15-ият Неков напът да измести Станишев в листата за ЕП

ЦИК: Има голяма вероятност листите на Реформаторите и КБ да се пренаредят
Обновена: 27 май 2014 08:56 | 26 май 2014 21:00, Анисия Иванова
112
15-ият Неков напът да измести Станишев в листата за ЕП
Снимка, архив Булфото

Има голяма вероятност да има преподреждане в листите на Реформаторския блок и “Коалиция за България”, съобщи за БНТ говорителят на ЦИК Александър Андреев.

Още по темата
„ЦИК възложи на Информационно обслужване въз основа на междинните резултати да направи едно предварително преценка. Има голяма вероятност в две от листите да има преподреждане - на Реформаторите и Коалиция за България”, каза Андреев. Вероятността това да се случи клони към 100%, уточни той.

Пренареждането при "Коалиция за България" се състои в това, че 15-ият в листата на БСП Момчил Неков може да измести лидера Сергей Станишев от първото място за Европарламента. Причината е, че 28-годишният политолог от Силистра е събрал по-висок преференциален вот от президента на ПЕС. Номерът на БСП в бюлетината беше 15, но той беше отбелязан в квадратче, а в кръгче от избирателите се посочваше преференцията.

Според наблюдатели мнозина от левите избиратели са се презастраховали, като са отбелязали номера на партията и в отрязъка за преференциален вот.

Пренареждането при Реформаторите ще направи водач втория в листата Светослав Малинов вместо водача Меглена Кунева.

В ЦИК вече са обработени 100% от протоколите. Окончателните резултати ще разберем в сряда, когато повторно ще бъдат въведени всички протоколи. Вече са налице и резултатите от гласуването в чужбина, което малко променя процентите.

За ГЕРБ – 30. 40%, “Коалиция за България” – 18. 94 %, ДПС – 17, 26%, “България без цензура” – 10. 66%, Реформаторския блок – 6,5 %.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
2
 
! Отговори
Kala преди 9 години
Да поздравим момчето за поста, а формацията за електората.
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като се въведе електронно гласуване,кебапчетата отпадат
77
0
 
3
 
! Отговори
вот или тото преди 9 години
Крайно време е и на комунистите да им потръгне с нов лидерМоже да им е на късмет
76
0
 
1
 
! Отговори
не съм мангал преди 9 години
На мен ми хареса момчето, затуй си го избрах - най-младо, най-симпатично. Само посмейте да не ми зачетете преференцията!
75
0
 
1
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До bobyдо 85По принцип е вярно,но след 20-30 години няма да я има България!Тоя електорат ще е над 3млн.+1.5млн.турци и може би към 1млн. българи!
74
0
 
4
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Истината изплува!!!Няколко дена усилено "обработваха" бай *** с бира,кебапчета,20-30 лева и постоянно му повтаряха:15.....15.......15 После в секцията зомбиран зачертава 15 където го види.Горе-долу като кучето на Павлов,ако сте чували.
73
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правете си сметка колко е грамотен електората на БСП, щом не можа да се справи с тази титанична задача - гласуване на избори. И тия същите "грамотни" хора ни избират управниците. СРАМ!!! СРАМ!!! СРАМ!!!
72
1
 
2
 
! Отговори
ангеложа преди 9 години
Поправете заглавието! Пише са " на път", а не напът
71
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ръководните кадри на БСП и техният електорат са на един акъл ! Сами се набутаха в преференцията и лъсна простотията им ! Момчил обилно да почерпи Мая !
70
0
 
13
 
! Отговори
2013 преди 9 години
Хаха, ако това обяснение (с двете 15-ки) е вярно, много зле говори както за хората гласували за БСП на тези избори, така и за провала на кампанията им дори сред техните привърженици. Сега Мая Манолова ще направи нов избирателен закон - вместо номера ще слагат снимки на кандидатите :)))
69
2
 
20
 
! Отговори
Ха-ха-ха!!!! преди 9 години
Това вече е гавра с труп! Ако и сега Станишката не подаде оставка, просто не мога да намеря думи за подобен гьонсуратлък!!!!!!Крайно време е да разбере, че истинските леви хора в БГ не го искат и няма да гласуват за бандата му от червени богаташи, докато са на върха на партията! Ако не се махнат на следващите избори резултатът ще е още по-лош за БСП.
68
1
 
20
 
! Отговори
ВАРНЕНЕЦ преди 9 години
Ако само грамотни гласуват в България, БСП няма да мине прага...
67
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анисия Иванова:"На път" са две думи. "Напън" е една. Другия път се напънете да проверите в правописния речник :-)
66
2
 
24
 
! Отговори
ANAL-IZ преди 9 години
Тази история е много показателна. Тя говори за умствения багаж на гласуващите за БСП!
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ивобогПрав си, ама и ти си сгрешил - пише се корИгирайте ;)
64
0
 
5
 
! Отговори
ивобог преди 9 години
Алоо днес, кога ще се научите да пишете, все пак искате да сте водеща медия. Ако не знаете, използвайте правописен речник. А и като Ви правят забележка вземете се корегирайте. Я колко хора знаят по-добре български от Вас
63
0
 
5
 
! Отговори
до 87 преди 9 години
От години я правят тази грешка. Явно този, който пръв е започнал, сега е по-високо в йерархията и вече никай не смее да му направи забележка. Защото нови журналисти подпът и напът :)
62
0
 
16
 
! Отговори
Пленум преди 9 години
За загубата на изборите са виновни троловете и ще им се търси отговорност
61
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес бг думата НАПЪТ не съществува,това е ваш патент!
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз не виждам проблем, той Станишев тъй или иначе каза че евродепутат няма да става, просот ще отстъпи на по-достойния. и второ - оказа се, че има смисъл от преференциялния вот, ако таваан е нисък....сега да се въведе и машинно гласуване в цяла България....