Запечатаха стая на ГЕРБ в парламента след заповед на Миков

Това е репресия, смятат от опозицията
Обновена: 15 май 2014 14:29 | 15 май 2014 13:36, Камелия Цветанова
122
Запечатаха стая на ГЕРБ в парламента след заповед на Миков
Запечатаната стая на ГЕРБ. Снимка: БТА

Депутати от ГЕРБ завариха запечатана една от стаите, с които парламентарната група на опозицията разполага в парламента и очаквано това предизвика гнева им. Помещението се ползваше основно от лидера на партията Бойко Борисов и от технически сътрудници на ГЕРБ.

Според зам.-председателя на парламентарната група Красимир Велчев това е репресия. "За някои хора явно демокрацията не е дошла и мечтаят за връщането на СССР и за закрилата на Големия брат, както през 80-те години гониха български граждани от държавата, сега това го правят отново, пак да се разпореждат да обслужат тези, които са с тях, а тези, които не са с тях, репресират", обвини той.

Според опозицията явно се прилага двоен аршин, защото освен една от стаите на ГЕРБ е запечатана и друга, ползвана досега от „Атака“.

"Само че тях са ги извикали и са взели документите от там, а на нас никой не ни се е обадил", оплака се другият зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев.

Красимир Велчев призна, че още преди два месеца е получена заповед от председателя на парламента Михаил Миков, в която е посочено, че се прави ново разпределение на помещенията между отделните партии с оглед на оптималното използване на възможностите, които предоставя сградата на Народното събрание.

Заповедта е с дата 13 март и според Велчев в нея не е указан краен срок, нито някой е извикал представител на ГЕРБ на разговор.

В заповедта на Миков обаче е написано : "Моля Ви да предприемете необходимите действия за освобождаването на помещенията в срок от пет дни от датата на това писмо".

Опасенията на опозицията са свързани и с това, че днес е била сменена ключалката на вратата и може да има подхвърлени някакви документи. "Ние не знаем кой е влизал вътре, имаше документи за вота на недоверие за енергетиката, тук работихме, на председателя на партията - също, може и да е подхвърлено нещо“, коментира Главчев.

Според Велчев обаче с новото разпределение ще се окаже, че група от 23 депутати като „Атака“ ще има толкова площ, колкото и тази на ГЕРБ, която обаче е представена от 97 народни представители.

Той коментира, че явно мнозинството иска да награди сега независимите депутати, които се присъединиха към "България без цензура" и е явно, че подкрепят управляващите.

"Те вече са новата четворна коалиция в този парламент и решават за тях да е по 10 квадрата площ на народен представител“, обвини Красимир Велчев.

Той добави, че иска да напомни на Миков, че „това е явно избиване на комплекси“.

„Може и искат по този начин да кажат ГЕРБ е най- голямата група в парламента, но ние командваме парада, не те командват парада, знае се кой управлява държавата“, отсече Велчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мачкай Бойко. Мачкай мачкай комунистите още един мандат за Герб!
87
8
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Миков им е писал: "Моля Ви да предприемете необходимите действия за освобождаването на помещенията в срок от пет дни от датата на това писмо".Какво по-ясно от това? Нарочно не са освободили стаята, за да се правят сега на ущипани госпожици.
86
16
 
22
 
! Отговори
НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП преди 9 години
за една година ни върнаха с 20 назад!
85
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Платени са герберските *** от пинокио цветан цветанов за да защитават по форумите *** бойко медотиев борисов и малоумната и партия българоубийеците от герб .Не обръщайте въобще внимание на герберските тролчета те са също като своя лидер боко тиквуна нямат мозък в кратуната си.Не случйно казват краставите магарета се надушват отдалеч-
84
17
 
17
 
! Отговори
СерГЕЙ преди 9 години
Червените *** си мечтаят да са първа политическа сила, ама и с *** им партньори от ДПС немогъ да саберат повече от ГЕРБ
83
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Внимание внимание пинокио цветан цветанов е платил хилидарки пари от нашите на герберските безмозъщни *** за да защитават по цял ден *** бойко медотиев борисов и малоумната и партия българоубийеците от герб.Не обръщайте внимание на герберските тролчета те са също безмозъщни като своя лидер боко тиквето.Нали има поговорка краставите магарета се надушват отдалеч.
82
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СерГЕЙШе гризнеш на Асан бюлетината. Това са евроизбори пич.И ако герб има един депутат в повече голям праз. Сакън ако нямат сигурно ще има тридневен траур.
81
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
64,ей,от както се издънихте по площадите, сега търсите реванш по форумите.
80
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има разпоредба, има срок и те са недоволни след два месеца, че е изпълнена :)
79
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези от ГЕРБ лъжат та знаели се.Председателите на парламентарни групи традиционно разполагат с работни кабинети в другата сграда на парламента на площад "Княз Александър " 1. Във връзка с това още в началото на мандата на това Народно събрание на председателя на ПГ на ПП ГЕРБ е осигурен просторен кабинет от четири свързани помежду си работни помещения (с номера 233, 235, 237 и 239) с обща площ от повече от 70 квадратни метра. Същият се намира в сградата на парламента на площад "Княз Александър " 1, където са и кабинетите на всички останали председатели на парламентарни групи.
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Насраните ще видим кои са на 25 май!
77
10
 
2
 
! Отговори
ROMAN ROMANOV преди 9 години
zashto i vzemat stai4eto tesno im esega ,samo da ne vzemat i na ceco cvetanov apartamentite 4e togava neznam kade shte se dianoat (ama xak vie na vas ot GERP kato ne se koaliraxte s DPS sega vie shtiaxte da gi natikate v dupkata.
76
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП = ДПС ти избираш
75
2
 
13
 
! Отговори
СеРгеЙ преди 9 години
25 е датата
74
15
 
15
 
! Отговори
Дая преди 9 години
Сега се сетиха,че стая им трябвало като ще правят поредния си цирк. А преди като изобщо не се вясваха,тогава изобщо знаеха ли коя е стаята им?
73
27
 
16
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
Никога повече ГЕРБ!
72
21
 
17
 
! Отговори
Ади преди 9 години
За какво им е на герберите стая, като несе вясват в Парламента?
71
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
О ама то Имало и таква партия? Ама къде е? Защо не ходи на работа? Защо им е кабинет тогава? О ама то и партията им вече е смешка?Една трета при Бареков и още една трета при Найденов или "независими"? Жалки сте!
70
18
 
11
 
! Отговори
Ниа преди 9 години
Парламентът повече прилича на цирк,като в основната роля са ГЕРБ. Само се оплакват, все от нещо са недоволни.Лоша работа.
69
5
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
тва щото има бело по масата