ГЕРБ, БСП, ДПС плюс Бареков - най-вероятният изход от евровота

Андрей Райчев: Партиите кършат снаги за нови политически танци след изборите
Обновена: 23 апр 2014 09:13 | 23 апр 2014 07:00,
167
ГЕРБ, БСП, ДПС плюс Бареков - най-вероятният изход от евровота
Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ, БСП, ДПС плюс Бареков е най-вероятният изход от евровота, прогнозира в интервю за "24 часа" социологът Андрей Райчев.

"На второ място по вероятност поставям сценария с 3 партии, на трето - с 5, на четвърто - с 6, на пето - със 7. Но всичко зависи от активността и от бариерата. При 3 млн. гласуващи цената на глас при 5,88 процента бариера е 180 хиляди, при 2 млн. души - 120 хиляди. От това зависи успехът на партиите с над 100 гласа", пресмята Райчев.

По думите му след вота в страната ще има съвсем друга политическа ситуация.

"Всички партии вече мислят за това. Отварят врати, разтърсват снаги, тук ще има нови политически танци. Разбира се, никой нищо няма да направи преди изборите, а след тях. Изборите в мирно време са като битката по време на война - в зависимост от победителя възниква нова карта", допълва Райчев.

"Няма никакво съмнение, че АБВ на Първанов е нанесло своя удар върху БСП и те взимат основно гласове от бивши избиратели на БСП. Именно поради тази причина разликата между БСП и ГЕРБ се смалява", заявява от своя страна пред "Монитор" социологът от "Медиана" Кольо Колев.

Той прогнозира трета политическа сила ДПС, а на четвърто място е "България без цензура". "АБВ има ресурс да навреди на БСП, но няма ресурс да спечели избори. Вероятно е да не успеят да стигнат процентите за евровота. Ако това се случи, това ще бъде и лебедовата песен на Първанов", отбелязва Колев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
16
 
! Отговори
АХА преди 9 години
До Анонимен номер 9Върховното унижение е, когато после те надупват, а ти си траеш и не гласуваш! Защото и с твоя и без твоя глас все някой ще изберат! И обикновено избират най-непшодходящия, защото гласуват предимно неграмотни, а тарикати като тебе мислят че дават урок ня някой! Криви са ти сметките!ГЛАСУВАЙТЕ!
10
18
 
23
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
Червен Кольо пак се изказал! Разликата между БСП и ГЕРБ се смалявала? Не се смалява а се увеличава, защото ГЕРБ винаги са си били първи бе ***! Може така да ти се иска ама...сори! ХА ХА ХА!
9
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ще спечеля ако гласувам ?!?!
8
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Братя българи, при по-голяма активност на изборите престъпници-туркофили като Сидеров никога не могат да влязат в парламента.Затова гласувайте! Гласувайте дори да няма за кой!Така ДПС и подлогата им Сидеров ще са аут!
7
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бареков е подкрепен от червената олигархия и Цветан Василев в частност. Едно некадърно, смотано журналистче откъде извади такива пари?Въпроса е дали ще има отново ***, които безплатно да гласуват за мафията...
6
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да гласувам.Това е върховно унижение
5
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно коя клика тика Барека напред. Не вярвам да има разумен човек, който да гласува за туй нещо.
4
1
 
32
 
! Отговори
Алекс 2 преди 9 години
"Умните" българи ще ходят да берат гъби...после ще оревават орталъка колко е зле !!! А бай *** ще изяде кюфтетата на Бюрека
3
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЯЛОВИ ДА СА ВИ ИЗБОРИТЕ !!!ДОЛУ ЕС!!!ДА НО ДА СЕ РАЗПАДНЕ ЕС КАТО СССР И ЮГОСЛАВИЯ !!!ОТ ВСЕ СЪРЦЕ ВИ ГО ПОЖЕЛАВАМ!!!АЛИЛУУУУУУУУУУЯЯЯЯ..........................-.-.--.-..-----..---.--
2
3
 
3
 
! Отговори
Marian преди 9 години
A pishynata? Zashtoto na pozitano tochno tova e stanalo.)
1
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Райчев, как е тревата на голф игрището край Каварна?Мръсен долен комунистически реститут!