Първанов: Ще вземем повече от сбора на 4 агенции

Предложил дебат на Станишев и Борисов
Обновена: 4 май 2014 14:57 | 4 май 2014 10:58,
54
Първанов: Ще вземем повече от сбора на 4 агенции
Снимка: Архив, Булфото

Убеден съм, че ще вземем повече от сбора на четири социологически агенции взети заедно. Това каза Георги Първанов от Национална гражданска инициатива „АБВ” и президент на Република България в периода 2002-2012 година, в предаването „Тази неделя” на бТВ, по повод предстоящите евроизбори.

„Смятам за много грешна тенденцията кампанията да минава в едно безкрайно броене и изчисления. След 20 дни ще се преброим. Не искам да се връщам във време, в което аз съм опровергавал доста категорично социолозите. Нека да спорим за идеи. Това е големият проблем, че в момента никой не говори за идеите, които има”, допълни Георги Първанов.

Той подчерта, че е отправил предложение към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и към лидера на БСП Сергей Станишев за дебат и чака техния отговор.

На въпрос защо не участва в листата за евроизборите Георги Първанов отговори: „ А защо трябва да участвам във всички възможни листи? Има и такива български политици, които са готови да вземат всяко място, което се отваря някъде по йерархията. Моята сила е националната политика. Ивайло Калфин е по-добър от мен на международен терен. Той е най-добрият български евродепутат.”

„Обиколих вече два пъти България. Стоя с името, с лицето си, с авторитета си на плаката, на кампанията и на каузата „АБВ”. Така че, повече от тази подкрепа не е необходимо. Не искам да хвърлям сянка, освен това не искам да залъгваме избиратели. Намирам за непочтено това да излезеш на съответното място в листата и след това да се оттеглиш, да останеш във вътрешен план. Това определено не се прави в Европа. Това е все едно да се явиш на един конкурс за работа, да го спечелиш и да кажеш: извинете, няма да съм аз работникът, зад мен има още един”, заключи президентът Георги Първанов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
rustam преди 9 години
пилците се броят на есен
32
0
 
8
 
! Отговори
Боже, преди 9 години
Боже! Атовете се ритат , народа страда. А вие само се плюете. Моля се България да няма съдбата на Украйна, че тогава лошо ще стане. Ще се изтрепе наивния народ, а политиците ще се крият в миши дупки и пак ще оцелеят. Да помните някоя война да е донесла нещо добро на народа? Имам чувството, че България е във война сама със себе си. Защо се насъсквате един срещу друг,като после ще страдате. А, за политиците, кой какъв е? Според мен всички са едни и същи. Честен човек,политик не става.
31
6
 
6
 
! Отговори
за гост, 20 преди 9 години
Ами осем години Гоце беше във властта, защо не ги лансира тогава тези идей? Сетила се Мара, да се побара!
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първанов, Първанов.... Никога не е късно да станеш за резил, хайде обясни на нормалните хора с прости думи, ако можеш, на какво се противопоставяш и какво ще промениш в Европа с твоята АБВ? Диспутите, вместо да обсъждат работата на депутатите в европейският парламент за благото и бъдещето на България, какви позиции конкретно и по кои въпроси ще се защитават, се въртят около нашенски вътрешни изцепки.Имаме изключително слаби политици с махленски манталитет.
29
0
 
6
 
! Отговори
евроизвращение преди 9 години
И за какво биха говорили на един дебат - пак за вътрешна политика?!?!, някой в час ли е, че предстоят евроизбори или пак ще си го мерят като за парламентарни - за това кой дал 5лв. на пенсионерите и кой не
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво др. Първанов, победата е наша!Капиталистите от Позитано, може само да си мечтаят.
27
18
 
