ГЕРБ са за "Южен поток", ако отговаря на интересите ни

Ковачев: Резолюцията на ЕП е политически сигнал към Москва
Обновена: 24 апр 2014 21:45 | 24 апр 2014 21:39, Камелия Цветанова
83
ГЕРБ са за "Южен поток", ако отговаря на интересите ни
Снимка: Булфото, архив

ГЕРБ е за „Южен поток”, ако отговаря на българските интереси, заяви евродепутатът Андрей Ковачев.

Той  коментира, че приетата преди дни резолюция на ЕП, с която се обяви против изграждането на проекта, е за да има Европа силен сигнал за политиката, която се води от Москва.

Още по темата
В резолюцията евродепутатите настояха да бъдат потърсени други източници на газови доставки за ЕС, да се въведат санкции срещу руски енергийни доставчици, както и да се преразгледат всички споразумения с Русия с оглед на евентуално преустановяване на тяхното действие. Евродепутатите призоваха за налагане на подобни санкции заради събитията в Източна Украйна.

„Станишев обясни, че е скандализиран от решението на ЕП, а това означава, че той е изолиран от ПЕС, защото 76 от европейските социалисти са гласували за резолюцията за действията на Русия, само 1 социалист е гласувал против. Изказванията на Станишев са некомпетентни“, коментира Ковачев.

По думите му ГЕРБ защитава българския национален интерес, които е да се търсят възможности за диверсификация.

Евродепутатът Владимир Уручев посочи, че конкурентите на ГЕРБ се опитват да направят „Южен поток” основна
тема преди изборите чрез гласуваната декларация.

„Южен поток” е проект, който цели два газови пазара в ЕС, а това са Италия и Франция, заговори се и за разклонение към Австрия. Този газопровод ще прекарва 62 млрд. куб. м. газ, което е 20 пъти повече от потреблението на България. Съдбата на „Южен поток” зависи от решенията на хората, които ще потребяват този газ“, обясни той.

По думите му ГЕРБ подкрепя този проект, защото от чисто икономическа гледна точка в дългосрочен план може да носи печалби, „само че от България зависи само една частичка от неговото решение“.

Московски посочи, че ГЕРБ стои зад проекта „Южен поток”, но ги притеснява начинът, по който определени хора се опитват да го реализират.

„И Сергей Станишев, и социалистите започнаха кампания, която ще се базира на черен пиар, на некомпетентност, но и на умишлени манипулации на общественото мнение“, заяви той.

По думите му от популизъм социалистите са започнали да реализират социалната политика през цената на тока, което ще ни обрече на увеличение на цената.

„Тази система не може да издържи. Сигурен съм, че ще излезе наяве глупостта, която си позволяват да правят с това правителство”, категоричен беше Московски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ee за ГЕРБ само облекчението е важно цццц
51
4
 
8
 
! Отговори
ПЕШО преди 9 години
Тиквуня е национален предател.Има още хорица заблудени,които му вярват.Срам за България.Герберастите се оказаха най-големите гадове.Драха и продължават да дерат България!Противни,нагли,цинични...Но с по...6 апартамента.
50
4
 
6
 
! Отговори
Интересите на ГЕРБ? преди 9 години
Ако бъдат удовлетворени интересите на ГЕРБ означава 50% за Бойко Борисов и 30% за Цветелинка. Останалото е за разходи по строителството...
49
5
 
2
 
! Отговори
Веско преди 9 години
Знаете ли,че Андрей Ковачев е гей.Такива ли пращаме и ще пращаме в Европа.***.Да ни представляват.Защо не ги питате тези евродепутати-КАКВО НАПРАВИХТЕ ЗА МАЙКА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ТЕЗИ 5 ГОДИНИ.Едно голямо нищо.Затова аз и моето семейство ще гласуваме за АТАКА.За България!С бюлетина 20!
48
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБЕ, ТИКВИ, КОГА КАЗВАТЕ ИСТИНАТА- НАЛИ ВИЕ ПОДПИСАХТЕ ЮЖЕН ПОТОК ЗАРАДИ ФИРМАТА НА ЦВЕТЕЛИНКА, КОЯТО ЩЕ Е ГЛАВЕН ПОДИЗПЪЛНИТЕЛ И ЩЕ ЛАПНЕ 30% ОТ 6 МИЛИАРДА, А СЕГА ДРУГА ПЕСЕН ПЕЕТЕ, ЗАЩОТО ОЧЕВИДНО НЕ ЦВЕТЕЛИНКА, А ЧЕРЕПА ЩЕ ГИ ЛАПНЕ ТЕЗИ ПАРИ- ЯСНИ СТЕ КАТО БЯЛ ДЕН- ЗАТОВА ТУРЦИТЕ ЩЕ ВИ БЪДАТ СОЛОТАШАК- ИНТЕРЕСЪТ КЛАТИ ФЕСА
47
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички страхливци пишат против някаква си партийка герб и никой не го интересува за България и българите.
46
1
 
