"Феноменът 15" вече с билет за Брюксел

Неков: Това е волята на избирателя, младостта ми не е порок
Обновена: 29 май 2014 14:54 | 29 май 2014 14:48, Екип на Dnes.bg
163
"Феноменът 15" вече с билет за Брюксел
Момчил Неков. Снимка Facebook

27-годишният Момчил Неков, който беше номер 15 в листата на БСП с кандидати за евродепутати, но заради преференциалния вот измести водача Сергей Станишев, ще отиде в Брюксел. Пред "Фокус" самият  Неков категорично заявява, че ще стане евродепутат, тъй като такава е волята на избирателя.

Младият Неков имал подкрепата на цялата Софийска организация – на депутатите, общинските съветници и 24-те председатели на районните съвети на БСП в София, както и на председателя на Младежкото обединение на БСП. Наред с това получил стотици съобщения във Facebook в своя подкрепа. 

„Младостта ми също не я смятам за порок, а напротив за необремененост и за желание за трупане на още целенасочен опит“, смята Неков.

Още по темата
Относно спечелената преференция над 30 000 гласа той е убеден, че в живота случайности няма и допълва, че у него има желание и хъс за действия, които явно са оценени.

На въпрос дали не се притеснява, че измества лидера на партията от първото място, Ненков отговаря, че участието в листата е отборна игра в името на една цел и кауза и припомня, че Станишев публично е заявил, че след евроизборите ще освободи мястото си в листата.

„В този смисъл преференциалният вот за когото и да е от нас не е насочен срещу него“, смята той. Бъдещият евродепутат припомня обещанието си да изгради паметник на хан Тервел в Брюксел.

В ЕП той ще работи европейските институции да са солидарни към развитието на хилядолетната ни история.

„Тези процеси на събуждане на българската ни гордост ще се базират на пряка взаимовръзка с подобряване на образователната система в страната. Аз съм посредник на волята на българския суверен и трябва да защитавам всеки български интерес, който е разумен, защото по това ще бъда оценяван и защото като социалист аз принадлежа на хората, а не на институциите“, завършва Неков. 

Междувременно депутати от БСП категорично отхвърлиха появилата се информация, че върху Неков е оказван натиск, за да се откаже от мястото в ЕП, като са му предлагани различни постове.

„Те могат да искат и патриарх да го направят, въпросът е, че момчето е избрано за депутат в ЕП и заминава”, заяви червеният депутат Кирил Добрев. "Купил си е вече билет, видях го", добави той.

Антон Кутев също е убеден, че мястото на Неков е в Брюксел. Според него едва ли е оказван натиск върху Неков и са му предлагани постове.

„Те обикновено са заети, не смятам, че заместник-министър е човек, за който трябва по-малък капацитет, отколкото за евродепутат, не ми изглежда разумно да се предлагат заместникминистерски постове в тази ситуация, ако не става за евродепутат, как ще става за заместник-министър“, настоя той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
1
 
1
 
! Отговори
пен4о преди 9 години
Няма да се учудя ако излезе някаква "Правешка връзка" или наследствена връзка с "бригада Чавдар", защото всички български "дисиденти" се оказаха или "Чавдарци" или агенти на ДС . . .
135
1
 
2
 
! Отговори
Берия преди 9 години
Дано Момчил XV-ти не скочи от самолета за Брюксел без парашут, както го направи другаря Станке Димитров по заповед на другаря Сталин . . .
134
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На вожда той му е най-малкият проблем, всъщност той не е проблем за никого, освен за четвъртия в листата.
133
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде стига сте се втелявали - помайтапихме се с веселата случка, добре. Ама хайде да не му изписвате ореол на това нахално кариеристче - противно е точно колкото и останалите кандидати /без оглед на партийна принадлежност/ и ще свърши точно толкова работа на ползу роду, колкото и те, тоест никаква.
132
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПроизходаБраво пич! Най-готиния коментар!!! На добър път, Момчил!!!
131
3
 
