Добрев с оферта към ГЕРБ да се подпише под вота на недоверие

Депутатът обаче има условие – да се довърши обсъждането на Закона за МВР
Обновена: 13 май 2014 14:17 | 13 май 2014 14:11, Веселина Йорданова
60
Добрев с оферта към ГЕРБ да се подпише под вота на недоверие
Кирил Добрев. Снимка: архив, БулФото

Депутатът от „Коалиция за България“ Кирил Добрев предложи подписа си на ГЕРБ под вота на недоверие за провал в енергетиката срещу довършване на Закона за МВР.

Въпреки усилията на мнозинството да приеме окончателно Закона за МВР преди евроизборите това не се случи. Причината стана предсрочно прекратеното заседание в петък поради липсата на кворум.

Следващото редовно заседание е на 28 май от 9.00 часа, в случай че не бъдат насрочени извънредни, като се очаква това да се случи заради вота на недоверие, който от ГЕРБ обявиха, че ще внесат. Лидерът на партията Бойко Борисов анонсира внасянето му, но от петък насам не е ясно кога точно ще стане това.

Още по темата
Добрев коментира пред „Фокус“, че внасянето на вота на недоверие заради енергетиката се бави или защото ГЕРБ имат затруднения с мотивите, или заради проблем със събирането на подписите.

„С мотивите не мога да им бъда полезен, защото за 4 години цената на тока само скачаше, а ние я намалихме, но пък съм готов да дам подписа си за внасянето на вота при условие, че отделим 30 минути и довършим Закона за МВР", коментира червеният депутат.

Добрев изтъкна и предимствата на закона за служителите на вътрешното министерство. „За първи път въвеждаме регламент за плащане на извънредния, нощния труд и времето на разположение на служителите на МВР. Хората от системата вече не вярват на обещания. Искат реални действия“, заяви той.

По думите му стотици са заведените и спечелени дела за изплащане на извънредния труд в МВР.

„Дори Цветанов беше осъден за ваучерите за храна на служителите, които пак ние платихме. Законът за МВР ще доведе и до повишаване на заплатите, както и това, че полицаите за първи път от 1989 г. ще имат солидарна социална закрила. С промените ще се позволи и ясно кариерно развитие“, аргументира се народният представител.

Според Добрев „на всички им писна от уредените конкурси на ГЕРБ“, а стотици висшисти чакат новия закон, за да получат своите офицерски длъжности.

„От едната страна на барикадата са ГЕРБ с Цветанов и Борисов, пригласят им Атанас Атанасов и Минчо Спасов, последният известен сред полицаите като Минчо С’тинката, а от другата – 50 000 служители на МВР. Писна ми, дайте да подписвам мотивите за вота на недоверие, че да довършим Закона за МВР“, призова Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
комунистическите *** долни е време да си ходят !! ОСТАВКА !!! направихте преврат в държавата в 21 век пак с техниките си който сте учили в КГБ !! Един свестен няма от вас ...всички до един от БКП са агенти , долнопробни антибългари и псевдообърканируснаци !!!
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало,***.Не говорете наизуст.По време на миналата тройна коалиция Орешарски блесна с обидната "седенка".Подигра се и унижи учителите,които направиха най-голямата стачка.БСП винаги успява да противопоставя хората,а от това обществото губи.Правителството на Бойко Борисов по време на най-голямата криза увеличи заплатите на учителите с 8-12%,оценявайки усилията им в трудните условия.Не е много, но коалицията и това не направи,когато криза нямаше.Сега се опитват очи да измият, но само с обещания.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже, какво излъчване има само.Каква "осанка".Самочувствие без покритие.Оня ден се изложи при дебатите в парламента.Държеше се като на селски площад.Простеенето му ни дойде в повече.Забрави къде се намира.Свойски жаргон и неуспешен опит за ирония.Умствения му багаж не подлежи на сравнение.По тарикатлъкс бат Сали мегдан може да дели.Да му се доплаче на човек от това,че те повечето от управляващите са си роднини в прекия и преносния смисъл.Лъжи и кражби,кражби и лъжи.Ще ги изненадат много изборите
49
2
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До "Бивш учител": Ако бяха приели първо закон за учителите ти сигурно щеше да се окажеш бивш полицай. А междувременно правителството вече повиши заплатите на младите учители. Не че това решава проблемите на образованието, но от Дянков това не можаша да получат за три и половина години.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямат ли край тези червени ***, мама му стара!
47
1
 
