Без негативи за хората, ако отнемат лицензите на ЕРП-тата

Ташева: Напротив, ще има позитивни последици
Обновена: 14 май 2014 16:16 | 14 май 2014 16:07, Камелия Цветанова
54
Без негативи за хората, ако отнемат лицензите на ЕРП-тата
Магдалена Ташева. Снимка: Булфото, архив

Ако бъдат отнети лицензите на ЕРП-ата, за потребителите няма да има никакви негативни последици, даже напротив  - само позитивни. Това каза Магдалена Ташева, заместник-председател на парламентарната комисия по енергетика и депутат от "Атака" пред БТА.

Днес ДКЕВР представи резултатите от одитите на трите електроразпределителни дружества и съобщи, че общо 2690 нарушения е констатирала проверката.

Още по темата
По думите на Ташева отнемането на лиценза не предполага трите търговски дружества да напуснат страната. Това решение може да се обжалва. Ако съдът не уважи тяхната жалба, те могат отново да кандидатстват за лиценз, каза Ташева.

Междувременно се назначава т.нар. особен управител, което предвижда съответната кандидатура да бъде съгласувана с бившите вече лицензианти. Те ще имат думата кой да бъде особен управител, обясни Ташева.

Следва дълга процедура, която би могла да продължи години, но през това време ЕРП-ата ще се борят за лиценцзията, а държавата и регулаторът ще отстояват своята позиция.

Всякакви саботажи от страна на ЕРП-ата за снабдяването на потребителите с електричество са изключени. В интерес на дружествата е да се съобразят с домакинствата и бизнеса, защото не е в техен интерес да бъдат изгонени от още една държава. Това по никакъв начин няма да допринесе за котировките на техните акции, нито ще им осигури нови пазари, точно обратното, каза Ташева. Тя даде за пример Албания, в която е отнет лицензът на ЧЕЗ.

Държавата и управляващите искат да демонстрират воля пред своите избиратели за отнемане на лицензите на монополистите, които системно злоупотребяват. От друга страна искат да си оставят пространство да не отнемат лицензите.

Според нея има "брутален натиск" от страна на лобисти извън България. Гюнтер Йотингер писа писмо до министър Драгомир Стойнев, с което му нареди да спазва правата на тези компании, подчерта Ташева. Освен права обаче, посочи Ташева, те имат и  задължения - общественото снабдяване с електричество не е просто елемент на търговски отношения, а има пряко отношение към националната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
2
 
! Отговори
националист преди 9 години
Това си е самата истина във Венецуела изгониха чуждите ЕРП-та и нефтени концесии и след това спечелиха делото в тяхна полза! Албания изгони ЕРП-тата и какво нищо! Боливия изгодни водните концесионери е какъв е изводът, че като ги изгоним ще се получи по-добре тока ще поевтинее с 50%, а Софийска вода с 200% не е да е малко това, което ни ограбват време е да пометем ЕРП-тата! Да живее АТАКА!!!
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АТАКА ПОБЕДА с номер 20.Волен повече от 5 год.доказа че мисли за народа и защитава националния интерес.Много е неудобен за мафията и америка.Само АТАКА
51
1
 
5
 
! Отговори
АТАКА ПОБЕДА преди 9 години
До ТурчинЕ аз за това говоря. Може да излизат по подразбиране мръсотии веднага по адрес на Сидеров, то това е в интерес на американците! Но тръгне ли човек да пише в Гугъл "Волен Сидеров" , това е единственото име което не се самодописва по подразбиране в Гугъл. А говорим за обществена личност! Смятайте колко трябва да им е омразен и неудобен на САЩ този човек!
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да се върнем назад и да се осъдят за национално предателство тия дето ги продадоха най пресен случаи боко тиквата
49
0
 
9
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Алоо, хайде стига с опорните точки на кредитно-гербиското олигархче Прокопиев!Щели да ни съдят, да им плащаме - глупости. Те толкова нарушения (да не кажа престъпления) имат, че само ако им се наложат полагащите се глоби по закон, няма да им стигнат активите, да ги покрият, че ще трябва да им се вземе всичко и даже да има да доплащат. Направо да се махат.Монополите не трябва да са частни!
48
12
 
2
 
! Отговори
Тошко преди 9 години
Докато ЕРП-та не бъдат изкупени от Пеевски, АТАКА няма да спре с кампанията си за отнемане на лиценза и отстраняването на президента! СидероФ е вечния КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТ!
47
10
 
