Миков отвърна на удара: Борисов има кабинет в другата сграда на НС

Ключалката на запечатаната стая не е сменяна, имуществото е съхранено
47
Миков отвърна на удара: Борисов има кабинет в другата сграда на НС
Снимка: БТА

Не е отнеман кабинетът на председателя на ПГ на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Народното събрание, съобщи пресцентърът на институцията.

Още по темата
Оттам уточняват, че считано от 15 май е ограничен достъпът до стаи с номера 10 и 20 в Народното събрание, но кабинет на Борисов не е отнеман, защото такъв не му е бил отреждан в сградата на пл. „Народно събрание“ 2.

По-рано депутати от ГЕРБ се оплакаха, че помещението, което се ползваше основно от лидера на партията Бойко Борисов и от технически сътрудници на ГЕРБ, е запечатано.

В съобщението на НС обаче се посочва, че през последните 25 години председателите на парламентарни групи никога не са имали отделни работни помещения в сградата на пл. „Народно събрание“ 2, а традиционно разполагат с работни кабинети в другата сграда на парламента – на площад „Княз Александър І” № 1.

Във връзка с това още в началото на мандата на това Народно събрание на председателя на ПГ на ПП ГЕРБ е осигурен просторен кабинет от четири свързани помежду си работни помещения (с номера 233, 235, 237 и 239) с обща площ от повече от 70 кв. метра в сградата на площад „Княз Александър І” № 1, където са и кабинетите на всички останали председатели на парламентарни групи.

“Право на самостоятелен кабинет в централната сграда на парламента традиционно имат обаче заместник-председателите на парламента, но към момента ПГ на ПП ГЕРБ не са номинирали такъв и не са демонстрирали намерение да сторят това”, заявяват още от пресцентъра на парламента.

Още в средата на март с нарочно писмо от председателя на 42-ото Народно събрание Бойко Борисов е бил поканен да освободи доброволно помещението, но повече от два месеца той видимо не се е съобразил с това.

Според пресцентъра не отговаря на истината и твърдението за смяна на ключалки и повреда на имуществото.

От началото на мандата на това Народно събрание въпросната ключалка не е била подменяна и до момента ръководството на събранието не е демонстрирало намерение тя да бъде сменяна по каквито и да е причини.

Стая 20 е запечатана в присъствието на комисия, без никой от членовете на тази комисия да е влизал в нея, намиращото се в нея имущество се съхранява, то не е застрашено, изнесено или повредено и може да бъде получено по всяко време от лицата, които се легитимират като негови собственици, заявяват още от там.

Към момента не се предвижда стая 20 да бъде предоставена за използване от народните представители, нечленуващи в парламентарна група, независимо от тенденцията за увеличаване на техния брой от последните месеци и от факта, че вече няколко месеца те са фактически принудени да работят без свое помещение в централната сграда на Народното събрание.

С коментираната заповед се цели единствено и само по-справедливо и рационално разпределение и използване на ограниченото работно пространство в сградата на Народното събрание, завършват от пресцентъра на парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде, ротата на троловете: "Строй се и преброй си!" Това е Миков, бе. Миков, който се оправдава за гафа. Дръжте се, че гафовете почват да се роят многопосочно и многоспектърно.Управляващата коалиция не се задоволява със сътвореното до този момент. Не стигат заемите, кражбите, оплакванията, манипулациите. Искат още и още.Да.Те отдавна подобриха рекорда по излагация и сега работят само за ГИНЕС. А там дали проверяват за стимуланти!:)Безмилостно жестоки са към измамниците.:)И...те губят изборите.:)
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Миков вместо да се обяснява следварително, показвайки липса на комуникация с половината народни представители, е могъл не да запечатва с бележки стаята, а поне да изпрати бележка за срока.Ама нали са свикнали с всичко да си правят пиар, от мерак да злепоставят опозицията преиграват и творят гаф след гаф.Така Мая и Миков, както и опорната им точка Моника Хохегер запецнаха и се подиграха на себе си.Въпреки панаирите и манипулациите, отдавна знаят, че губят изборите. Само с хвалби и мъст не става.
41
9
 
