На 25 май да се каже: Няма да има връщане назад!

Коалиция за България откри кампанията си за евроизборите
Обновена: 25 апр 2014 23:21 | 25 апр 2014 21:48, Елка Василева
216
На 25 май да се каже: Няма да има връщане назад!
Мартин Шулц и Сергей Станишев. Снимка: БТА

България няма време за губене с ГЕРБ и Европа няма време за губене с ЕНП. Това каза председателят на БСП и на ПЕС Сергей Станишев при откриването на кампанията на Коалиция за България за европейските избори в зала "1" на НДК.

 "Нашите опоненти не са се примирили, те търсят реванш и вече заплашват, отново искат да всеят страх в душите на хората и да  парализират техните действия. Този страх още витае в България, затова е важно на 25 май с нашия вот, с волята на българските граждани да се каже ясно: "Няма да има връщане назад", каза лидерът на БСП.

Длъжници сме пред правителството на Орешарски, трябва да му дадем самочувствието, силата, доверието, за да може тази програма, зад която застанахме, да се реализира още по-категорично и последователно, добави той.

Има и още една причина, която ни задължава да постигнем победа - няма да можем да променим България толкова, колкото искаме, ако не променим силите, баланса им на европейско ниво, заяви още Сергей Станишев.

Той отбеляза, че десет години институциите се доминират отдясно, от ЕНП, и за това време Европа е загубила динамика. Европа не просто влезе във  финансова, икономическа, социална, политическа криза, ЕС загуби силата, мощта на надеждата, добави той.

Станишев отбеляза, че социалистите трябва да направят нужното Мартин Шулц да бъде избран за председател на ЕК. Той посочи, че хората в Европа са изморени от задкулисие в Европейския съвет, от политически сделки.

Според Станишев само човек, който има сърце и разум да чуе тревогите на хората, може да направи промяна в Европа.

От своя страна премиерът Пламен Орешарски отбеляза, че предстоящите европейски избори са своеобразен тест дали да продължат започнатите оздравителни процеси в страната или ще се допусне реставрация на най-неуспешния мандат в условията на българския преход. Европа има нужда от промяна, има нужда от принципите и ценностите, които бяха в основата на създаването на ЕС, посочи още той.

Кандидатът на ПЕС за председател на ЕК Мартин Шулц посочи, че вече е научил една дума на български език - "победа", и е готов да се бори да оглави Еврокомисията. "Борбата с корупцията е главна битка във вашата държава и в Европа. Все още не сме спечелили тази битка, но вие не сте сами. Като председател на ЕК ще ви подкрепям във всяка стъпка на тази борба", каза Мартин Шулц. "Който иска справедливостта, ще избере Шулц", добави той.

При пристигането си на летище „София“ тази вечер Мартин Шулц, който е у нас за откриването на кампанията на Коалиция за България за евроизборите, беше посрещнат от млади социалисти, които го чакаха с червени рози и с голям червен плакат, на който пишеше "България  обича Шулц". 

Пред журналисти Шулц каза, че неговият апел към хората е да отидат да гласуват на евроизборите. Той посочи, че за първи път избирателите могат да влияят директно на посоката на Европейския съюз и напомни, че Европейският парламент ще има решаваща роля за избора на председател на ЕК.

Според Шулц у много от гражданите на ЕС има усещане, че ЕС не се интересува от индивидуалния им интерес и от техните проблеми. Искам да променя ЕС в посока, че ни е грижа за тези хора - за хората, които са на около 50 години, загубили са работата си и не могат да си намерят друга, както и за техните деца, които са добре образовани, но не намират работа, коментира той.

В зала "1" на НДК бяха представени кандидатите в евролистата на Коалиция за България. Проведе се и концерт-спектакъл за началото на предизборната кампания на Коалиция за България. Специален музикален поздрав към присъстващите отправиха Нели Рангелова, Георги Христов, Михаил и Кристина Белчеви и синът им Константин.