13
 
! Отговори
АНОНИМНА ОТ БСП преди 9 години
ГОСПОДИН ПЪРВАНОВ ! НАЛИ ОБЕЩАХТЕ, ЧЕ СЛЕД КАТО ВИ СВЪРШИ МАНДАТА ЩЕ СЕ ОТТЕГЛИТЕ ОТ ПОЛИТИКАТА. ЗАЩО НЕ УДЪРЖАХТЕ НА ДУМАТА СИ АМИ ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА БУНИТЕ НАРОДА? НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ- НЯКОЙ ГО БЕШЕ КАЗАЛ И ИЗПЯЛ. ТАКА, ЧЕ ПОМИСЛЕТЕ И ВИЕ ДАЛИ Е КОРЕКТНО СЛЕД КАТО ДО ВЧЕРА БЯХТЕ ОТ СЪЩАТА СТРАНА НА БАРИКАДАТА. А ТАМ КЪДЕТО СТЕ СЕГА НЕ СЕ ЗНАЕ КАКВА ДИНЕНА *** ЩЕ ВИ ПОДЛОЖАТ.
26
15
 
11
 
! Отговори
petra преди 9 години
Първанов още ли имаш очи да се показваш - и да говориш "ТЕ" и "НИЕ". Аз съм за "ТЕ" ,а не за предатели като теб ,КАЛФИН винаги е бил подляр и мижитурка, но РУМЕН ПЕТКОВ какво ПРАВИ ПРИ ВАС НЕ МИ Е ЯСНО. .
25
5
 
12
 
! Отговори
до 31 преди 9 години
за ГЕРБ, червената мантра че всички са маскари не върви вече
24
12
 
16
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
За кого да гласуваме?БСП - БоклуциАБВ - БоклуциДПС - БоклуциГЕРБ - БоклуциАТАКА - БоклуциБареков - СмешникКунева и сие - БоклуциСДС - БоклуциДСБ - БоклуциОстана ли някой, който да не е крадлив евреин, арменец, ченге, мутра или друга продажна ***.За кого ще гласувате Вие Господа.
23
8
 
6
 
! Отговори
Цървуля преди 9 години
Гоце трипера баща на тройната коалиция след 20 дена ша набара на бати Серги цамолетоносача
22
15
 
17
 
! Отговори
абвг преди 9 години
след 20 дена ще си гласувате само ти и Калфин за вашата партия. Хора няма да подкрепят корумпиран и лъжлив политик като Вас господин Първанов.
21
5
 
20
 
! Отговори
дебел депутат преди 9 години
айде да минават изборите ,че да ви надънем нови цени на тока.
20
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мръсни, мутренски, олигархични пари - такива се въртят и перат в АБВ!
19
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав е само за едно - че герберугите мачкаха наред и слагаха само техни хора на ръководни постове, а и не само. Ясно е и че, както и герб, така и абв са обречени каузи!
18
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Агент Гоце трябва да се примири, че повече никога няма да е част от властта, дори да стане патерица на Боко Тиквата.
17
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За кой ли път Първанов сипе нелепи обвинения срещу БСП, само и само да си направи реклама на гърба на партията.
16
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първанов се компрометира тотално в последно време. Най-доброто, което може да направи, е да се оттегли от политиката. Но и той, като Боко, е жаден за власт и не може да живее, ако не управлява.
15
8
 
13
 
! Отговори
ГОСТ преди 9 години
ДО 14,13,12,11,10.СЛУШАЙТЕ ДОБРЕ КАКВО КАЗВА ПЪРВАНОВ ЦИТИРАМ ПО ПАМЕТ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ,,НОВА КОНСТИТУЦИЯ , ,НАМЕЛЕН БРОЙ ДЕПУТАТИ ДО 100, НАМАЛЯНЕ НА СУБСИДИИТЕ НА ПАРТИЙТЕ, ИЗБОРИ ЗА НОВ ПАРЛАМЕНТ И НОВО ПРАВИТЕЛСТВО БЕЗ ДПС,А НА 11 МОГА ДА ОТДОВОРЯ ТАКА С ТЕЗИ ПАРИ ЩЕШЕ ДА СЕ ОЖЕНИШ!ГЛАСУВЙТЕ ЗА АБВ! НЯМА ДА СБЪРКАТЕ!
14
12
 
9
 
! Отговори
Ил преди 9 години
Първите ви и...последни избори!