На евровота ДПС ще надгради резултата си, убеден е Местан

"Ще погребем мита, че зависим от гласовете отвън"
2 май 2014 16:31,
125
На евровота ДПС ще надгради резултата си, убеден е Местан
Снимка: ДПС

"Смятам, че въпреки уседналостта ДПС ще надгради резултата си от парламентарните избори и така ще погребем един от най-устойчивите митове, свързани с ДПС, че политическата ни тежест зависи от гласовете отвън". Toва заяви в Смолян лидерът на ДПС Лютви Местан.

Според него на евроизборите ще проличи, че "тежестта на ДПС е реална, тя не е в зависимост от външни обстоятелства".

Съхраняването на резултата от предишните парламентарни избори /в национален мащаб/ практически ще означава сериозен ръст в подкрепата за ДПС, защото на евровота заради принципа на уседналостта няма да се получат гласовете от чужбина, смята Местан.

Според него основен акцент в предизборните ангажименти на движението е посланието "Европа във всяка точка на България, не само Европа на магистралите и на "Арена Армеец".

Признаваме, че за 7 г. членство със средства от Европа се модернизира едрото земеделие, строят се магистрали, но Европа не стигна до малкия земеделски производител, до малките населени места, до малцинствените квартали, допълни лидерът на ДПС, цитиран от БТА.

Според Лютви Местан политиката на ДПС ще получи много силна подкрепа именно заради принципа "Европа на балансирано развиващите се региони". Смисълът на политиката е да намира балансите, защото има много тежки диспропорции в развитието на София, Бургас, Варна и Мадан, Рудозем, Доспат, Смолян, посочи председателят на движението.

Бъдещето на България се свързва с екоземеделието и Родопите са естественото място за разгръщане на този приоритет, смята лидерът на движението. Лютви Местан отбеляза, че от ДПС на дело са показали, че се грижат за планинското земеделие. Като пример бе посочено увеличението на националните доплащания за тютюна, което вече е факт.

Председателят на ДПС оцени предизборната кампания досега като достатъчно толерантна, с малки изключения. "Ако успеем да запазим тази култура на политическа комуникация и конкуренция, мисля, че можем да се радваме на висока избирателна активност на 25 май", коментира Местан.

Той допълни, че ДПС стриктно изпълнява своя ангажимент да се води толерантна предизборна кампания, в която да се сблъскват политически различия и аргументи, а не компромати. Българските граждани са достатъчно уморени от самоцелната политическа конфронтация, от черния пиар и имат нужда от позитивно говорене, което да изведе на преден план европейската проблематика, заяви лидерът на ДПС.

Лютви Местан допълни, че приема като комплимент атаките срещу министъра на спорта за насочването на средства за спортна инфраструктура и в малките населени места. Ако зависи от ДПС, Европа трябва да стигне до всяка точка на единна България, и до най-отдалеченото населено място, каза лидерът на движението.

Местан пристигна в Смолян за работна среща с актива на движението от областта във връзка с предизборната кампания. Увеличение на гласовете за ДПС в Смолянска област от 40 до 50 процента е задачата, която си поставят в партията за предстоящия вот за ЕП.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
24
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Всички свъзани с ДС и ДПС да бъдат изхвърлени от държавните постове,това е добър стимул за гласуване.
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боклууууууккк.
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-добре да погребете Доган, а с него и цялата ви омразна партия!
1
1
 
21
 
! Отговори
истина е преди 9 години
Народа много ,ама много ви мрази !!