Дебатът по вота на недоверие преди изборите – под въпрос

Заседанието ще бъде в петък, кворум обаче едва ли ще има
Обновена: 20 май 2014 07:00 | 20 май 2014 07:00, Красимир Ангелов
36
Дебатът по вота на недоверие преди изборите – под въпрос
Снимка: Булфото, архив

Дебатите по вота на недоверие срещу кабинета "Орешарски", който бе внесен от ГЕРБ заради провал в енергийната политика, ще бъдат този петък, но има сериозна вероятност да не се проведат.

Депутатите от двете управляващи партии БСП и ДПС планират да не дойдат на работа, с което ще провалят кворума и заседание на парламента няма да има, твърди "Труд".

Още по темата

Според изданието по този начин ръководството на Народното събрание ще спази правилника и ще насрочи дебатите по вота в последния момент - 7 дни след внасянето му, но пък парламентът няма да се използва като трибуна за предизборна агитация само два дни преди евроизборите.

Така ако в петък няма заседание на парламента, дебатите по вота на недоверие ще трябва да бъдат отложени след изборите. Тук обаче идва и друг казус - дали те могат да се проведат, защото ще е минал 7-дневният срок, регламентиран в правилника.

Все пак дебати и гласуване на вота най-вероятно ще има, но реално процедурата ще бъде задвижена най-рано на 27 май. Така и дебатите, и гласуването ще бъдат след евроизборите.

Ако все пак в петък парламентът събере кворум и обсъждането на вота се проведе, гласуването най-вероятно ще бъде идния вторник. По правилник то трябва да е "не по-рано от 24 часа" след края на дебатите, но няма краен срок за провеждането му. А на 24 май, когато изтичат въпросните 24 часа, е и ден за размисъл.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
1
 
! Отговори
9999 преди 9 години
Ток да ги убие тези престъпници от Герб ,и да не могат да си харчат милиардите които откраднаха от държавата и от народа.
20
5
 
0
 
! Отговори
драго преди 9 години
Трябва да бъдяат разкарани от политиката Бойко и компания ,толкова нагли хора няма ,да искаш оставката на правителството за това ,че помага на народа е престъпление срещу бедния български народ.
19
5
 
1
 
! Отговори
драго преди 9 години
Скандално ,е че Герб искат да продължат да грабат народа с високи сметки за ток ,и защитават бизнес интересите на големите корпорации и на Бориславова и Прокопиев
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хитростите на триглавия змей.
17
0
 
6
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Парламента е в отпуск, за да няма агитация от трибуната - хубава опорна точка. Обаче, като депотатите са по районите си да не би да не агитират? или може би си стоят вкъщи гледат телевизия и не излизат.
16
0
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 9 години
Искам евродебат1. Кога ще се проведе Референдум за членство с ЕС, както изисква Конституцията 2. Кога ще станем пълноправни членове на ЕС, като влезем в: Шенген (свободно двшжение на хора) Еврозоната (свободно движение на капитали) - Кога ще се изравнят селските евросубсидии (икономическа равнопоставеност) Ще получим Средни доходи 40% от средноевропейските (изискване на договора с ЕС)3. Или поне кога ще заживеем по-добре от бездомните кучета:- С Минимален трудов доход от 913лв.= Обществен (562лв) + Социален (351лв) минимуми, за да се осъществи възпроизводство на населени
15
0
 
7
 
! Отговори
Вотът преди 9 години
Комунделите от бсп, атака и дпс ще се скрият за вота , и ще избягат в гората. Няма да останат гладни - знаят как се крадат мандри и овчарници. Те не могат да обяснят на яве - пред хората и пред телевизионните камерии ,колко са крали от енергетиката.
14
2
 
13
 
! Отговори
optimist преди 9 години
ГЕРБ победа - 44%!
13
9
 
2
 
! Отговори
Тодоров ,Варна преди 9 години
Кворума е проблем на тоя който му трябва , нали така беше казал Борисов?! Е , сега попадна в собствения си капан, та да види хубаво ли е ! Цяла година Герб си правеше майтап с Парламента , сега ще си берат плодовете , заслужават си го!
12
11
 
4
 
! Отговори
до 17 преди 9 години
Кого да надхитри Бойко бе, *** !?По-*** и елементарен човек от него няма не само в българската, но и в световната политика.Видя ли как го изклатиха на последните избори ? Вие обаче, които още му вярвате и гласувате за него очевидно сте по-прости и от самия него !
11
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** газ пикаят !
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спинаджийските *** атакуват като слепи роботизирани *** това, което не може да се атакува. Моника Хохегер и да плаща от милионите /не своите, а незнайно откъде, както винаги/, няма как да обезпечи с документи лъжливите си твърдения не само в енергетиката, но и във всички сфери на живота. Станаха милионери, разсипвайки страната и разпространявайки корупцията навсякъде. Тази омраза и лъжи към собствения народ ще бъде наказана. Търгаша Бареков няма да ви помогне. В това блато сте сами.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той не е спирал изобщо. Само дето управляващите непрекъснато крият информация и нагло говорят неистини за състоянието на енергетиката. Правят си каквото искат и си говорят, каквото искат. Кутев по Нова тв прави партийна атака и вместо да каже нещо смислено, както винаги само напада опозицията и все едно тях ги е нямало в управлението и в парламента. Спинаджията си знае своето и не излиза от матрицата. Мантрите са едни и същи, само че милионите им се увеличават на "социалните" депутати.Измамници.
8
8
 
7
 
! Отговори
Тъй рече Буда! преди 9 години
Тъй рече Буда! На който му трябва кворум, да си го подсигурява!!!!!!или"Проблема на давещия се, си е проблем на давещия се"
7
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герберастките *** отново дращят за руснаците което няма никаква връзка с темата.Мутрата е толкова жалък че внася вот на недоверие, а после дори няма да влезе в скапаният парламент, герберастите да обяснят защо плащаме на тяхната разпадаща се партия след като не ходят на работа.
6
5
 
8
 
! Отговори
до рубладжиите преди 9 години
Централната банка на Русия е продала повече от 28 милиарда долара от валутния си резерв през последните 2 месеца, за да защити рублата , която започна да се обезценява след наложените санкции от САЩ, Канада и ЕС .
5
5
 
9
 
! Отговори
до рубладжиите преди 9 години
Валутният резерв на Русия е намалял с 10 % / цели 14 милиарда долара / за последните 6 месеца на т. г. През второто тримесечие на т. г. Русия ще изпадне в техническа рецесия .Ако не разбирате за какво говоря, то определено проблемът не е в моя телевизор .
4
0
 
9
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
Който кворум вади от кворум умира.Да живее кворума!
3
6
 
12
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
До arharПутин отдавна ни е отписал нас българите. Сами сме си виновни. Ние първи отписахме Русия и започнахме да се прегръщаме с нейните врагове.За тази си глупост само можем да съжаляваме, защото Русия става все по-мощна и все по-влиятелна държава.Днес Путин е в Шанхай, за да подпише договор за износ на милиарди кубични метри газ с Китай.Успоредно с това започват съвместни военни учения на Русия и Китай.скоро светът ще има нови хегемони ....А, ние пак сме от страната на губещите ! ...
2
17
 
15
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
Тиквата внася вот на недоверие, а вчера го напусна 7-ми депутат. Той не може собствената си парламентарна група да командва вече, а иска държавата да управлява. :)Айде нема нужда ! :)