Хората са по-мотивирани да гласуват на евровота!

Станишев поддържа поканата си към Борисов за политически дебат
Обновена: 2 май 2014 21:42 | 2 май 2014 21:41,
117
Хората са по-мотивирани да гласуват на евровота!
Сергей Станишев Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев смята, че хората са по-мотивирани да гласуват на тези европейски избори, защото за първи път имат възможността лично да определят кой да ръководи Европейската комисия. Другата причина е националното значение на тези избори, посочи Станишев в интервю за БТА.

"Нашите опоненти вече казват - печелим евроизборите, сваляме правителството и се връщаме на власт. Кой се връща на власт - Борисов, Цветанов и сигурно ще върнат от емиграция и Дянков, за да бъде букетът пълен и действително да видим отново още четири години същата политика на социален геноцид, на рекет върху бизнеса, на репресии и арогантност", коментира лидерът на БСП.

Като пример за решение на ЕП с отражение върху всекидневния живот на българите Станишев посочи гласуваната резолюция, препоръчваща да не се изгражда "Южен поток". Няма как да приемем това решение, ако искат да наказват Русия, защо наказват България, коментира той. Според лидера на БСП кризата в Украйна няма да бъде от решаващо значение за крайния резултат на изборите в Европа.

Огромна част от българите се отнасят със симпатии към Русия. В крайна сметка исторически факт е, че България е освободена от руската армия и това никой не може да го задраска. Затова България заема в рамките на европейската позиция разумна, умерена, сдържана позиция и сме категорично за политически диалог, изтъква Станишев.

Ние сме против икономически санкции срещу Русия, защото това ще накаже нас. Зависим от доставките на газ, много от туристите у нас - стотици хиляди, са от Русия и искаме да развиваме икономически отношения с Русия. Освен това в Украйна живеят минимум 250 хиляди етнически българи и първото ни задължение като държава е да защитим техния мирен, спокоен живот и правото им да развиват своята идентичност и връзки с нашата страната. Това го казвам много ясно, както тук в България, така и в Брюксел. Имаме наши интереси и те трябва да бъдат защитени, категоричен е Станишев.

Той допълни, че поддържа поканата си към Бойко Борисов за политически дебат между лидерите. Трябва да се говори лидер с лидер. Визиите за страната на двете основни партии трябва да се сблъскат пред очите на българските граждани, смята той. Станишев обаче не вижда за какво да говори с кандидати от листата на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
4
 
6
 
! Отговори
патриот,а не национл преди 9 години
АКО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ГЛАСУВАТ ВЛИЯНИЕТО НА КБ ,ДПС ,АТАКА ЩЕ НАМАЛЕЕ,А НА ГЕРБ,НФСБ,БГ,ББЦ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ И АКО ПОТИСНАТ ЛИЧНЕТЕ СИ ЧУСТВА В ИМЕТО НАИБЪЛНАРИЯ ЩЕ ИЗДУХАТ ТРОЙНАТА КРАДЛИВА КОАЛИЦИЯ ФОР ***. И СЕГА АКОМНЕМГЛАСУВАТЕ ЗНАЧИ ИСКАТЕ БЪЛГАРИЯ ДА ИЗЧЕЗНЕ..ИЗБРАНИТЕ ЕПУТАТИ ТРЯБВА ДА ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ В ЕС ,А НЕ ДА Я КЛЕПАТ.НЯМА ИДЕАЛНИ ДЕПУТАТИ,КАКТО НЯМА И ИДЕАЛНИ ХОРА.ПРИСЪСТВИЕТО НА ДЕПУТАТИТЕ В НС ДА Е РАБОИА,А НЕ МЯСТО ЗА КЕЛЕПИР.
38
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Българи, гласувайте на 25-ти май, за да изчистим *** като този от управлението на България!
37
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
*** украино-еврейска, нямаща нищо общо с България! Теб, Моника крадлата те мотивира!Евродепутат искаш да станеш, но Господ ще ви накаже *** нещастни!
36
16
 