3
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
Ташева наподобява КВАЧКА.
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще има негативи за чуждестранните "инвеститори".За българите естествено само позитиви: Цените при комунизма в периода 1986 - 1988 година: Ел.ток струвал 0,015 лв./кВтч/нощна тарифа и 0,025 лв./кВтч/дневна тарифа.При социализма електроцентралите са държавна собственост.
45
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Задачата е повече от ясна - да се изгонят "гадните частници капиталисти" и да се дадат ЕРП-тата на наши другарЕ-българЧЕТА. Тогава токът ще е без пари и ще потекат реки от мед и масло за тъпия материал. Ама той може би в крайна сметка това си заслужава.
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РумбоБъркаш Румбо, сега хората са около 3 пъти по-малко, а работата около 4 пъти повече. Работил съм и в тогавашното Енерго, работя в момента в ЕВН. Заплатите не са чак толкова, колкото си мислят повечето хора. Ако 700лв ви изглежда много, значи наистина са големи.
43
10
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
И като им отнемат лицензите направо ще настане Рай, особено ако си свалят и електромерите, които са си техни. ЕРП-тата пък понеже нямат лиценз няма да изкупуват и зелената енергия, така единствените инвеститори, които ще останат в България ще са арабските овцевъди и руските хотелиери и прекупвачи на горива и електроенергия.Ще цъфнем и ще вържем !
42
10
 
4
 
! Отговори
Мдa преди 9 години
Подобен ход ще имa няколко последици. Дружествaтa в крaйнa сметкa ще попaднaт в ръцете нa съответните хорa и ситуaциятa ще стaне още по зле. И дa не се опитвaт дa ни убедят че ще бъдaт държaвни. Държaвaтa отдaвнa се едокaзaлa кaто некaдърен стопaнин. Цялaтa рaботa е зaрaди лaпaницaтa.Дa не говорим зa милионите, нa кпито ще ни осъдят и при товa ще си плaтим, зaщото нямa мърдaне. И в крaйнa сметкa цените ще се вдигнaт, зaщото нек нa прaктикa е фaлирaл
41
7
 
4
 
! Отговори
платен трол преди 9 години
До РумбоДа, хубави времена бяха. Имаше режим на тока, а когато нямаше тока спираше по 10 пъти на ден. ЕРП-тата злоупотребяват, но услугата сега е несравнима с онази от преди време. Тук се е доказало, държавата е лош стопанин.
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 39Лидия Шулева и Царят ни довлякоха тези ЕРП-та, а Бойко Борисов продаде държавния дял в ЕРП-тата не знам защо и не знам на кого.
39
4
 
5
 
! Отговори
void преди 9 години
Ами хубаво, да им ги отнемат тогава. Обаче ако има негативни последици - и Ташева и Сидеров и цялата им шайка да ги убием с камъни. После и Пелтека и Обещарски, и СерГея и цялата червена клика... Та да се свърши тая мъка веднъж завинаги.
38
1
 
10
 
! Отговори
Гошко преди 9 години
Пак се прави предизборно упражнение, както миналото правитество направи преди едни избори. Наистина ли някой вярва, че ще им наложат глоби и ще им вземат лиценза? Стойте си в къщи и не гласувайте, нека купените *** гласове, дето не плащат ток, подържат същите тия и ония на власт, резултата от това ще си го получите със следващата сметка. Не се бойте, в гетото сметки не ходят. Само жици.
37
6
 
10
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Може и да не разбирам от енергетика,но има очевидни неща.Нищо в снабдяването с енергия не се е подобрило откакто ЕРП-тата са частни!Едно време районното енерго се обслужваше с 2 УАЗ-ки хора,а имаше индустрия 10 пъти по-голяма.Сега всеки с автомобил,а не можеш ги накара да се качат на стълба да стегнат жиците.Заплатите двойни,хората повече.За мениджърските възнаграждения отиват милиони.Резултатите-посредствени.
36
11
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
Личи си че Мъдева е от руската школа.Все едно гледам как руската мечка изнудва бедните украинци.Мъдева лобира руснаци да вземат ЕРП-ата тогава ни е спукана работата братя и сестри.Руснака правила не признава!!!!
35
5
 
5
 
! Отговори
странно (до 34) преди 9 години
До Рали1 .. т.е. Вие искате да ме убедите, че ако са в български ръце всичко ще е ок? Не съм убеден. Скоро даваха документален филм за Албания, където изгониха ЧЕЗ. Е в този филм извода беше, че всичко е по старому. Освен това ако им отнемат лиценза без причина нищо чудно да ни осъдят на арбитраж, и тогава ще платим още повече!
34
1
 
7
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Защо не помислите върху това,което четете и от коментарите.Кой даде енергото в ръцете на чужди компании?Кой ще им отнеме лицензите?Гарван, гарвану око не вади !От всичките партии бъркат в меда и всичките са се навързали като *** черва на хранилката!Някой мисли за народа ли? Само предизборно !!!