9
 
! Отговори
надзирател преди 9 години
Кирето за депутат не става.За контрабандист също.След изборите да се пробва за джебчия.С труд не е свикнал да си изкарва хляба.Е ,щом се е загрижил за полицаите,ша го имаме в пред вид.
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЗИ ЦИРКАДЖИЯ СЕ ПРАВИ НА ПИЧКА. ПРИЛИЧА МУ.:)))
45
2
 
5
 
! Отговори
животновъд преди 9 години
Не го плюйте момчето,толкова може.След изборите няма да го оставя гладно,от нашата партия е.Ще го взема да пасе говедата.
44
0
 
5
 
! Отговори
РРРРРРР преди 9 години
Започнаха да събират пари за изборите чрез КАТ.Получаваш снимка от мобилна камера от октомври 2013 година.От март 2014 година обявиха,че тия камери са незаконни.На първа инстанция ако падне акта,не ти връщат парите за разходи.Ако се осмелиш да обжалваш на по-горна инстанция тогава ги връщат,но Темида заящитава държавните институции.И какво следва? Преди март 2014 година пак са били незаконни.По пътя на логиката Кунчето преди март е била поститутка,но от март зарязала занаята.*** ли е???
43
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"...Бойко Борисов анонсира внасянето му, но от петък насам не е ясно кога точно ще стане това...". Ще чакаме пак прищевките на един ***, да сънува какво да предприеме, та колкото може повече да се пречи на нормалния живот в страната! Така ще е, щом го търпим! А той ще плаща на такива като него, за да врещят по централните улици и да ни пречат да ходим на работа. А за МВР-то на Цветанов и Борисов какво да ме е грижа, щом останаха голяма част от назначените от тях нещастници!
42
2
 
3
 
! Отговори
... преди 9 години
Tam Borisov znae nai- to4no za kakvo stava duma .
41
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този репчо излага баща си ,повече прилича на комшията си.
40
3
 
12
 
! Отговори
Бай Йордан преди 9 години
Кирчо от леля ти Марче Бобоцова от гр. Стамболийски знам че си бил много тъпо дете .К ак стана така бе Кирчо ,че стана депутат и голямотворко.
39
2
 
11
 
! Отговори
за какво ни е преди 9 години
за какво ни е това МВРПо добре да си наемаме охранители. / мутри / Справка - Случаите в селата Войводиново и Мечка - Катастрофата и убийството на двама 20 годишни на пътя от шофьор без книжка / а сигурно и без ГТП ГО и винетка за които КАТ към МВР е длъжно да проверява.- и накрая, отказа на шефа на МВР в СтЗ да съдейства на кмета да разчисти незаконното гето
38
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя върви по отъпканите пътеки на баща си-контрабандните канали.А иначе е ***,самостоятелно пътека не може да сътвори.Не му се сърдете,толкова може.
37
2
 
17
 
! Отговори
60 преди 9 години
До Анонименпрост но мошенник!
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 30 Ушев, Шапкарев и Бюрократов не са по КТ...
35
2
 
15
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Тоя Наполеон ли е? Както гледа нагоре ми се струва,че мисли за новата петилетка след изборите....ако не влезе в затвора.
34
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този могат да го напишат в учебниците като пример за *** човек!
33
1
 
19
 
! Отговори
kolio преди 9 години
Тоя за нищо не става, една торба с пари не можа да пренесе през границата, тръгнал държавата да оправя