Бареков готов на разговори с ГЕРБ

Иска партиите с евродепутати да приемат национална програма
Обновена: 25 май 2014 23:36 | 25 май 2014 23:27, Камелия Цветанова
155
Бареков готов на разговори с ГЕРБ
Николай Бареков. Снимка: БТА

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков призова останалите партии, които ще изпратят свои евродепутати, да се обединят около национална програма, която да приемат с консенсус.

Той обяви, че ББЦ ще има тежки разговори с ГЕРБ оттук насетне.

„Един от тях е за „Чисти ръце”, те трябва да го подкрепят, готов съм за разговори, но без задкулисни игри и пред медиите, първата тема е как ще излезем от кризата, какво ще бъде служебното правителство”, посочи Бареков.

На въпрос дали ще поставя условия, той отговори, че вече ги е поставил.

"България без цензура" категорично няма да е в една група с БСП или с ДПС в европарламента, отбеляза лидерът на формацията. Той има намерение да стане евродепутат, въпреки че по думите му стои като опция и да се откаже.

„Държавата е в тежка ситуация, днес много хора се превърнаха в политически трупове в това число и Пламен Орешарски, а аз още миналата година казах, че протестите срещу Делян Пеевски могат да доведат до успех само ако се появи нова политическа сила, ние сме новата сила“, коментира той в изборната нощ, след като според прогнозните резултати ББЦ ще има двама евродепутати.

Въпреки че поздрави ГЕРБ с успеха, Бареков смята, че победата на евроизборите днес се дължи основно на пълното безхаберие на БСП.

Според него провалът на лидера на левицата Сергей Станишев е безалтернативен, а председателят на ДПС Лютви Местан „винаги би могъл да танцува на трупа на своя политически партньор“.

Още по темата
Лидерът на ББЦ коментира, че след тези избори политическите сили, които ще изпратят свои евродепутати, трябва да начертаят план за предсрочни избори, за служебно правителство, което да е подкрепено и от президента Росен Плевнелиев и да се организират избори в следващите 2-3. месеца

„Нова зима с това управление е авантюра за България, ако на мястото на Орешарски застане Бойко Борисов ще е същата работа, трябва да изработим национален консенсус за приоритетите, а за мен на първо място това е социалната политика“, настоя той.

Според него не е безразлично и кой ще бъде следващият еврокомисар и гласът на ББЦ трябва да бъде чут и по този въпрос.

Бареков се похвали още, че за неговата политическа сила са гласували „нормални българи“.

„Имаме голямо присъствие в областните градове на страната, там нашата партия е успяла да вземе второ място след ГЕРБ. Освен това се оказа, че най-голям процент от гласувалите жени са дали вот за „България без цензура“, обяви той.

По думите му ББЦ е привлякла голям процент от бившите избиратели на Реформаторския блок.

„Младите хора от 18 до 30 години са избрали ББЦ на първо място, но аз се чувствам предаден от българските роми, след като ходих и при тях, те гласуваха масово за ДПС и БСП, българските роми които бяха смазани по времето на ГЕРБ гласуваха и за тях, не и за нас, защото казах, че няма да им плащам“, отбеляза още Бареков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
98. А бе, пич, научи се да пишеш правилен български и тогава се включвай в коментарите.
64
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласува за Бареков, ама май ще получиш Бойко.
63
31
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво!!! Гасувах за г-н Бареков!! И той вече е сила в политиката. Доволен съм. А вие *** от завис и злаоба. Времето ви изтича лобарчета
62
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Barekov nali shteshe da smachkash hlebarkata Borisov. Nali taka obeshta. Machkai, de!!! Smeshnik. Ne moga da povqrvam che ima hora , koito se varzaha na glupostite si ti si edin tretorazreden aktior! Obra vsichki nagradi za losho aktiorsko predstavqne.
61
2
 
17
 
! Отговори
buda преди 9 години
скоро ще има цуни-гуни с БУДА. МУТРИ!
60
0
 
22
 
! Отговори
gege преди 9 години
Бареков накрая има опасност да целуне собствения си *** :D
59
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За лъжливи предизборни обещания трябва да има съд и РАЗСТРЕЛ!
58
0
 
30
 
! Отговори
паметен преди 9 години
Абе той нямаше ли да го вкарва в затвора? Сега пък преговори. сравнете им приказките преди и след изборите. лицемери.
57
7
 
3
 
! Отговори
Казалията преди 9 години
Браво Барек ! Натри им носа.Няма да забравя софрата с теб и гайдата/ Оп-оп-оп-оп Увличи заплатите и болниците без пари.Оп-оп-оп-оп
56
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този който ЩЕШЕ да вкарва Боко в затвора.....Дето щеше да го ИЗВАДИ от мишата му дупка в Банкя.Същият този иска "разговори" с Боко??!!Честито на тъпият бг ИлИктУрЪт.
55
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Младите българи гласуваха за Бареков!Не е изненада!Все пак е красив и представителен!Бъдещото мнозинство от млади хора в държавата обаче гласува за ДПС!И това за демографите не е изненада!Бедните избраха да гласуват за БСП,ДПС и ББЦ-ВМРО!Богаташите гласуваха за ГЕРБ и Реформаторския блок
54
0
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Незнaех че нa фелaциото му се викa тежки рaзговори?
53
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще се разберете бе, не бой се. Може например да се уговорите да има двама министър-председатели или пък да се менкате с Боката на ротационен принцип. Има ли желание, има начини.
52
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Току-що Пеевски удари в земята всички гнусни ***, които го оплюваха цяла година, отказвайки се от евродепутатството. Добре им натри носа на продажниците.
51
3
 
40
 
! Отговори
урунгел преди 9 години
Само в посрана държава като нашата може да се появи такъв индивид и вместо да бъде изхвърлен като *** котка-да чертае държавна програма и да ни касае по какъвто е да е начин.Той даже не е и *** Тоя-прекалено е пропаднал Виж Станишев е ***
50
1
 
31
 
! Отговори
Айдън преди 9 години
Ашколсум Бюрек ефенди !
49
1
 
35
 
! Отговори
Huko5 преди 9 години
Бареков = Ветропоказател! На където задуха вятъра, натам е и той - пък ако ще и да потъпче с един замах всички свои принципи!
48
1
 
14
 
! Отговори
до Ели преди 9 години
Спри тежките наркотици и прочети малко от учебниците по история, ще ти се отрази добре ;дд
47
2
 
25
 
! Отговори
Богдан преди 9 години
Барекофф бил готов за разговори с ГЕРБ...алоууу ,кой си ти бе!?..че Бойко има три пъти повечедепутати и избиратели,трябва да го молиш да се спре до теб
46
1
 
12
 
! Отговори
Кафене кържали преди 9 години
Има файда от шекер кафето!