Кабинетът се ползва с 10% подкрепа, това значи избори

Румен Йончев: За "България без цензура" те трябва да са есента
44
Кабинетът се ползва с 10% подкрепа, това значи избори
Румен Йончев. Снимка: България без цензура

Правителството се ползва с не повече от 10% подкрепа сред избирателите, а това означава избори, сметна Румен Йончев от "България без цензура" пред БНР.

Каним всички партии, прекосили бариерата, на един сериозен разговор за това кога трябва да бъдат предсрочните парламентарни избори, за нас това трябва да стане есента, заяви Йончев, който през февруари напусна ПГ на Коалиция за България, за да се присъедини към „България без цензура“.

Още по темата
От партията на Николай Бареков настояват президентът да започне незабавни консултации със същите тези партии за съставяне на служебно правителство, което да е взаимноприемливо.

Целият този процес трябва да завърши преди следващата бюджетна процедура – октомври, ноември. Това е и крайният срок за посочване на българския комисар за следващата Европейска комисия, заяви Йончев.

По думите му оформянето на групите за следващия Европейски парламент е взаимен процес.

„Ние търсим най-доброто решение за България, мястото, където ще можем да отстояваме българския интерес“, коментира той.

Йончев обяви, че наблюдателите им по време на изборния ден са информирали за стотици нарушения по време на вота.

Голямото ни количество наблюдатели се обяснява с това, че нашата коалиция няма възможност да изпраща представители в секционните комисии, разясни той. Според него изборите са показали голям дефект – неопитността на секционните комисии, на районните комисии и това, че членовете им не са обучени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
7
 
! Отговори
до 36 преди 9 години
Да не би да си психолог? А може да приемем например, че 65% от населението не иска ЕС и затова не вижда смисъл да праща представители там, или пък просто не ги интересува точно как ще се казват представителите ни там, защото над тях винаги има други, които им дърпат конците. Или пък тези 65% ще излязат най-умни, че не се качиха на въртележката на политиците и си оползотвориха по по-добър начин неделния ден, вместо да ги използват разни партии и политици. А предсрочните избори - забравете.
38
0
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
Бареков има нужда от бързи избори иначе постепенно хората ще видят лъжите му и няма да гласуват за него,той сега ще прави всичко възможно да предизвика избори иначе край.
37
0
 
13
 
! Отговори
Радо преди 9 години
Хубаво е че хората не се подлъгаха по лъжите на Бареков,той спечели 1 място за което са гласували около 170 хиляди и като видим какви огромни суми е похарчил около 2 милиона това си е голяма загуба.
36
0
 
