Храната на Плевнелиев - само след проба на НСО

Президентството не работи с нередовната фирма, доставчик на храна
Обновена: 19 май 2014 14:45 | 19 май 2014 14:15, Камелия Цветанова
53
Храната на Плевнелиев - само след проба на НСО
Снимка: Булфото, архив

Администрацията на Президента няма абсолютно никакво отношение към обекта, стопанисван от Народното събрание, нито към негови доставчици на храни и хранителни продукти, визирани в проверка на Българската агенция по безопасност на храните.

Още по темата
Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава, след като по-рано днес Пламен Моллов, изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните, заяви, че е спряна дейността на Хранителния комплекс, който се грижи за прехраната на Президентството и Народното събрание заради сериозни нарушения в условията за създаване и подготовка на храната, кетъринговата дейност и липса на необходимите системи за самоконтрол.

Храна, приготвяна в посочения обект, не се доставя в Администрацията на президента.
 
Изразяваме недоумение от факта, че изпълнителен директор на национална агенция споменава президентската администрация в контекста на непроверени и недостатъчно прецизирани факти по проверка, която е в ход, пише в съобщението на прессекретариата.

Оттам добавят, че приготвянето на храната за държавния глава се извършва изцяло под контрола на Националната служба за охрана и процесът няма отношение към външни доставчици.

Пламен Моллов твърди, че обектът, където е направена проверката и е спряна дейността заради сериозни нарушения, е базиран в президентството.

„Това е Хранителният комплекс към Президентството и НС. Той произвежда и доставя храна. Когато няма система за самоконтрол, не може да се гарантира безопасността и сигурността на тези, които се хранят. Нормативната уредба в такива случаи изисква дейността да се спре, докато се отстранят нарушенията“, обясни той.

По думите му фирмата е снабдявала институциите със салати, месни храни, готвени храни, плодове и зеленчуци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако има покушение, то ще е от вътрешен човек на НСО.
6
7
 
20
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Струва ми се, че е крайно време народът да вземе нещата в ръцете си и просто да отстрани естествения *** Росен Плевнелиев от поста!
5
5
 
17
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Като му изтече мандатът на тоя, ще го назначим за директор на ПаркинЗи и гаражи в община Крън.
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимният преди 9 години
Държавната глава е умна глава. Не бих си сложил пръста в устата на държавната глава. Само би ми олигавил пръста тоя СПД, неотразимият анализатор!
3
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега да не сугестират, че искали да тровят Плевнелиев?Да не правят Плевнелиев свети мъченик!?Някой умрял да се занимава с тоя.
2
6
 
28
 
! Отговори
ха ха преди 9 години
Ха ха ха! Страх го е човечецът да не го отровят! Абе, кой ще си цапа ръцете с теб бе! Ха ха ха!А народът може всякакви *** и отрови да яде, а нашичкият гледате ли го?
1
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Храната на Плевнелиев - само след мазна храчка и *** в нея.