Работещи и учещи гласували за ГЕРБ, безработните – за ДПС

БСП остава лидер сред пенсионерите, сочат данни на "Галъп"
27 май 2014 20:55, Красимир Ангелов
191
Работещи и учещи гласували за ГЕРБ, безработните – за ДПС
Снимка: БТА

Работещите и учещите българи са гласували за ГЕРБ, пенсионираните – за БСП, а безработните – за ДПС, сочат данни от демографските профили на гласувалите, които бяха представени от „Галъп интернешънъл”.

Според данни от изследването 36.1% от работещите на пълна заетост българи са гласували за ГЕРБ, а 14.1% - за "Коалиция за България". Трета политическа сила тук е България без цензура, която събира 10.9% от гласовете на работещите българи.

Работещите на частична заетост също са предпочели ГЕРБ, показват данните. 28.3% от тях са гласували за партията на Бойко Борисов, като втора политическа сила тук става ДПС, която събира подкрепа на 19.2% от работещите на частична заетост. За Коалиция за България са гласували 14% от тези хора, а за България без цензура – 13%.

Учащите са дали най-голяма част от своята подкрепа отново за ГЕРБ – 26.9%. Следват България без цензура – 15.4%, ДПС – 14.2%, Реформаторски блок – 8,2% и АБВ – 7.2%. За Коалиция за България са гласували едва 6.5% от учащите, отчитат от „Галъп“.

Безработните и домакините са дали най-голяма подкрепа за ДПС, сочи статистиката. Сред хората без работа движението събира 34.9% от гласовете, следвано от ГЕРБ – 19.9% и БСП – 14.3%. Определилите се като домакини също масово са гласували за ДПС – 41.6%. Други 22.2% от тях са предпочели ГЕРБ.

Очаквано Коалиция за България е абсолютен лидер сред хората от третата възраст. 32.8% от пенсионерите са подкрепили социалистите срещу 25.1% за ГЕРБ. ДПС събира 10.2 на сто от техния вот, а България без цензура – 7.8%.

Според данните по етническа принадлежност най-голямата част от българите са гласували за ГЕРБ – 34.4%, Коалиция за България – 21%, България без цензура – 11.7% и Реформаторският блок – 7.9%.  ДПС е безспорен лидер сред определилите се с турска етническа принадлежност – 82.2%. Следват ГЕРБ с 5.5% и България без цензура – 3.8%.

Сред ромите първа политическа сила е ДПС, която събира 38,3% от вота им. Следва БСП с 27,3%, ГЕРБ с 12.3% и България без цензура с 9.7%, сочи изследването на "Галъп".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
1
 
! Отговори
Калина Станкова преди 9 години
ПРОКУРАТУРАТА ТРЯБВА ДА ОСЪДИ БЪЛГАРСКИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ КАТО ЦЯЛО !!! ОСОБЕНО ЗАРАДИ НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ КОИТО ПРЕДЛАГАТ НА ХОРАТА !!! ДОРИ И НЕ НАЕМАТ КВАЛИФИЦИРАНИ ХОРА БЪЛГАРИ !!! НЕКА ИМА СЪД !!!
155
0
 
2
 
! Отговори
ганю преди 9 години
и какво стана с неомъжените висшистки които гласуваха за бб ?
154
0
 
1
 
! Отговори
ПЪЛНИ преди 9 години
Глупости !
153
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как разбрахте кой за кого е глясувал? Нали е анонимно!? Не ми отговаряйте въпросите са риторични!
152
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора, нали ви е ясно, че за да те напишат на избираемо място в листата за евродепутат се плащат около 100 000 евро. (или пък поемаш ангажимент част от далаверата, която ще вземаш в европарламента да постъпва в партийната каса) Всичко е кинти, не се подлъгвайте, че има някакви идейни параметри.Това момче Момчил Неков не е платил, а просто е поставен за плълнеж. Всичко е финанси в БСП. Илияна Йотова е на избираема позиция, не защото е много кадърна като евродепутат, а защото има финансов ангажимент към Партията. Достена и Курумбашев имат финансови ангажименти с партийната централа и при това пол
151
0
 