13
 
! Отговори
ime преди 9 години
Румен Йончев -в десницата, край Яне Янев, в коалиция НАПРЕД, в левицата, при Николай Бареков. Според мен от човек с такава пчелна и развратна биография може да се очаква само едно - продажничество. Мисля, че сме се нагледали на това.
35
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я па тоя земеделеца ,разбирал и от проценти.Щом за него 800 000 гласа за БСП и ДПС са 10% ,то тогава гласовете на Бареков които са под 200 000 тогава са около 2% подкрепа.И като е така с тия 2-3 % подкрепа кой ще ви слуша бе
34
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДА ДОПЪЛНЯ, ЧЕ ТЕЗИ КОИТО НЕ СА ГЛАСУВАЛИ СЕ ПОДРАЗБИРА ЧЕ НЕ НАМИРАТ СВОЕТО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО! НАЧИНЪТ ДА ПОКАЖЕШ ТОВА Е КАТО ОТИДЕШ В СЕКЦИЯТА И ПУСНЕШ ПРАЗНА БЮЛЕТИНА! Т.Е ГЛАСЪТ ТИ СТАВА НЕВАЛИДЕН! ОТКАЗЪТ ОТ ГЛАСУВАНЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ НЕ ТИ ПУКА КОЙ ЩЕ ТЕ УПРАВЛЯВА! Т.Е. ПЪЛНО БЕЗРАЗЛИЧИЕ! ТОВА ОБАЧЕ НЕ Е ПРОТЕСТ СРЕЩУ СИСТЕМАТА, А НЕЩО СЪВСЕМ ДРУГО, РАВНОЗНАЧНО С РАВНОДУШИЕ!!!
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ЗА НОВИТЕ ПОДКРЕПАТА КОЛКО ПРОЦЕНТА Е ?
32
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СБГОМ ЛЮБИМА, ОСТАВКА И ДА ВИ НЯМА!
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Demos НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЛКО Е % НА ГЛАСУВАЛИТЕ! ОСТАНАЛИТЕ ДА СА ГЛАСУВАЛИ! ПРОБЛЕМЪТ Е ТЕХЕН! ТЕЗИ КОИТО НЕ СА ГЛАСУВАЛИ СЕ ПРИЕМАТ ЗА ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ! ОСТАНАЛОТО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ!!!!!!!!!
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много ми е интересен ГЕЙЗЕРА! ВСЯКА НЕГОВА ДУМА ВЕЧЕ Е ПРОГНОЗИРУЕМА! ЗА СНОЩИ: АБВ Е ВИНОВНА, НЯМА ОСТАВКА, ТОВА НЕ Е ПОРАЖЕНИЕ! ДОБРЕ ЧЕ НЕ ГО ИЗКАРА ПОБЕДА, НО НЯМА КАК ВЕЧЕ НА ТАКЪВ РЕЗУЛТАТ! ГЛЕДАМ ТРОЛЧЕТАТА И ТЕ СЪЩИТЕ! БСП+ДПС 36%! АБЕ ХОРА ***! ВИЕ НА ТЕОРИЯ НЕ СТЕ КОАЛИЦИЯ С ДПС! И ТАКА ДА БЕШЕ, НЕ СТЕ ЕДНА ПАРТИЯ! 30% Е ПО ГОЛЯМО ОТ 18%! ТОВА СА ФАКТИТЕ И НЯМА КАКВО ДА СЕ КОМЕНТИРАТ! И АБВ НЕ СА ВИ ВИНОВНИ! 18+4 =22%! ПАК НЕ ВИ ДОСТИГАТ 8%!!!! СМАЧКАХА ВИ!!! ТОВА Е ИСТИНАТА!!!!
29
4
 
16
 
! Отговори
Demos преди 9 години
И този плямпа глупости. Всички партии взети заедно имате 30 % от гласовете на българският народ, от които половината са купен вот. Вашата партия има жалките 200 000 гласа. Всички заедно не можете да направите правителство, защото нямате одобрението на българският народ. Всички партии общо имате подкрепата на 15 % от избирателите. Хората не ви искат. До един трябва да се махнете от политиката, а не да точите зъби за власт!!!
28
0
 
21
 
! Отговори
скептик преди 9 години
Изборите за Европарламент трябваше да са на лотариен принцип. Купуваме си билетче по 1 лв., теглим ЕГН-тата и 17 от нас стават милионери. Какво сложно има?Честно, евтино, мотивиращо !
27
2
 
4
 
! Отговори
istinata преди 9 години
Ti si bolen
26
33
 
16
 
! Отговори
121 преди 9 години
Това правителство е най- кадърното от началото на прехода и не трябва да пада в никакъв случай!!! Върнат ли се герб на власт олигархията и монополите ще ни смажат!!!
25
10
 
27
 
! Отговори
дедо йоцо преди 9 години
Гледам, троловете още се пънат, дори и след позорните резултати :)
24
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ са с 9 %, а БСП + ДПС = 10% повече от ГЕРБ
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даже и 10% нямат!
22
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не искам избори, това беше миналото лято. Сега товарим управляващите депутати в бели автобуси и ги катастрофираме по магистралата.
21
4
 
19
 
! Отговори
Пат без мат преди 9 години
Нови избори ще доведат до същото само Сидера изпада и го замества Барека. БСП + ДПС > ГЕРБ.
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пич, 60% от българите не гласуваха, защото тези избори не са показател за нищо и защото не вярват на никой от *** наречена БГ политици! Къде сте тръгнали?