Еврокомисар хем ни хвали, хем ни критикува пред Орешарски

Премиерът обяснил на Ласло Андор, че яснота за пенсионната реформа у нас ще има наесен
Обновена: 12 май 2014 15:56 | 12 май 2014 15:56, Веселина Йорданова
19
Еврокомисар хем ни хвали, хем ни критикува пред Орешарски
Пламен Орешарски и Ласло Андор Снимка: БТА

Еврокомисарят за заетостта и социалните въпроси Ласло Андор, който е на посещение у нас, е похвалил и критикувал страната ни на среща с премиера Пламен Орешарски в Министерския съвет.

След нея премиерът, който анонсира това, даде възможност на госта сам да съобщи подробности пред медиите, но такива не бяха дадени.

Едночасовата среща беше обобщена от двамата в кратки изявления за общо около 5 минути.

Премиерът Пламен Орешарски даде да се разбере, че по-голяма яснота около пенсионната реформа у нас ще има наесен.

Министър-председателят е съобщил на еврокомисаря, че тя се ревизира в момента и се провеждат интензивни обсъждания със социалните партньори, за да има по-ясна визия по нея през есента и да се предприемат стъпки през следващата година.

Орешарски каза още, че с Ласло Андор са разговаряли за младежката безработица и програмите за заетост, за интеграцията на бежанците и на нашите малцинства, в частност на ромското малцинство, за структурната безработица.

Според еврокомисаря по заетостта е време за действия от страна на ЕС. Трябва да се справим с безработицата в много по-широк мащаб, каза той.

По думите му европейската икономика излиза от дълга рецесия, но безработицата продължава да бъде значителен проблем в редица държави, включително и в България.

Трябва да продължим с по-добър дневен ред за икономически просперитет и социално включване, заяви еврокомисарят и допълни, че структурната безработица е проблем, който тревожи.

По думите му реализацията на младежката гаранция е много важна за България, защото дава допълнителна финансова подкрепа от ЕС. Както е известно, тя е нов подход за борба с младежката безработица, който гарантира, че всички млади хора под 25 години получават конкретно предложение в рамките на 4 месеца, след като са напуснали формалното образование или са останали без работа.

Европейският комисар за заетост, социални въпроси и социално приобщаване ще дискутира по-късно днес въпроси на младежката заетост с членове на парламентарните комисии по трудова и социална политика и по европейски въпроси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Голяма дискусия са провели:- У вас май доста безработни има!- Ами доста са да.- И пенсионери също нали?- Има не е като да няма.- И Реформа за пенсионерите ли има?- Има, ама не е ясна още.- Радвам се, че имахме този полезен разговор!- И аз се радвам! Въпросът е обсъден и всички са доволни.
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Еврокомисар хем ни хвали, хем ни критикува пред Орешарски "Тоя не може да ни хвали, още по-малко да ни критикува пред Орешарски. Може да критикува Орешарски пред нас - българския народ. Тия депутати не могат ли да се научат, че не народа им принадлежи и не са ни господари, а са просто едни хора избрани от нас и са там, за да си вършат задълженията и да служат на България и народа и, а не обратното - народа да им служи и слугува.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
25 ГОДИНИ само на реформи се НАСЛУШАХМЕ!!!Бях на 25 години когато скачах по площадите 1989!!Сега съм на 50 с две деца на 24 и 22 години,имам внуче на 1 година!!!РЕФОРМАТА ЗА МЕН СВЪРШИ!!АЗ СЪМ РЕФОРМИРАН!!!!ТРИ ПОКОЛЕНИЯ ЗАТРИХТЕ С ВАШИТЕ РЕФОРМИ,НА РОДИТЕЛИТЕ МИ,МОЕТО И НА ДЕЦАТА МИ!!!!Орешарски,НЕ МУ ПРАВИ МЕТАНИ ДО ЗЕМЯТА ,А ГО ПИТАЙ:КОГА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ДЛЪЖНИЦИ В ЕС С ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ ДЪЛГ ЩЕ ЗАПОЧНАТ СВОЯТА РЕФОРМА,ВКЛЮЧВАЩА:ОРЯЗВАНЕ НА ЗАПЛАТИ,ПЕНСИИ,ВКАРВАНЕ НА СТРАНИТЕ ИМ ВЪВ ВАЛУТЕН БОРД!!
13
1
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Все пак се е намерил някой да се срещне с Орешарски.
12
1
 
3
 
! Отговори
Пътят преди 9 години
Колкото по- ляво, толкова по- направо!
11
1
 
5
 
! Отговори
Не мерси преди 9 години
Новата тройна коалиция. ББЦ- ГЕРБ- ДПС.
10
3
 
5
 
! Отговори
Чекам ви преди 9 години
В началото на мандата на правителството имаше тежко замитане под килима на огромни проекти от миналото такова. Сега правителството на Орешарски трябва да плати Боковите погроми и то двойно. Българските общини са заплашени да загубят около 180 милиона лева заради грешките и пропуските, допуснати по време на управлението на ГЕРБ. Докладът, след писмо от ЕК, обхваща периода от 2010 до 2013, прегледани са общо 239 договора на 87 общини. Най-много договори са сключени в началото на 2013, т.е. в края
9
5
 
8
 
! Отговори
Понеже преди 9 години
Че заслужаваме повече, заслужаваме... Затова няма да гласувам за ГЕРБ!
8
1
 
4
 
! Отговори
За БСП преди 9 години
Купуването на гласове знаем какво е! Б1 и Б2 трябва да бъдата първите, уличени и доказано фалшиви хора. И коалицията им с ДПС. За да няма повече след тях, такива като тях. Да живеем човешки.
7
6
 
4
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 9 години
Затова харесвам Правителството, Премиерът и управлението на БСП: То защитава интересите на българските граждани, правото им на труд и на достойно заплащане, защото за хората с талант и любов към труда не съществуват прегради. С общи усилия можем отново да задвижим българската икономика, да започнем реиндустриализация и да върнем страната на пътя на растежа, за да може трудът в България да е гаранция за развитие и за достоен живот.
6
0
 
9
 
! Отговори
Dan преди 9 години
Абе като са в опозиция знаят всичко как трябва да стане и то в рамките на месец до година време, а като дойдат на власт и се започва едно мънкане, ами това ще го знаем след половин година...ще ни трябва още един мандат за да се справим-Ей,ама като не знаете какво да правите не идвайте на власт!!!
5
1
 
14
 
! Отговори
ТЕЛК преди 9 години
Пази боже сляпо да прогледа!!!!Пази боже от комунист - бизнесмен !!Болшинството от инвалидите в България, преживяват единствено от ИНВАЛИДНАТА си пенсия.И защо другарю Станишев, БСП ще премахва ТЕЛК? / Изявление на Асан Адемов-министър /.Не се ли награбихте другари комунисти, та посягате на залъка на сакатите?Пази боже от КОМУНИСТ-бизнесмен. Другари назначени, другари милионери-комунисти: имайте свян от сакатите. Не им взимайте хлебеца.
4
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иван Костов - единственият български политик на прехода.ФАКТ !
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
zneteli kak shte se spravim s bezraboticata kakto se iznesem prez terminal 1i 2 ...xa xa xa xa
2
2
 
16
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Голям анимационен герой е Орешарски.
1
1
 
18
 
! Отговори
bobo преди 9 години
Ох,уплаших се,помислих,че някой е поканил нашия папуняк Орешарски на среща в Европа!!! Слава Богу,че срещата е била в София!!! Тоя, нашия *** никъде нетрябва да ходи на запад,най много до Дупница!!!