Вот по време на кампания - като любов по време на холера

Манолова: Опозицията цели евтина предизборна агитация
Обновена: 15 май 2014 14:31 | 15 май 2014 14:17,
65
Вот по време на кампания - като любов по време на холера
Зам.-председателят на НС Мая Манолова. Снимка: БСП

Вот на недоверие по време на кампания е като любов по време на холера, защото това не е дебат, а скандал. Това заяви Мая Манолова, зам.-председател на НС и член на ИБ на БСП, пред централата на партията на „Позитано” 20.

По думите и внасяне на вот на недоверие по време на предизборна кампания е неуважение към избирателите.
„Представете си как ще изглежда дебат по вота – политическо джавкане вместо дебат с политически аргументи, а това ще отврати допълнително избирателите”, заяви Манолова.

По думите й с внасянето на вота на недоверие Бойко Борисов изпълнява "опорните точки на Иво Прокопиев". Вчера в интернет изтече имейл от 6 май т.г. на собственика на "Икономедиа" до ръководството и до журналисти от вестник "Капитал" и "Дневник", в който твърди, че има сценарий лицензиите на ЕРП-тата да бъдат отнети на 15 май, и дава указания как да бъде разработена темата.

Още по темата
Според Манолова опорните точки на Прокопиев показват как действа задкулисието в България. По думите й това е заговор срещу България и срещу българското правителство.

За Манолова е скандално, че се замесват и политически партии.

„Визирам Реформаторския блок, като говорители, и ГЕРБ, като вносители на вот на недоверие. Възмутително е и това, че в този заговор се опитва да бъдат включени и двама еврокомисари - комисарят по енергетиката и българският еврокомисар Кристалина Георгиева”, продължи тя.

"Ако вотът бъде внесен утре, председателят на парламента ще изпълни изискванията на парламентарния правилник и ще насрочи дата. Но аз лично съм скептична по отношение на това дали народните представители ще загърбят ангажиментите, които са поели пред избирателите си, за да участват в една евтина предизборна агитация, да се включат и те в сценария на Прокопиев", смята Манолова.

Относно запечатаната стая на ГЕРБ в парламента Манолова заяви, че решението за отнемане на стаи е в правомощието на председателя на парламента. "Без да навлизам в детайли, се чудя защо хора, които не влизат в пленарната зала, имат нужда от допълнителни помещения и според мен мястото на депутатите е в пленарната зала на парламента, а не по кабинетите", добави зам.-председателят на парламента.

На въпрос защо представителите на „Прозрачност без граници” са напуснали Обществения съвет към ЦИК, Мая Манолова заяви, че работата на ЦИК е абсолютно прозрачна и публична.

„Тя е такава и заради промените в изборните правила, които дават възможност на наблюдатели, застъпници и политически партии да присъстват на заседанията на ЦИК и да дават своите становища. За първи път е създаден и Обществен съвет, който зорко следи за действията на ЦИК. Заради предварително измислените скандали около състава на ЦИК останаха извън публичното внимание изключително важни решения на комисията”, каза още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Венци преди 9 години
Абе, аз само не разбрах как имеила на Опрокопиев е достигнал до Манолова?Нали сега не се подслушваше, или пак не съм разбрал правилно?
58
2
 
1
 
! Отговори
дo: Маркес преди 9 години
По вероятно пръчката Фъндъкова си е обръснала брадата , по слаба е и по пасва за Кончита
57
1
 
4
 
! Отговори
бг преди 9 години
другарката Манолова явно не е чела Маркес.
56
2
 
3
 
! Отговори
Маркес преди 9 години
Я!Кончита си е обръснала брадата!
55
1
 
4
 
! Отговори
PLAYBOY преди 9 години
Мъжете Депутати в Парламента сигурно по 2 пъти лъскат бастуна като влезе Мая Манолова
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правилник на НС:Чл. 104. Една пета от народните представители могат да предложат Народното събрание да гласува недоверие на Министерския съвет или на министър-председателя, като внесат мотивиран проект за решение....Къде в правилника на НС пише за изборна кампания, любов и холера, така и не видях.
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има закони в България и една депутатка, който изпълнява длъжност на заместник председател на парламента не ги спазва.
52
0
 
5
 
! Отговори
ФАКТ преди 9 години
Комунистическата диктатура забранява вотовете на недоверие на опозицията.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарко манолова къде е написано, че по време на избори за европарламент вотовете на недоверие са забранени?
50
3
 
2
 
! Отговори
Бу преди 9 години
Всичко много добре замислено, но накрая се издъни Г-н Прокопив, може и да се сложи край на точенето му на прави и на ощетяването на гражданите и държавата ни.
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой взема ли на сериозно това което говори Мая общата. Преди беше прислуга на мафиотите сега - на червените безхаберници. Вече не чета нейните глупости. Един ден ще лъска пейките на сливенския затвор. Никой не е вечен. Най-малко такива като нея.
48
0
 
11
 
! Отговори
ДС-то преди 9 години
Комунделите са ШАШАРДИСАНИ! Кампания ли да правят, земята ли ще копаят за да се спасяват от ЗАГУБА на предстоящите избори или ВОТ НА ДОВЕРИЕ да неутрализират с този РАСПАСАН ПАРЛАМЕНТ!?!?!?
47
0
 
12
 
! Отговори
МАРИ преди 9 години
Тая ли кокошка ще ми говори за опорни точки.Тая дето в деня за размисъл извъртя компроматите и така се стегна до тяхното правителство, тая ли дето се прави на фелдфебел в парламента. Да се маха,че само дразни хората.Видяхме го и изборния кодекс дето сътвори.Тепърва ще се наслаждаваме на резултатите от действията и
46
12
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Апсолютно е права Манолова.Всичко каквота казва е самата истина.
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Усеща сливенския затвор и с последни сили ще се опита да се спаси.
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наналова вече нахрани ромите в Кюстендил, всеки си взе свойто а сега да видим за кого ще гласуват. Любов и крадене по време на управление демонстрира сестра галева. Манолова митницата отчете ли се този месец?
43
3
 
10
 
! Отговори
Бойчо Огнянов преди 9 години
Комунистите се изплашиха жестоко, страх ги е от доказателствата на РБ, които "експерт"-*** Стойнев не даде на ГЕРБ.Затова се включи Гьобелсовата говорителка-осата Мая, да ни омайва с лъжите си.Ще ги повтара поне 7 пъти, та дано да станат истина!ОСТАВКА!
42
5
 
3
 
! Отговори
Емма преди 9 години
Всички ли са безсилни срещу наглостта на Прокопиев?!!
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кюстендилска тетке , ти ги знаеш най добре тези работи
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая мазолекова не разбра ли,че хорана не идкат зависимост от русия