6
 
! Отговори
St. John Red преди 9 години
До БгНе са само ГЕРБ е с анти българси интереси, има и доста други. Реално всички били под някаква форма в управлението след 89 г. работиха и продължават да работят усърдно серщу интересите на народа / нацията. Имаше едно единствено изключение, Жан Виденов, но свои и чужди го изработиха доста майсторски, всички знаем какво се случи 97 г., и какви са последствията от това. Скоро оправяне няма да има, но ако не доликвидират народа в средносрочна перспектива нищо чудно да има нов народен съд.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ са за много неща АКО....Всичко зависи от моментното настроение на вожда им,което пък настроение зависи от Брюксел,Вашингтон и...Москва,нищо собствено няма освен простотията с която изразява това си мнение.Как пък поне един действащ член от ръководството на тази"партия"(ПП,групировка,група по интереси....) на различно ниво - по-ниско или високо не изрази някаква критика или поне съмнение в политиката или действията на "партията" и великия си лидер.Защо ли....,защото са комунисти прим.Самокритика ДА,критика НЕ.Иначе не си ДОСТОЕН.
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо тогава гласуваха против? Както винаги Тиквата едно говори - друго върши. И само клепат и злепоставят България в Брюксел. То верно, че са партия от доносници и милиционери ама... нека има и частица патриотизъм!
43
4
 
6
 
! Отговори
Бг преди 9 години
Единствената партия в България с анти български интереси се нарича ГЕРБ!
42
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приятели. Проект който няма никаква икономическа логика за България. Проект който ще източи всички доходи,които България в момента получава от транзита на газа. Още един факт, проект който струва за строителството три пъти повече от подобен в Германия. Ще дойде време да благодарим на Андрей Ковачев.
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственото предимство на Герб е че не са БСП. И имайки това предимство, като всички други които го имат, е приемливо да се гласува за тях. Време е комунистите да започнат да плащат за греховете си.
40
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 64 и 65Алтернатива са. При ГЕРБ България беше силна страна със силна икономика.При БСП България е с фалирали предприятия и огромна безработица.
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ са за "Южен поток", ако отговаря и на нашите интереси
38
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Южен Поток няма да се строи. Доказателството е че Станишев вече открадна и предаде тези тръби на снимката за скрап. Намерете снимка актуална и ще видите, че има само празни бетонни пилони без тръби.
37
3
 
8
 
! Отговори
даааааааа преди 9 години
евродепутатът Андрей Ковачев = НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ. От това решение ще пострада България, не Москва. Москво ще си го премести. ***.
36
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всички са за южен поток , само няма да го има :)един безсмислен проект за бг се приключи
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А работническо -мениджърската приватизация какво беше? Айде да не разказвам цялата просташка история след 1989 г. Цялата е пример на вулгарна аморална убийствена активност от страна на БСП. Колко хора си заминаха заради далаверите им? А колко бяха убити само за да задържат икономическата власт? Само помисли с парите дадени на Доган за хидроинженерните му постижения колко деца можеха да бъдат лекувани в чужбина? В омразата към БСП няма раздвоение на личността. Има раздвоение как да бъдат избити.
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Опростачаването на българите? А Заменките какво са? А Хидроинженерните пари какво са? А парите за повдигане на имиджа на Бг за Моника какво са? А че черноморието е собственост на един бесепарски брат какво е? Не съм виждал през живота си по - голяма простащина и груби кражби от тези на бесепарите. И това е още отпреди 89 година. А след 89 дори спряха да се крият! Щизофрения ли е да наречеш крадеца крадец и лъжеца лъжец? От пирамидите и кредитните милионери до изтоването на предприятията все БСП
33
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбира се, че ще го строи ако му е изгодно. А ако не му е изгодно - няма. А той не търси собствена изгода като БСП. Той търси изгода за държавата, а това е нещо чуждо на бесепарската *** като теб. Ако може да си вземе процента бесепаря е готов и на жена си *** да даде под наем за 150 години. Без значение колко е изгодна сделката за жена му. А какво да говорим за твоя ***?