Премиерът: Атентаторите от Сарафово ще отидат на съд

"Органите в България са решени да стигнат докрай"
Обновена: 19 май 2014 21:46 | 19 май 2014 21:30, Камелия Цветанова
38
Премиерът: Атентаторите от Сарафово ще отидат на съд
Снимка: Министерски съвет

Осъждахме и продължаваме да осъждаме всички форми на тероризъм и посягането върху живота на невинни граждани. Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на срещата си със семействата на пострадалите и загинали при терористичния атентат в Сарафово по време на посещението си в Израел, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Премиерът изтъкна, че този инцидент е бил урок, който е накарал българската страна да се отнася още по- сериозно към превантивните мерки.

„Това е сигнална лампа, която ще ни кара да бъдем бдителни и да се борим срещу всички форми на насилие“, каза премиерът.

Министър-председателят добави, че следи периодично хода на разследването. Той каза, че има напредък, който се дължи и на подкрепата на израелските и партньорските служби.

По думите му това затвърждава увереността, че разследването ще завърши с изправянето на организаторите и извършителите на съд.

Министър-председателят подчерта, че разследването още не е приключило, но органите в България са твърдо решени да го приключат. „Едва ли загубата може да се компенсира, но ние, живите оставаме и трябва да се борим с последиците“, обърна се той към семействата.

Министърът на земеделието и селските райони на Израел Яир Шамир благодари за отношението от страна на България. Той подчерта, че сред шестимата загинали има и българин- загубил живота си в стремежа си да изпълни своя дълг.

Израелски лекар, участвал в спасяването на пострадалите, изрази своята благодарност към всички, които са оказали подкрепа и особено на българските си колеги. „Благодарение на техния професионализъм четирима млади хора бяха спасени“, отбеляза той.

Коби Прайс, който е част от семействата на загиналите при атентата, изрази благодарността си за подкрепата на всички, които са имали отношение към спасяването на пострадалите. Той напомни, че миналата година имаше специална възпоменателна церемония в Бургас, в която участваха премиерът Пламен Орешарски и председателят на парламента Михаил Миков и че тогава беше издигнат паметник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Органите отдавна не работят ,а организма е в мозъчна смърт.Спешна трансплантация от ЕС вече не се знае дали ще помогне.На доста места просто е необходима ампутация.
27
0
 
4
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 9 години
Импотентност,нежелание за допринасяне за добруването на собственния си народ и безгранична алчност за лично облагодетелстване - българският политик е номер едно ! Смешници крепени от Шорош и компания !
26
2
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Евреите сами си спретнаха атентата, за да стегнат редиците!Не им е за първи път!Няма да е и за последен!
25
6
 
10
 
! Отговори
БГ преди 9 години
*** КОМУНИСТИЧЕСКА !!!!!!!!!!! МАРШ ПРИ ГОСУДАР ПУТИН !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24
3
 
9
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Да се убиват евреи е най доброто което може да се направи, но в случая Мосад си го направиха. А че този мухлю са го викнали, както каза един по надолу - ще го притиснат за компенсации. Те са такова вероломно племе, че от нямащия нищо крадат с двойно удоволствие, - ще вземат залъка от устата, панелките, само няма да пипат *** пособия.
23
0
 
9
 
! Отговори
блажени са вярващите преди 9 години
Дрън-дрън, съдът обожава айдуците и терористите и ще ги оправдае! След това извратеняците от антибългарския хелзинкски комитет ще заведат дело в Страсбург против България, че е нарушила човешките права на терористите!
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фактът, че министърът на Земеделието и Селските райони е единственото присъствали високопоставено лице показва колко ги еня какво мислят българският премиер и държава.
21
1
 
11
 
! Отговори
измет преди 9 години
А за загиналия при атентата български гражданин мюсюлманин какво беше строрено? Имаше ли церемонии, срещи на високо ниво?
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде изчезна онова крадливомумифицирано дскуче бисеров?
19
2
 
14
 
! Отговори
qwerty11 преди 9 години
а атентаторите от Св Неделя.....
18
0
 
10
 
! Отговори
цц преди 9 години
КОГААААААААААААААААА
17
1
 
9
 
! Отговори
гневен преди 9 години
На съд, а! Значи и ДПС+БСП +част от ГЕРБ като организатори на атентата, както доказа разследващият журналист Григор Лилов в книгата си "Дуел". Та и с това ще го притискат там за интересите си - затова са го извикали.
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Понеже не успяха да свалят Орешарски от власт, сега искат да го купят. А всъщност от всичко най-много искат земята ни.
15
0
 
20
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Тъй наречените атентатори са умрели .......... от смях след като на специална видео стена са изгледали жалката му селкостопанска физиономия на небългарин по време на слагаческата си реч писана от други . Още по -голям смях е паднал когато са му дали снимката как си нахлупва еврейска кипа на кратуната преди да влезе в синагогата миналата есен .
14
1
 
12
 
! Отговори
ХА ХА преди 9 години
Да! колкото отидоха тези който ограбиха народа!!!
13
2
 
12
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Трябва и ние българите да започнем с тези атентати, - че ние вече сме втора Палестина.
12
1
 
13
 
! Отговори
pslab преди 9 години
абе този тотално изтрещя .. няма ли по важни теми с които да се занимава .. има си полиция да издирва престъпниците ... той да си гледа икономиката и енергетиката като за начало ...
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те ще идат ама ти да ги заведеш, че да сте си заедно
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези *** отчитат дейност. Израел добре знаят че Бългаия няма опит в разкриване на атентати и атентатори.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Премиерът: Атентаторите от Сарафово ще отидат на съд- веднага след като цъфнат налъмите.