ГЕРБ: Проверете Стоянович с полиграф за Божурище

Опозицията не иска да има музей на авиацията там
Обновена: 29 апр 2014 15:27 | 29 апр 2014 15:24, Камелия Цветанова
13
ГЕРБ: Проверете Стоянович с полиграф за Божурище
Министър Петър Стоянович. Снимка, архив: Булфото

ГЕРБ се противопостави на искането на министъра на културата Петър Стоянович за сключването на споразумение за построяване на музей на авиацията на територията на летището в Божурище.

На 23 април на заседание на Министерски съвет Стоянович е поискал от Министерски съвет да бъде упълномощен да сключи споразумение с "Индустриален парк София” за построяване на музей на авиацията, а може ли един министър да се постави над парламента, имаше временна комисия за разследване на сделката по "Божурище”, но вече трети месец този доклад стои на бюрото на председателя на Народното събрание и не влиза в залата, заяви от името на парламентарната група на опозицията Красимир Велчев.

Още по темата
Той поиска преди да бъде упълномощен, Стоянович да бъде проверен с детектор на лъжата дали му е оказван натиск, за да поиска такова нещо.
 
„Този продажен министър си позволява преди решението на парламента, да го направи, искам да попитам дали този министър е по-добър от предишните Стефан Данаилов, Вежди Рашидов, които направиха всичко възможно, за да се спаси летище Божурище, а той сега бърза да го продаде”, разкритикува Велчев.

Припомняме, че летище Божурище е било заменено през 2006 г. за 106 апартамента от тогавашния министър от НДСВ Веселин Близнаков при кабинета на тройната коалиция. Имотът е взет от италиански инвеститори, обединили се после в концерна „Индустриален парк София”.

Двама министри на културата след това - първо Стефан Данаилов, а после и Вежди Рашидов, се опитват да спасят летището, като първият обявява със заповед обекта за паметник на културата, а Рашидов посочва границите му, които чиновници пропуснали да посочат, но в крайна сметка тази заповед не е обнародвана в "Държавен вестник".

Петчленен състав на ВАС обаче постанови, че италианският концерн „Индустриален парк“ печели делото за летище Божурище срещу бившия министър на културата Вежди Рашидов. ВАС връща обратно преписката в Министерство на културата и така съдбата на летището е в ръцете на Петър Стоянович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
!!!! преди 9 години
az sam na karuca i ot leti6ta ne razbiram ,
11
1
 
4
 
! Отговори
batevale преди 9 години
Музей на авиацията вече има ! Намира се на летище Крумово край Пловдив..........Българските Месершмити ,сваляли "крепости" ,са на летище "Никола Тесла" в Белград.
10
0
 
3
 
! Отговори
Стефчо преди 9 години
Диком много точно му каза в очите: " Ако дадо те те види от гроба , ще се преобърне три пъти".
9
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРОВЕРЕТЕ С ПОЛИГРАФА БУДА БОРИСОВ ЗА АМФЕТАМИНИТЕ,НЕЛЕГАЛНАТА ФАБРИКА ЗА ЦИГАРИ В ПОМОРИЕ, МОКРИТЕ ПОРЪЧКИ, МИШО БИРАТА/КАК ВСЕ ПАК СКОРОПОСТИЖНО СЕ СПОМИНА,ЧЕ И ЖЕНА МУ-БОГ ДА ГИ ПРОСТИ/,НО НА МУТРАТА БОКО БОРИСОВ - НИКОГА.ТАКА ЧЕ КАТО СИ ОАКАН ДО НОСА, ПО-ДОБРЕ СИ ТРАЙ, МУТРО ОЛИГАРС.
8
0
 
1
 
! Отговори
promqna преди 9 години
До Бесен Българинot Mother Russia!!!!!!
7
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБЕ ВЕЛЧЕВ, ПРЕДИ ТОВА ТИ И НАЧАЛНИЦИТЕ ТИ ТРЯБВА ДА ВИ ТЕСТВАТ НА ПОЛИГРАФ !ЩЕ БЪДЕ ИНТЕРЕСНО ! НАПРАВО ЩЕ МУ ИЗГОРЯТ БУШОНИТЕ НА ДЕТЕКТОРА !
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проверете откъде са парите за частен самолет!До 2БРАВО, ХАРЕСА МИ СТИХОТВОРЕНИЕТО!
5
4
 
20
 
! Отговори
Бесен Българин 3 преди 9 години
.................. ПРОВЕРЕТЕ БОЛЕН ЛИДЕРОВ С ПОЛИГРАФ................... С КАКВИ ПАРИ ПО- ТОЧНО ПРАВИ КУЛТОВИТЕ СИ "ВОЯЖИ" ПО КУБА , ПАРИЖ , БРЮКСЕЛ И КЪДЕ ЛИ НЕ ОЩЕ........ С ЛЮБОВНИЦАТА СИ - ДЕПУТАТКА И ОЩЕ ЕДНА КАМАРА "ВЕРНИ КУЧЕТА" ОТ ПАРЛАМЕНТАРНАТА СИ ЦИРКАДЖИЙСКА ТРУПА?................. ?!?!
4
1
 
23
 
! Отговори
Бесен Българин преди 9 години
........ ПРОВЕРЕТЕ.................. АХМЕД ДЕМИР ДОГАН С ПОЛИГРАФ........................ ЗА НЕГОВИТЕ "ХИДРОИНЖЕНЕРНИ" ЗНАНИЯ И СПОСОБНОСТИ..................... ПЛЮС ОТКЪДЕ МУ ИДВАТ ПАРИЧКИТЕ ЗА САРАИТЕ В ПОЛИТЕ НА ВИТОША.......................... ?!?!?!?!
3
23
 
4
 
! Отговори
Българе преди 9 години
*** ГЕРБЕР, ако е музей, на летището няма да се строи бе, ***!Музейте са под НИНКН и става недосегаемо!Или идеята на ГЕРБ е да не е музей, и да си построите дом за *** политици от ГЕРБ!?Предлагам Велчев да мине тест за психическа пригодност.
2
24
 
13
 
! Отговори
Повиквателна преди 9 години
Съберете се за лагер-сбор Гербари,комунисти цял живот се ненакрали,станали по сметка антибесепари,стопроцентови Будясали Тиквари!
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
май става дума за тайни общества и зависимости