ха ха, голям смях! Тоя е просто уникален тарикат! А избирателите му са уникално ***!ДОКАТО ИМА БАЛЪЦИ, ЩЕ ИМА И ТАРИКАТИ!
40
2
 
17
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Чудно ми е откъде според социолозите идват гласовете на Дудук Бюрек Чалгар ХаджиМесиев?
39
12
 
5
 
! Отговори
Цецо с 6-те преди 9 години
Досега не бях гласувал,но сега ще гласувам за Атака.Защото са за Русия,против ЕС,за православието.Дерзай,Сидеров-с теб сме!!!
38
12
 
7
 
! Отговори
атакист преди 9 години
Туркофилите са ГЕРБ!Така се е прегърнал Тиквата с Доган и Местан,че то не бяха хвалебствия,генералски пагони,пиене на кафета... и т.нАТАКА е партията...Волен е човекът...Ще вкараме 2/двама/ евродепутати и социолозите ще си изядат мадурите...
37
1
 
17
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
Мислих си че червен Кольо и Райчев заработиха за пенсия още на миналите избори. Оказва се че или бъркам, или сега гледат да оправят и внуците с тая пропаганда.
36
0
 
2
 
! Отговори
какво е това преди 9 години
До езичник"химерикански" от химери ли идва или от руски?
35
5
 
11
 
! Отговори
Анализатор преди 9 години
Платените комунолози пак ръсят малоумия! Никой не им вярва, че депесарското отроче Бърлекоф ще прати евродепутати, дори и с купените гласове на ***!
34
2
 
6
 
! Отговори
ма не само туй преди 9 години
До Анонимен гласоподавател на ВМРО и Дудукастрашни са, шъ ни направят "народна република" и шъ сменят министерството на икономиката с такова на "народнуту ступанству".
33
5
 
0
 
! Отговори
макето преди 9 години
абре нема ли нещо за допиване от тия еврозелки ми се припи се едно че от три дена съм на сух режим
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mnogo prost narod. Neka onojdaneto prodylji.