Неков измести Станишев с повече преференциални гласове

Малинов също смени Кунева като водач в листата на РБ
Обновена: 28 май 2014 22:26 | 28 май 2014 20:50, Веселина Йорданова
165
Неков измести Станишев с повече преференциални гласове
Момчил Неков. Снимка: Facebook

Преференциалният вот за 15-ия в листата на левицата Момчил Неков го нарежда на първо място в нея, стана ясно на брифинг на ЦИК.

Така заради объркване или не, Неков се оказва по-харесван от водача Сергей Станишев, получавайки 8,05 на сто от преференциалното гласуване. Станишев е получил преференция от 6,61 на сто.

Още по темата
Следващите в листата на левицата, която ще има 4 представители в бъдещия ЕП, са Илияна Йотова и Георги Пирински.

Говорителят на ЦИК Цветозар Томов уточни, че съобщава водачите, без да ги обявява за избрани, тъй като има още 2 дни, в които комисията да обяви поименно евродепутатите.

Светослав Малинов също измества Меглена Кунева от първото място в листата на Реформаторския блок, тъй като е получил най-висок преференциален вот – 27,1 на сто. Блокът изпраща в ЕП един евродепутат.

ГЕРБ ще има 6 евродепутати. Томислав Дончев, водач на листата, е с преференциален вот 15,91 на сто.

Под 5 на сто събират следващите в листата - Андрей Ковачев, Мария Габриел, Владимир Уручев, Ева Паунова, Емил Радев.

Първите в листата на ДПС също са под този процент и редът им се запазва. В ЕП трябва да отидат Филиз Хюсменова, Делян Пеевски, Неджми Али, Илхан Кючюк. Пеевски обаче вече обяви, че ще се откаже в полза на екоминистъра Искра Михайлова.

От коалицията около „България без цензура", която ще има двама представители, водачът Николай Бареков и вторият Ангел Джамбазки имат над 5 на сто преференциален вот.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
5
 
! Отговори
до 58 преди 9 години
поправка : от магаре и *** овца!
52
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Симпатизирам на БСП,ама с тоя евтин автогол направо ми усмъртиха всичките симпатии!Браво Серго,браво Майче! С такива ръководители,врагове не ни трябват!Когато една армия от магарета се предвожда от лъв,тя ще спечели войната,но ако стадо лъвове се предвожда от магаре,то със сигурност,ще я загуби!
51
4
 
18
 
! Отговори
4ISTA4KATA преди 9 години
ГЛАС НАРОДЕН ГЛАС БОЖИ- АКО НЯКОИ ПОПРЕЧИ НА ТОВА МЛАДО МОМЧЕ ДА ЗАМИНЕ В ЕП-ДА НЕ ВИДИ СЛьНЦЕ- ЗА6ТОТО ЗНАМ КАК ДЕИСВА ЧЕРВЕНАТА СТАРА МАФИА
50
6
 
38
 
! Отговори
ОТ нищо нещо преди 9 години
Това бяха най - хубавите избори ! :) 1. Най - долния , гнусен и омразен човек в тази държава - Боленчо беше запратен в небитието! Дано скоро изчезне завинаги от политиката и никога повече да не чуем противния му глас!2. БСП-то пак бяха бити - направо насинени !3. СерГЕЙ получи вот на недоверие от собствената си *** - я поради грешка и тъпота я нарочно - на кой ли му пука! Ама така е като електората ти е само неграмотни *** няма на какво да се надяваш! :)
49
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От Станишев не става и *** за зеле
48
5
 
24
 
! Отговори
Идеалист преди 9 години
От 2 дена се кефя и благославям "червените бабички", че най-после за 24 години свършиха една добра работа. Да живеят Червените бабички!!! Майче това Господ ви го върна за Костибродските бюлетини. Колкото до Станишката, отдавна го знаем че не става за нищо и се крепеше на еврейското социалистическо лоби, което дълбоко сгреши с него. Призовавам всички млади хора, независимо от коя партия са да да защитят с протести Момчил Неков, ако партийните олигарси! Не им отстъпвай!Не се давай!
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 50 Естветвено че е друг. Той не е социалист а чист комунист.
46
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
направиха си авто БСП гъзобрък
45
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съргей сега се чувства напикан и изнасилен. Не му е леко на съветския мармот.
44
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКИСТАло АТАКИСТА, вие гадните атакисти до вчера крепехте мaдурите на Станишев в НС, днес много възмажа и започна да го обиждаш на псевдосоциалист, като че ли ти си някакъв друг.
43
4
 
16
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Много се радвам!!!Най-накрая бюрократичната система на корумпираните български партии се развали!!! Браво, Момчиле!!! Напред, приятелю, построй паметника на нашия спасител от 718 година - КЕСАРЯТ/ЦЕЗАРЯТ (ИМПЕРАТОРЪТ) ТРИВЕЛИЙ!!! Долу псевдосоциалиста Станишев с 0 дни трудов стаж!!!
42
4
 
14
 
! Отговори
Рестарт преди 9 години
На този младеж се падна монетата да рестартира БСП дано успее и да я изчисти от всички гнусни уруди вътре :). И дано я направи партията която никога не е била: Честна и почтенна :)
41
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да го бие една Тиква единадесет пъти и да не дава оставка. То бива, може, ама това е дебелоочие на макс!
40
5
 
13
 
! Отговори
Ей това се казва преди 9 години
Да паднеш от СМЯХ.Какъвто лидера,такива избирателите.СС-Униформата.
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ерата в която хомосексуализмът замести марксизма е към края си. Е, ще се гърчат червените прашки, но колелото на историята се върти само напред!
38
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сергейзера си мислеше, че пес ще спечелят евроизборите и той ще стане председател на европарламента ! ама стана люфка! майчето му подложи обелка от употребяван по непредназначение банан! сега не знае на кой свят се намира!
37
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от пес ще обвинят станишев за провала и ще го шитнат! после и бсп ще го изгонят! накрая и моника ще му бие дузпата и ще се върне при любовника си хохегер!
36
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съзнавате ли, че един юноша бледен без нито една офшорчица РАЗМАЗА шефа на ПЕС? Размаза го и няма мърдане! Ще, не ще, оставчица Сатанишко ще даде! Аста ла виста Монике!Долу Герб и рожбиците на дедко Сорос! Да живее чистият Марксизъм!
35
14
 
34
 
! Отговори
ха,ха,хааааааааа.... преди 9 години
ЖЕСТОКО!!!!Ле, ле , как готино изпържиха Съси....ха,ха,хааааааааааа...*** ЗАДМИНАХА СЕБЕ СИ ПО ТЪПОТА...ХА,ХА,ХААААААААААААААААААААААА....Е , КАЖЕТЕ МИ .....КАК ДА НЕ ГЛАСУВАМ За БОЙКО..??!!!ГЛАСУВАХ И ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ....С РЪЦЕ И КРАКА !
34
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев няма да се усети да се махне, но добре че съдбата е против него. Откакто е начело, партията намалява числеността си благодарение на безспорните му неспособности. Прав е Бойко за благодарностите към този разрушител. Дано Неков да си държи на думата и да построи паметник на хан Тервел - свети Тривелий Теоктист, спасител на Европа.