Контролиран вот чрез номерата на бюлетините? Врели-некипели!

БСП се разграничи от вандалски акт с изгорено еврознаме на 9 май
Обновена: 14 май 2014 14:03 | 14 май 2014 10:08, Веселина Йорданова
138
Контролиран вот чрез номерата на бюлетините? Врели-некипели!
Мая Манолова. Снимка: архив, БТА

Врели-некипели се леят за това как може да се контролира вотът на българските граждани, заяви депутатът от левицата Мая Манолова пред bTV.

Тя беше категорична, че бюлетините, които ще пускат избирателите, ще бъдат без всякакъв номер или идентификация.

Още по темата
Думите й идват в отговор на опасенията на експерти, че уникалните серийни номера на бюлетините, които са нововъведение в Изборния кодекс, могат да се засичат със списъците на гласувалите и така да се разбере кой гражданин за кого е дал вота си.

Манолова показа нагледно с бюлетина, че единият номер остава на кочана с бюлетини, а другият - идентичен с него, се отрязва непосредствено преди пускането в урната и се поставя в отделна кутия.

„Няма как вотът да бъде контролиран“, заяви отново тя и призова всеки гражданин да следи за нарушения и да сигнализира институциите. Според нея спекулациите с изборния процес само допълнително демотивират хората да гласуват.

На въпрос защо тогава брокери на гласове вече инструктират подчинените си да записват 8-цифрените номера, „червеният” депутат подчерта, че това е само тактика за сплашване, но когато опасения в тайната на вота идват от експерти, това са „безотговорни приказки”.

Манолова посочи, че социологическите агенции вече не отчитат хора, които се страхуват да кажат коя партия биха избрали, докато преди предсрочните избори през 2013 г. техният дял е бил цели 10%.

„Вече няма партия-полицай, която да стресира българските граждани и да създава притеснения, че те могат да бъдат натискани да гласуват по един или друг начин”, категорична бе тя.

Според нея няма никакъв проблем в това да се регистрират множество наблюдатели от различни организации и е много добре, когато изборите се наблюдават от максимален брой такива.

Манолова разграничи БСП от вандалския акт с изгорено знаме на Европейския съюз на 9 май по време на русофилско шествие с участието и на лидера на БСП Сергей Станишев. Паленето на знамето се вижда от снимки, разпространени в социалната мрежа Facebook.

„Не ми е известно да е имало митинг на БСП пред Паметника на съветската армия. Няма как една партия да е отговорна за това какви още граждани са дошли да поднесат цветя и да участват в други прояви”, коментира тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проста ***.....
10
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Манолова разграничи БСП от вандалския акт с изгорено знаме на Европейския съюз на 9 май по време на русофилско шествие с участието и на лидера на БСП Сергей Станишев."Е това е връх на социалистическата наглост, лидера на БСП участва във вандалския акт, но самата БСП няма никакво участие в това. На всичкото отгоре този т.н. лидер а всъщност руски агент се готви да става и европейски комисар. От търбуха на Троянския кон България започнаха да изпълзяват всякакви руски чудовища и недоразумения.
9
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червена, *** кюстендилски слива!
8
6
 
35
 
! Отговори
Rado преди 9 години
Тая как ме дразни с нейните просташки изказвания !!! Дайте да изритаме всички от тоя парламент... Васил Левски сигурно се обръща в гроба си заради "тея", които всеки ден лъжат ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС !?!?!!?!?!!?!?!?
7
21
 
11
 
! Отговори
време беше преди 9 години
да се каже,да се покаже,че номер в урната няма.Сутринта Николаев обясняваше на Цолова точно това,ама тя си знае-има манипулация.Няма,Цолова,няма.Бюлетината пада в урната и се смесва с хиляди.Без номер.Дано си вдянала.
6
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно изчуквача на кюнците й па не си е свършил работа! Колкото свърши с оградата - кат кучето на нивата!
5
4
 
31
 
! Отговори
БСП-ДПС-АТАКА преди 9 години
Нашата цел е с московски долари да живеем на Запад.
4
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Врели-некипели" са за вас, защото сте купили стотици хиляди гласове, пък и има още да купувате до изборите.
3
7
 
36
 
! Отговори
нана преди 9 години
Научи се да говориш нормално селянко дива. Понижи нивто на Народното събрание на всички институции със държанието си .*** гъска .
2
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не можело да се купува друг път!И пред паметника на руския окупатор няма други освен "хора" от БСП!Леле тая не мога да я понасям!
1
10
 
50
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Драги сънародници, никога България няма да се оправи докато не си замине от политическия живот БКП-БСП-ДС. Защо Чехия, Полша и Унгария се оправиха-защото няма такива партии на власт. Колкото и троловете на мутреса Моника да плюят по ГЕРБ и Президента толкова по ясно изпъква тяхната антибългарска позиция. Значи можеш от Москва и Путин да получаваш пари / БСП и Атака / , а не можеш да да бъдеш точен със своите съюзници ЕС и НАТО. Това е мечтата на комунистите-социалисти. Тогава да си заминават за Москва , защо се натискат да ходят в Брюксел, като водачите на листи Станишев, Сидеров и Бареков .