Няколко ведомства ще борят нерегламентирания внос

Целта е да се затегне контролът над храните
8 май 2014 19:46, Екип на Dnes.bg
10
Няколко ведомства ще борят нерегламентирания внос
Снимка: Булфото, архив

Министърът на земеделието и храните Димитър Греков инициира създаването на работна група за борба с нерегламентирания внос на плодове, зеленчуци и храни, съобщават от Министерството на земеделието.

В работната група ще участват експерти от няколко ведомства -  агроминистерството, Министерство на финансите, Министерство на вътрешните работи, Министерство на транспорта, Българска агенция по безопасност на храните, агенция „Митници“ и Национална агенция по приходите.

Целта е да се затегне контролът при вноса на плодове и зеленчуци в страната, тъй като българските производители страдат от безконтролния внос и дъмпинга на цените.

Преди майските празници зеленчукопроизводители обявиха готовност за протест с искането за по-добри възможности да пласират продукцията си на нашия пазар и за ограничаване на дъмпинговия внос на зеленчуци от чужбина.

От началото на годината служителите на НАП проверяват камионите със зеленчуци от българската граница до пазарите в страната. По време на празничните дни земеделският министър увери, че ще издаде заповед малките бусове, които са до 3,5 т, също да подлежат на такава обработка. Ще се следят и финансовите документи, които те притежават и сертификатите за произход на продукцията.

Греков обеща и срещи на агроминистерството с търговските вериги, за да се договорят условия, при които зеленчукопроизводителите и овощарите да могат да предлагат директно продукцията си в големите магазини.

Още икономически новини четете в Investor. bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Само борба с не знайно какво и четене на документи. Ами то по документи всичко е изрядно-за справка всичките 25 години не е намерено нарушение НИКАКВО!Защитете производителите с договори за изкупуване на продукцията им. Къде са ни пазарите от преди и защо ги изгубихме? Развитие някакво на консевната промишленост ще има ли ?
7
1
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
ne sam 4ela za tezi temi ni6to dosega
6
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една от първите ИМЕНУВАНИ акции на Цветанов беше "лапачите" касаеща "контрабандата"на зеленчуци през Кулата.Тези тръгнаха по стъпките на Цуцу.Не че ме бОли К..ра за хората които изкарват по някой лев да изхранват семействата си нона следващите избори си мисля че Борисов е по-малкото зло. И съжалявам че на парламентарните гласувах за Станишев. Предполагах че и тези ще правят глупостите на Боко когато липсва коректора Кобург.Гласувам за Тиквата.
5
0
 
12
 
! Отговори
Х преди 9 години
Назначаваме наши хора да се обогатят от подкупи.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Супер шрифт, Днес
3
0
 
15
 
! Отговори
Кажи честно преди 9 години
Няколко ведомства ще борят нерегламентирания внос - демек никой няма да го бори. Гарантирано от червените ни другари.
2
0
 
10
 
! Отговори
Мина преди 9 години
Каква група пак ще създават, аман от разни групи които ще получават само заплати и рушвети. А само трябва правила които да се спазват. Нека ЕС да подпомага българското производството както го прави с другите страни, така ще можем да си купуваме българска стока на цена равна на вносната. Нашите Евроизбраници какво правят в ЕП , само получават големи заплати, а защита нямат нашите производители.
1
0
 
11
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
Браво .Време е да направим комунистите милионери милиардери.