10
 
! Отговори
Произхода преди 9 години
Какво се интересувате толкова за семейството на Момчил? А също и от това какви са професиите на родителите му- щото политиката била едва ли не наследствена. Виж ББ и се увери в това! Съдбата му донесе и отговорността, която съответсктва на това първо място. Не злобейте- кажете му НА ДОБЪР ПЪТ! Нали искахте млади и неопетнени хора- ето го човекът! Бъди смел, Момчил и не се поддавай на всики приказки. Възприемай ги като шегички. Точно така- бъди ЛЮБИМЕЦ 15, а не някоя мишка !
130
4
 
6
 
! Отговори
beriq преди 9 години
Дано Момчил XV-ти не скочи от самолета за Брюксел без парашут, както го направи другаря Станке Димитров по заповед на другаря Сталин . . .
129
1
 
2
 
! Отговори
beriq преди 9 години
Дано Момчил XV-ти не скочи от самолета за Брюксел без парашут, както го направи другаря Станке Димитров по заповед на другаря Сталин . . .
128
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От какъв род е това момче, семейство родители, професия ? За тези неща не говорите а те са много важни.Политик това не е професия нито занаят.
127
3
 
3
 
! Отговори
111 преди 9 години
Пред "Фокус" самият Неков категорично заявява, че ще стане евродепутат, тъй като такава е волята на избирателя.Така е, и понеже избирателя го предпочете пред Станишев, редно е Неков да поема председателския пост на БСП. Такава е волята на избирателя както каза Неков..
126
2
 
8
 
! Отговори
Лора преди 9 години
Изчетах коментарите и започвам да се убеждавам, че колкото по-вече опознавам хората, толкова по-вече обиквам животните!
125
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Станишев се надяваше да повтори номера на М. Кунева, но не позна! На хората им дойде до гуша от измамници. И Кунева си получи наказанието, както и да увърта. Сега ще е смешно ако Станишев отиде като втори в Брюксел.
124
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Янаки Стоилов се пени, че Неков бил неопитен, млад и т.н. Яд го е, но никой не му е виновен. И той имаше шансове да поведе партията по нов път, хората го уважаваха, но се уплаши, прибра се в редиците зад Станишев и сега не му остава нищо друго, освен да го подкрепя.
123
3
 
8
 
! Отговори
Мъж на място преди 9 години
Браво на Неков! Един смел мъж в тази партия. Много добре прави, че припомня как Станишев заявяваше непрекъснато, че ще освободи мястото си в евролистата.Хайде сега да го видим държи ли на думата си. Сигурно се е надявал, че направо ще го изберат пак за шеф на ПЕС. Сега върти, сучи, ама дано там са по-умни и да го видим как ще отговаря пред съпартийците си тук в България за съсипването на БСП.
122
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Явно това ще е бъдещия лидер на БСП ако удържи напора на червената мафия !
121
3
 
5
 
! Отговори
неутрален наблюдател преди 9 години
Мафията никога няма да му прости! А тя е в съда, в изпълнителната, в законодателната власт, и в медиите, които хвълиха дезинформационна завеса през последните години! Така Ахмед Доган и Станишев взеха властта чрез преврат и управляват с хунта!
120
5
 
13
 
! Отговори
Пукнете,злобари! преди 9 години
Егати злобата! Защо пък да не дадем път и шанс на младите!? В Гърция например, в Петрополи новият кмет е на 28 години, на остров Миконос - на 32 години, на Агиос Страти - на 27 години. Зрелите политици, тях ги видяхме, а и ги виждаме вече 25 години, още малко и ще се пенсионират, но властта не им се дава.
119
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не го познавам,но по годините му съдя,че въобще не знае какво е социализъм!когато са започвали режисираните уж демократични промени у нас е бил2-3 годишен.пък и не е важно само да строи паметници и да работи затова евроинститу-е да се съобразяват с древната ни история.той и всички други евродепу-и трябва да работят за солидни инвестиции в промишленоста.да се разкриват нови раб места.ако е наистина социалист-той и другите трима трябва задължително да оставя половината от хонорара си в Партията.
118
1
 
5
 
! Отговори
dim преди 9 години
голям смях
117
3
 
3
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
акк може да продължавате да се извинявате с избирателя! не познавам много даже 3-*** които да са гласували за БСП!!!!