4
 
! Отговори
КК преди 9 години
Трвбва спешно в БГ да се забрани на хора без 8-ми клас да гласуват ! Хора не виждате ли,че платените неграмотни *** и изплашения електорат в Родопите на ДПС ни решават съдбите. Ама и ние сме едни ***.и, нямало смисъл да се гласува. Излез там и пусни за някой без шанс, колкото да дигнеш процента и ДПС да нямат никакъв шанс. Ай сектир с 300 000 избиратели вече 25 години ни управляват.
150
0
 
3
 
! Отговори
До 170 преди 9 години
Прав си брато.Сега се опитва ББЦ да яхне протеста само че друг път.Бюреков не го е избирала тълпата.Истината е че тва си е наказателен вот за сичките *** от негласувалата част от електората-70%!!Тва означава че тр да се смени избирателната система което беше едно от нещата от протестите м.година!Не искат да пускат кокала гадовете!
149
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Той е 98Всичко е ясно, Вие сте упълномощили платените *** да решат, КОЙ да ВИ управлява, ами значи - пак същият!
148
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 124Истинско беше само проучването на НЦИОМ, затова БСП ги закриха !
147
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 166"Той народа за сега трае ..." Ами , да си трае, "мъдрият народ" още няколко години и това ще да му е! След това няма вече и да го споменават. Нали е мъдър, кротува , рахат да го клатят. Ако някой протестира - веднага се оформя контра-протест. и агитка от "плювачи".
146
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До *** *** 159Не, просто *** не работят и не търсят работа, затова не се пишат безработни, а "домакини"!
145
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук всички се изтрепват да обясняват, че победата на изборите нямала значение, но представяте ли си какъв панаир щеше да бъде ако купения вот беше успял да победи и на първите три места, бяха БСП, ДПС и ББЦ
144
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AVE VIE LUDI LI STE S 30 % TAPANARI HRANE6TI SE OT BUDJETA DA PRAVITE GENERALNI IZVODI . AMI TAZI PASMINA OT TARTEI SA BA6 KUPENITE GLASOVE I TO KAKTO SE KAZVA NAPALNO ZAKONNO . TEZI TARTEI4ETA HODQT DA GLASUVAT ZA DA NE SI ZAGUBQT TOPLITE MESTENCA V PONEDELNIK SLED IZBORITE . NA RABOTE6TIA 4OVEK KAKVO 6TE MU VZEMETE . ONEZI 70 % PROCENTA ROBI DRUGARI TARTEI MOJETE SAMO OKOVITE DA IM VZEMETE I SAMO OKOVITE SI MOGAT DA ZAGUBQT
143
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ядосан 161ББЦ е въздух под налягане.Не можете да очаквате най-продажният журналист, да се превърне във Христос !
142
10
 
8
 
! Отговори
Исмаил преди 9 години
Умните гласуват за ДПС,мазохистите за ГЕРБ,прозтите за Бареков,предателите за Атака,гейовете за БСП.цивилизованите за Реформаторите.
141
3
 
4
 
! Отговори
къде работят преди 9 години
Работещите в общинската администрация гласуват за герб-профсъюза на общинарите/преди това гласуваха за Софиянски/
140
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
корпоративно гласуване за Герб,всички по общините където има герберски кметове е така.*** също платени за герб и Дпс.по важното е че 70%народа НЕ ГЛАСУВА.Така че това не е никаква победа.А това че ние продължаваме да деградираме като нация си личи,облъчени от платените медии бавно се погубваме.Когато се стигне дъното само националистите може да спасят родината както го показа Франция,Австрия,Дания и др.само тук пак мутра пак Дпс.Атаката продължава
139
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе вижте колко процента от населението е гласувало,и сами си правете изводи !! Всички ще бъдат изметени ! Гласували са само *** и турците , от българите само тези,които са в далаверата от партиите ! Той народа за сега трае :) !
138
1
 
4
 
! Отговори
hanko преди 9 години
Da im imam obrazovanieto na BG visisti.
137
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия които говорят против ГЕРБ за БСП ли препоръчват да гласуваме?По принцип как сравнявате Бойко с Жан Виденов? Аз съм запомнил коя партия го излъчи и оттогава гласувам само за най-силните и противници. Досега съм гласувал за СДС, НДСВ и ГЕРБ.