1
 
! Отговори
Georgi преди 9 години
До Alex2Абе ей такива крайно прости кадри като теб са най големият проблем на нашата държава ама уви в газови камери не можем да ви натикаме. Макар и да не сам краен защитник на БСП поради факта,че има доста уруди в тази партия все пак думите на Станишев са думи на един достоен Български политик, а не като Банкенския пожарникар който управляваше държавата като някоя публична тоеалетна в село Банкя.... Аз не мисля,че Бойко е толкова лош, а просто сам сигурен,че акъла не му стига да е премиер.
35
2
 
15
 
! Отговори
Alex2 преди 9 години
Другаря Станишко е мноооого добър цоциалист ама жалко другари...пак ще му сцепят дупенцето ! Между другото на него май вече му харесва това !Свикна вече
34
19
 
3
 
! Отговори
kaesl преди 9 години
По-добре тези от БСП, отколкото мутрите продажни от Банкя
33
19
 
2
 
! Отговори
кристи преди 9 години
Поне един човек, който реално иска да защити интересите на народа, а не се води от популистки обещания... БРАВО на Станишев!!!
32
15
 
1
 
! Отговори
ethernal преди 9 години
много добра и преценена международна позиция на Станишев. Далеч е от опитите на някои политици да насадят напрежение, което ще ощети България
31
17
 
1
 
! Отговори
Gega преди 9 години
Страхливец като Борисов никога не би приел покана за политически дебат, камо ли с политик като Станишев. Би било автогол за него...
30
9
 
4
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 9 години
Не е вярно,че българите ,,обичат,, Еврапа.Че това не е такавие най-добре го знаете и затова вкарахте насила България в ЕС-без референдум.На това му се казва,,гладна кокошка просо сънува,, Никога България хубаво не е видяла от Европа и за това Русия дълбоко седи в душата на българина- и сега е така. На изборите ще го видите това,ноще го скриете.
29
7
 
3
 
! Отговори
шопето преди 9 години
Хората са по-мотивирани да си бетонират яко мазетата, да ги напълнят с вода и храна и плътни оловни кепенци, че лудият *** като нищо ще тръгне да ни освобождава от нас самите. Както в Сирия и в Украйна да освобождава рускоговорещите сирийци от сирийците и рускоговорещите украинци от украинците.
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С този, кой ли желае да говори -- може би само Бареков
27
1
 
2
 
! Отговори
bg преди 9 години
kato ima typaci da glasuwat, shte ima tarikati deputati! - sred bedni i prosti e lesno da si umen i bogat
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунистите просто трябва да се изчистят от управлението на българия. По друг начин управия няма тази държава. Колкото и пари да наливат ЕС, безмозъчни *** като Станишев винаги ще развалят благото на хората.А най ме дразни последното им творение - Бареков.Махнаха лудия Сидеров и го замениха с Бареков. Видяха, че вече народа не кълве на "АТАКА" и смених стръвта.
25
2
 
20
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Този и сидер ага са доброволни еничари на хидроинженера!ОСТАВКА!КОЙ?Да живее България!
24
2
 
13
 
! Отговори
шопето преди 9 години
Станишев, *** с грандомански амбиции, що не се скриеш в съселската си дупка!? И за теб самия ще е по-добре. Идва война, съветските бушони най-напред биват наказвани от покровителите си. А и тоя път няма да има хляб и сол. Добре, че сме в НАТО и ЕС.
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Педроооооооо.
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господ си знае работата , такъв гейски имидж, не пожелавам на никого...
21
3
 
19
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Колкото по малко комунисти в ЕП толкова по добре за България!Твърдо ще гласувам против продажната антибългарска партия БСП!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимена защо трябва да има най-отвратителен? искаш да заложиш на някого ли? Всичките са толкова долнопробни, че няма накъде повече.