Бареков готов на разговори с ГЕРБ

Иска партиите с евродепутати да приемат национална програма
Обновена: 25 май 2014 23:36 | 25 май 2014 23:27, Камелия Цветанова
155
Бареков готов на разговори с ГЕРБ
Николай Бареков. Снимка: БТА

Лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков призова останалите партии, които ще изпратят свои евродепутати, да се обединят около национална програма, която да приемат с консенсус.

Той обяви, че ББЦ ще има тежки разговори с ГЕРБ оттук насетне.

„Един от тях е за „Чисти ръце”, те трябва да го подкрепят, готов съм за разговори, но без задкулисни игри и пред медиите, първата тема е как ще излезем от кризата, какво ще бъде служебното правителство”, посочи Бареков.

На въпрос дали ще поставя условия, той отговори, че вече ги е поставил.

"България без цензура" категорично няма да е в една група с БСП или с ДПС в европарламента, отбеляза лидерът на формацията. Той има намерение да стане евродепутат, въпреки че по думите му стои като опция и да се откаже.

„Държавата е в тежка ситуация, днес много хора се превърнаха в политически трупове в това число и Пламен Орешарски, а аз още миналата година казах, че протестите срещу Делян Пеевски могат да доведат до успех само ако се появи нова политическа сила, ние сме новата сила“, коментира той в изборната нощ, след като според прогнозните резултати ББЦ ще има двама евродепутати.

Въпреки че поздрави ГЕРБ с успеха, Бареков смята, че победата на евроизборите днес се дължи основно на пълното безхаберие на БСП.

Според него провалът на лидера на левицата Сергей Станишев е безалтернативен, а председателят на ДПС Лютви Местан „винаги би могъл да танцува на трупа на своя политически партньор“.

Още по темата
Лидерът на ББЦ коментира, че след тези избори политическите сили, които ще изпратят свои евродепутати, трябва да начертаят план за предсрочни избори, за служебно правителство, което да е подкрепено и от президента Росен Плевнелиев и да се организират избори в следващите 2-3. месеца

„Нова зима с това управление е авантюра за България, ако на мястото на Орешарски застане Бойко Борисов ще е същата работа, трябва да изработим национален консенсус за приоритетите, а за мен на първо място това е социалната политика“, настоя той.

Според него не е безразлично и кой ще бъде следващият еврокомисар и гласът на ББЦ трябва да бъде чут и по този въпрос.

Бареков се похвали още, че за неговата политическа сила са гласували „нормални българи“.

„Имаме голямо присъствие в областните градове на страната, там нашата партия е успяла да вземе второ място след ГЕРБ. Освен това се оказа, че най-голям процент от гласувалите жени са дали вот за „България без цензура“, обяви той.

По думите му ББЦ е привлякла голям процент от бившите избиратели на Реформаторския блок.

„Младите хора от 18 до 30 години са избрали ББЦ на първо място, но аз се чувствам предаден от българските роми, след като ходих и при тях, те гласуваха масово за ДПС и БСП, българските роми които бяха смазани по времето на ГЕРБ гласуваха и за тях, не и за нас, защото казах, че няма да им плащам“, отбеляза още Бареков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
10
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Мутрата не блести с особен интелект, но да се коалира с този психопат... Дори и той не може да не си дава сметка, че с подобен ход просто е аут.
44
1
 
32
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
Е идеално - и тоя като Яне - щеше да вкарва ББ в затвора, а сега ще си говорят - СУПЕР - тъкмо на изборите за парламент нема да влезе :)))
43
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бюреков изглежда е като новото РЗС но в по скъп вариант
42
23
 
2
 
! Отговори
Дани преди 9 години
Браво на ББЦ! Патриотите ще ни представляват достойно в Евро парламента!
41
17
 
4
 
! Отговори
Емил преди 9 години
Прав е Бареков! Трябва най-сетне партиите да седнат на една маса и да очертаят приоритетите за България, за да се измъкнем от мизерията и тръгнем към възход.
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-големите критики към БСП и управлението на Орешарски бяха от АБВ в лицето на Първанов и особено Румен Петков,и много се припокриваха с опорните точки на ГЕРБ.Най-унищожителен е "приятелският" огън защото няма как да се скриеш и защитиш.Лявомислещите хора и симпатизанти се хванаха за главата-младите отидоха на купон,излет и за риба,а по-старите и ветераните отидоха да садят картофи.АБВ да се структурират като неполитическа самарянска организация и повече да не се месят в политиката.Такива "велики и доказали се "личности,нека да останат в миналото,а някои в историята.
39
7
 
14
 
! Отговори
Ели преди 9 години
То си личеше че Бареков е проекция на Бойко.Тоз не може да бъде никакъв политик ,колкото и да се газурчат и да се правят на народни хора - който има усет към нещата ще ги разбере че са долни лицемери.Най-добрия държавник от новата ни история е бай Тошо - Велик човек , а тез перекендета не могат да му се одарят и на малкия пръст.
38
0
 
13
 
! Отговори
аман преди 9 години
От избор на избор, *** да ***. Безнадеждно!
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бареков и Борисов - това наистина ще бъде Сатанинска прегръдка.
36
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В мислъл ще преговаря с Боисов, дали Борисов все пак няма да премисли и да влзе в затвора, тъй ли?Нали щеше да го вкарва в затвора нали беше мутра номер едно.Поредното врътване на барека.
35
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви долнопробни хора има - всички ония, които са гласували за този ненормален психически и гнусен човек - Бареков. И тези негови избиратели са ми съотечествени - тфу, каква гнусна история, какви противни и гнусни "съотечественици"! :(
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Барек Паша е готов на всички, само и само да стане коалиционна патерица на всички възможни партии, които имат шанс да получат мандат за съставяне на правителство.
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и Барека коленичи пред Мутрата и империята му, жалко за хората които гласуваха за него, оказа се поредния лъжец
32
1
 
27
 
! Отговори
boc преди 9 години
Гледам и слушам много политанализатори и не чувам никой да казва истината.А тя е: големия печеливш е Доган!Доган участва в тези избори с две партии - ДПС и ББЦ и спечели толкова депутати, колкото ГЕРБ.И това е страшното!Големите губещи са БЪЛГАРИТЕ и БЪЛГАРИЯ!Нищо добро не може да очакваме от една етническа и една олигархическа партии!Проекта на БСП с партията Лидер на предишните избори не успя, но проекта на Доган сега спечели!Ако младите негласуващи българи не се включат-тежко ни!!!!!!
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Окончателно се убедих че на този му лопа дъската.Днес зададе въпрос, кой бил Яне Янев и кой бил чувал за Яне Янев?Янкоооо, я го захапи този бе, да разнищиш откъде са му парите, че не ще да казва и вика , че не те познавал кой си!
30
2
 
24
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Браво Бареков, браво! Още не са излезли резултатите, а ти вече се гушкаш с ГЕРБ! Евалата, ***, евалата! Жалко само, че успя да подведеш хората и те ти гласуваха доверие.
29
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С този предател не бива да се разговаря!!
28
24
 
2
 
! Отговори
Роза преди 9 години
Бареков се доказа като добър политик!
27
15
 
2
 
! Отговори
Кремена преди 9 години
Предложението на Баареков си струва да се обмисли. Това ще е в полза на България!
26
1
 
9
 
! Отговори
Ники преди 9 години
Само остана и ГЕРБ да са готови за разговори...