Хората са по-мотивирани да гласуват на евровота!

Станишев поддържа поканата си към Борисов за политически дебат
Обновена: 2 май 2014 21:42 | 2 май 2014 21:41,
117
Хората са по-мотивирани да гласуват на евровота!
Сергей Станишев Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев смята, че хората са по-мотивирани да гласуват на тези европейски избори, защото за първи път имат възможността лично да определят кой да ръководи Европейската комисия. Другата причина е националното значение на тези избори, посочи Станишев в интервю за БТА.

"Нашите опоненти вече казват - печелим евроизборите, сваляме правителството и се връщаме на власт. Кой се връща на власт - Борисов, Цветанов и сигурно ще върнат от емиграция и Дянков, за да бъде букетът пълен и действително да видим отново още четири години същата политика на социален геноцид, на рекет върху бизнеса, на репресии и арогантност", коментира лидерът на БСП.

Като пример за решение на ЕП с отражение върху всекидневния живот на българите Станишев посочи гласуваната резолюция, препоръчваща да не се изгражда "Южен поток". Няма как да приемем това решение, ако искат да наказват Русия, защо наказват България, коментира той. Според лидера на БСП кризата в Украйна няма да бъде от решаващо значение за крайния резултат на изборите в Европа.

Огромна част от българите се отнасят със симпатии към Русия. В крайна сметка исторически факт е, че България е освободена от руската армия и това никой не може да го задраска. Затова България заема в рамките на европейската позиция разумна, умерена, сдържана позиция и сме категорично за политически диалог, изтъква Станишев.

Ние сме против икономически санкции срещу Русия, защото това ще накаже нас. Зависим от доставките на газ, много от туристите у нас - стотици хиляди, са от Русия и искаме да развиваме икономически отношения с Русия. Освен това в Украйна живеят минимум 250 хиляди етнически българи и първото ни задължение като държава е да защитим техния мирен, спокоен живот и правото им да развиват своята идентичност и връзки с нашата страната. Това го казвам много ясно, както тук в България, така и в Брюксел. Имаме наши интереси и те трябва да бъдат защитени, категоричен е Станишев.

Той допълни, че поддържа поканата си към Бойко Борисов за политически дебат между лидерите. Трябва да се говори лидер с лидер. Визиите за страната на двете основни партии трябва да се сблъскат пред очите на българските граждани, смята той. Станишев обаче не вижда за какво да говори с кандидати от листата на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Америка благодари за стотиците изгодни договори за тях,които подписаха бълг. политици.ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ЧЕТИРИТЕ ЖИВОТНИ НА АНТИХРИСТ-евреина(Станишко),хидроинженера(Доган),***(Костов) и пожарникаря-мутра-шериф,чалгар,закрилник на силиконки,летящ политик,магистрален шут и циркаджия.ЧЕТИРИМАТА са наследници на римския император НЕРОН-гонител и убиец на християни.Те също гонят милиони млади българи(емигранти) и убиват хората чрез кражби в сферата на здравеопазването и икономиката.
78
1
 
2
 
! Отговори
тръъъътт преди 9 години
Много съм мотивиран, ще гласувам с кеф за Дебелян Европеевски, Баневицата, Ташева /Мъдева/, Славчо и други ***!
77
0
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Когато го казва Станишев ,хората губят всякакво желание за гласуване ,той затова го и казва междувпрочем.
76
0
 
5
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Политици били във власта и не могли да се справят,а някой от тях докарали страната до катастрофа!Хората гласуват отново за тях!Къде е логиката?Че след два поредни мандата на неуспех на третия ще стане ли?Те ония дето играят на хазарт поради същата слабост в психиката накрая си разпродават жилищата!Аз обаче нямам слабостите характерни за човешката психика и знам и винаги съм знаел че Атака ще дърпа напред страната а всички останали партии назад.Не казвам че няма да друса,но е важна посоката!
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз изобщо не се чувствам мотивиран да гласувам за когото и да било. Просто усещам, че няма да има никаква полза за мен. Защо да го правя за някой друг. Направи ми впечатление ,че листите за този вот се водят от лидерите на повечето партии. а защо ли е така ...... щото си е чиста далаверка да бъдеш евродепутат. Отвратен съм . На тези избори няма да гласувам.
74
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това наистина е така и се дължина на управляващата тройна коалиция.Тя така отврати хората,че те вече не искат да чуят за нея и за сателитите й,които са само прикрити следовници на безплодните им за България действия.Това, дето вършат има значение само за тях.Трупат милиони със заеми,кражби и лъжи.Манипулациите им този път няма да минат.Лъжата Костинброд и преврата по ТВ 7 ще им излезе през носа.Жалко че успяха да спънат страната и да забавят развитието ни.Мая, Бареков и компания ще си го получат
73
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БКП=БСП:Равносметка 89ДА, и кой направи преврата 1989г. ? - БКП, БКП, БКП, под мъдрата диктовка на КГБ, КГБ, КГБ, после се прекръстиха на БСП, БСП, БСП и заради "СПОЛУКА ЗА БЪЛГАРИЯ" , планомерно ограбиха всичко останало в държавицата, включително и спестяванията на хорицата и сега пак ги викат, пак да гласуват за: БСП. БСП, БСП....Е га ти наглите, и онези които пак им се връзват !
72
0
 