9
 
! Отговори
крис преди 9 години
Що реве тиквата е човека му дал 70 квадрата кабинет да си шляка оная работа по цял ден като не е ангаже с Цветелинка и Прокопито....ама на така е свикнал постоянно да хленчи като малко дяти за....мляко.
40
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И Бойко е бил сътрудник на ДС, защо само на него му вземат кабинета? По-малко доноси ли е писал? Нали е бил турците при възродителния процес! Какво като е милиардер? Това е дискриминация, къде е хелзинкския комитет?
39
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво му обясняваш на този Бойко бе, Миков? Той влиза в Народното събрание само за да прави жалките си гнусни "изказвания", подходящи на дребен квартален хулиган, а не на политик! За какво му е на това недоразумение стая, като той "прави" политика в кулоарите, на мачлета, тенисчета, кафенца с разни мушмороци и представи си...във Фейсбук! Това никакво човече вероятно влиза в тази стая веднъж на три месеца, ама реве, защото му липсва дадената от заблудени хора власт и избива комплексите си!
38
0
 
2
 
! Отговори
roman преди 9 години
До ...te baiganiovcite oshte malko i za stolove i masi v parlameta shte se skarat
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези политици ли са или детска градина? Но и повечето коментиращи са за психиатър.
36
10
 
8
 
! Отговори
Миков отвърнал на уд преди 9 години
Бойко ,ако буквално го удари ще отвърне само с многоу бяг.
35
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква стая бе ***,марш на улицата
34
12
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Дo 36: Поредното "пророчество" за края на столетницата. Но нещо не се сбъдват. А още в библията е казано: И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина (Матей 24:11)
33
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Посуедните мигове на столетницата. Посуедните усирания.
32
11
 
6
 
! Отговори
... преди 9 години
V tova NS samo edna dve stai li ima , ta sa opreli po takav na4in da se samorazpraviat i da zape4atvat ???
31
17
 
19
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До 32: Аз все пак мисля, че нашият народ заслужава нещо по-добро от ГЕРБ като управляваща партия и Бойко Борисов като министър-председател. За това и тъкмо тях търсят да "активират" ЕРП-тата, за да си спасят печалбите. А за Дянков да не говорим.
30
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Партизански дс тактики разиграват другарите но какво ли ще им причини Мутрата на следващите избори? Явно ще ги завре в кучешки *** заради тези дс номерца.
29
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като чета коментарите ви си мисля: Колко мъка има в България. Колко мизерия и колко слепи, заблудени овчици, които си дават доброволни и безплатно вълната. Всеки народ си заслужава съдбата!
28
18
 
29
 
! Отговори
жжжж преди 9 години
За кво му е на мутрата кабинет той и без това не ходи в НС. Да си заседава в *** си в Банкя
27
16
 
36
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Миков им е писал: "Моля Ви да предприемете необходимите действия за освобождаването на помещенията в срок от пет дни от датата на това писмо".Какво по-ясно от това? Нарочно не са освободили стаята, за да се правят сега на oщипани госпожици.
26
23
 
38
 
! Отговори
ха ха преди 9 години
Боце, ко стана бе? Тц тц тц! Абе стана за смях бе, брато! Ха ха ха! Направо ме уби! Не ви ли е срам бе - цялата шайка повтаря глупостите на "великия вожд"! Трудно е, когато човек няма сиво вещество, да говори смислени приказки! Колкото повече се пънете и мислете, че "снасяте яйце", толкова повече ме убеждавате да гласувам за БСП!
25
17
 
26
 
! Отговори
rumen221 преди 9 години
Егати комплексаря...- ТОЗИ Б.Б. (Баш-"Будалата") и ВЕЛЧЕВ БИЛИ ГОЛEМИ КОМПЛЕКСАРЧЕТА...!!!Ако "квадратните метри" ПАРЛАМЕНТАРНИ КАБИНЕТИ осигуряваха акъл...НА ГЕРБ И ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СТИГНЕ САМО ЗА... ПЪРВИТЕ 7 ГОДИНИ...!!!
24
13
 
21
 
! Отговори
ДО 21 преди 9 години
Ааааааааа, показа ли си рогцата *** на Герб, показа ги , а ? А уж не харесваше Герб хахахахахахаха ! Усещам Бойковистите- гъзоблизци от километри!