В залата присъстват председателят на Народното събрание Михаил Миков, премиерът Пламен Орешарски и министри от кабинета, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напред ,напред при Петер Хохигер!
173
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-големите манипулатори в България не искат да се връщат назад, защото във времето на задкулисието и корупцията, които те създадоха заедно с ДС, натрупаха своите милиони.За нищо на света няма да се откажат от богатствата и облагите си и затова хвърлят в действие всички сили.БСП сформира тройната коалиция, за да довърши разрушителния си план срещу събудилото се гражданско общество и да лиши нормалните хора от достойно бъдеще. Страхът и алчността ги мотивират, но ние ще ги изненадаме на изборите
172
0
 
4
 
! Отговори
Доктор преди 9 години
По-уродлива и нагла пасмина от комунистите няма !!! Омразни ,нахални,мазни ,охранени физиономии на клоуни ! И тези *** управляват и искат още да управляват !! Горко ни,ако наистина останат!!
171
0
 
5
 
! Отговори
Мъдрец преди 9 години
Точно така звучи и нашата приказка за Вуте: Аз не искам да съм добре,искам Нане да е зле!Толкова ли са прости всички социлисти,бе ? Да,не само толкова ,ами и повече,казал Вуте.
170
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ строяха и не крадяха затова при тях всички имаха работа, а сега има нови 100 000 фалирали фирми и нови 40 000 безработни.
169
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съд за убиецът на деца Станишев!
168
0
 
12
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
станишеффффф да ходи да копае на полето, тогава може и да прумее някои неща в живота
167
9
 
5
 
! Отговори
трол преди 9 години
до 192 такае до някъде но откраднато то е с колосални размери само лидиращият ви *** кражбите му са за над 7 милиарда в добавка цвък гербаджииско опапване до кокалследва ритник
166
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
с тези червени вратовръзки приличат на келнери. геят пак ще е доволен
165
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
dano Bog vi nakaje alchni gadni kumonisti naroda mizeruva i gladuva ne vi li stigna da kradete i razrushavate MAIKA BALGARIQ rano ili kasno ste plashtate za grehovete vi bezbojnici
164
0
 
7
 
! Отговори
tayfun преди 9 години
hm, ami ako padne orlov most sluchaino ot prorodno bedstvie, moje i da gi otnese?
163
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съд за убиецът на деца Станишев!
162
0
 
11
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Вече сме в миналото с левицата начело.Даже няма измъкване.
161
14
 
3
 
! Отговори
Медиа преди 9 години
Шулц е един добър кандидат и в Европа няма да бъдат разочаровани от него!!! Това е сигурно!
160
10
 
5
 
! Отговори
Евро преди 9 години
А тези ГЕРБ освен да копират от ЕНП нищо друго не могат да правят, защото нямат акъл!
159
11
 
2
 
! Отговори
Ф преди 9 години
Правилно, стига с тези ЕНП, ще разорят ЕВропа!!!
158
10
 
3
 
! Отговори
Ф преди 9 години
Правилно, стига с тези ЕНП, ще разорят ЕВропа!!!
157
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бе тия защо са на син фон... ??!
156
2
 
13
 
! Отговори
K.Коцев преди 9 години
Абе прав е Станишев - никога повече БСП,никакво връщане към социализъма - върхушката си живее от готино,по-готино,а народът вече толкова години изнемогва ?! За съжаление нищо не се чува да се вземе голямата лопата и всички партии на ***,където им е мястото! Годините доказаха,че партийните управления водят към скрита диктатура и всичко се прави уж в името на народа,а в действителност е в името на партията и безкрайни хвалебствия кол ко били добри и незаменими! Всичките са от "един дол дренки"
155
1
 
14
 
! Отговори
Само Напред преди 9 години
И никакво връщане към комунистическата идеология насаждана от Сергей, Моника и други Хохегерови мошеници. Др. Шулц - Моника се сърди , дето депутати от ЕП , я накараха да върне 30 000 еевр. Сега ти ли ще и ги плащаш др. Шулц. Това отклонение в управлението на България последната гогина, трябва да се поправи- Само напред - никакво БСП_БКП , който и да е друг , но не и БСП-БКП. Тея вече ни върнаха 5 години назад.