7
 
! Отговори
Ганьо преди 9 години
Да гласуват за кого? За същите ли?!?!?!?!?А дано ама надали!!!!
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ама не за теб ве
70
1
 
10
 
! Отговори
художника преди 9 години
Станишев, като сте толкова кадърни що се оправдавате с ГЕРБ бе ***?При Бойко имало социален геноцид??? ГЕРБ управляваха в условия на световна криза, а реформи по време на криза е все едно да правиш сватба по време на чума. И все пак нещо се вършеше.Гладния иска да се нахрани тук и сега, ама за да има реколта трябва да се изчака. Вие много добре знаете това, но е по-лесно да плюеш отколкото да надграждаш.
69
1
 
14
 
! Отговори
Мина преди 9 години
В момента другаря Станишев е гост в БТВ , говори само глупости и от устата му излизат все думи за Бойко или Цветанов. Защо се оправдава с ГЕРБ , когато ГЕРБ са управлявали само един мандат. Явно много се страхува от това че Бойко може да се върне на бял кон. Ами щом трябва хората ще намерят бял кон и ще върнат Борисов. Борисов е милозлив и помага на хората, както го направи в с. Бисер, а сегашните какво правят сега с наводненията, нямат никаква организация, а обещаха на хорицата помощ, но само..
68
1
 
18
 
! Отговори
БКП=БСП:Равносметка преди 9 години
Унищожихте плодовете на десетилетния национален труд! Продадохте десетократно по-евтино индустриалните мощности! Родихте хиляда нови милионери за сметка на милиони обеднели! Създадохте най-голямата безработица в Европа! Разпръснахте по света 800 хиляди млади хора! Направихте от специалистите улични продавачи и охранители! Превърнахте боклукчийските кофи в спасителен изход! Намалихте нацията с близо 1 милион жители! Съкратихте средната възраст на българите с 10 години! Върнахте забравената детска неграмотност! Отворихте път на младите хора к
67
2
 
18
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Вчера международната агенция "Керкенез" публикува последните си данни за Евровота в България. ГЕРБ-25 % , БСП - 15 % , ДПС - 6 % и това е . Другите партии взимат някакви проценти, но не стигат . Сега вече данните на пишман социолога червен Кольо да си ги носи на голф-игрището.
66
1
 
17
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 9 години
Станишев не си социалист,а фашист.Поддържаш хунтата в Украйна.
65
1
 
10
 
! Отговори
демпата преди 9 години
Господин сергеичо пивремето напредишното оправленйе имахме работа а срга само пишем оферти и токова геноцитат е откакто вйе сте на влас всички фирми се оплакват че няма работа защото няма политика а само гушене на бюджетни средства по джобоветеви.
64
1
 
22
 
! Отговори
KIRMAN преди 9 години
Много е нагло лидер,чиято партия създаде олигарси и кредитни милионери,да говори за ЛЯВО управление и да се подиграваш с надеждите на хиляди хора за по-добър живот!Очевидно за сетен път ще има много заблудени,които после ще питат "оти ручахме жабетата"? Такъв просташки популизъм не си позволяваше даже Тато,когато казваше,че социализъма е "недоносче". Още по-подло е да спекулираш с любовта на българите към руския народ и руската култура,което няма НИЩО ОБЩО с неодобрението към Путин!
63
1
 
22
 
! Отговори
абвг преди 9 години
Хората наистина са по мотивирани да гласуват на евровота и причината за това сте Вие другарю Станишев. Да те ще гласуват против Вас, защото по нагъл,некадърен и корумпиран кукловод в българската политика не е имало и няма и да има.
62
0
 
17
 
! Отговори
лекар-пенсионер преди 9 години
След падането на комунизЪма или социализЪма т. н. работническо-селска власт остана с пръст в устата. Работниците бяха свикнали на високи заплати без повечето да ги заслужават и си крадяха от фабриките , а селяните си крадяха денонощтно от ТКЗС-тата. Един хамалин *** и неграмотен получаваше около 400-500 лв. , а лекар, инженер, архитект и всички с Висше образование 120 лв. на месец. Естествено, че такава власт няма бъдеще и пропадна. Сега същите тези вече като пенсионери ходят на манифестации когато ги привика Станишев, но с 200 лв. пенсии , а той милионер . Ето това е истината.
61
0
 
22
 
! Отговори
Енцо Ферари преди 9 години
ТОЗИ НА СНИМКАТА , ЩЯЛ ДА ПРОМЕНЯ ЕС И ЗАПАДА ....???? НЕМЦИТЕ ЩЕЛИ ДА СПРАТ ПРОИЗВОДСТВОТО НА МЕРЦЕДЕСИ , ПОРШЕТА И БМВЕТА И ЩЕ ПРОИЗВЕЖДАТ САМО ...МОСКВИЧИ ...ХА , ХА , ХА .....ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ ...
60
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нищо не зависи от наской за какво ни пита?