"Феноменът 15" вече с билет за Брюксел

Неков: Това е волята на избирателя, младостта ми не е порок
Обновена: 29 май 2014 14:54 | 29 май 2014 14:48, Екип на Dnes.bg
163
"Феноменът 15" вече с билет за Брюксел
Момчил Неков. Снимка Facebook

27-годишният Момчил Неков, който беше номер 15 в листата на БСП с кандидати за евродепутати, но заради преференциалния вот измести водача Сергей Станишев, ще отиде в Брюксел. Пред "Фокус" самият  Неков категорично заявява, че ще стане евродепутат, тъй като такава е волята на избирателя.

Младият Неков имал подкрепата на цялата Софийска организация – на депутатите, общинските съветници и 24-те председатели на районните съвети на БСП в София, както и на председателя на Младежкото обединение на БСП. Наред с това получил стотици съобщения във Facebook в своя подкрепа. 

„Младостта ми също не я смятам за порок, а напротив за необремененост и за желание за трупане на още целенасочен опит“, смята Неков.

Още по темата
Относно спечелената преференция над 30 000 гласа той е убеден, че в живота случайности няма и допълва, че у него има желание и хъс за действия, които явно са оценени.

На въпрос дали не се притеснява, че измества лидера на партията от първото място, Ненков отговаря, че участието в листата е отборна игра в името на една цел и кауза и припомня, че Станишев публично е заявил, че след евроизборите ще освободи мястото си в листата.

„В този смисъл преференциалният вот за когото и да е от нас не е насочен срещу него“, смята той. Бъдещият евродепутат припомня обещанието си да изгради паметник на хан Тервел в Брюксел.

В ЕП той ще работи европейските институции да са солидарни към развитието на хилядолетната ни история.

„Тези процеси на събуждане на българската ни гордост ще се базират на пряка взаимовръзка с подобряване на образователната система в страната. Аз съм посредник на волята на българския суверен и трябва да защитавам всеки български интерес, който е разумен, защото по това ще бъда оценяван и защото като социалист аз принадлежа на хората, а не на институциите“, завършва Неков. 

Междувременно депутати от БСП категорично отхвърлиха появилата се информация, че върху Неков е оказван натиск, за да се откаже от мястото в ЕП, като са му предлагани различни постове.

„Те могат да искат и патриарх да го направят, въпросът е, че момчето е избрано за депутат в ЕП и заминава”, заяви червеният депутат Кирил Добрев. "Купил си е вече билет, видях го", добави той.

Антон Кутев също е убеден, че мястото на Неков е в Брюксел. Според него едва ли е оказван натиск върху Неков и са му предлагани постове.

„Те обикновено са заети, не смятам, че заместник-министър е човек, за който трябва по-малък капацитет, отколкото за евродепутат, не ми изглежда разумно да се предлагат заместникминистерски постове в тази ситуация, ако не става за евродепутат, как ще става за заместник-министър“, настоя той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
19
 
! Отговори
Гошко преди 9 години
Пичага, да удариш едно колено на кака ти Маяма Нолова, че тя ти вдигна така рязко заплатката. Айде успех и не се връщай повече тук.
75
1
 
24
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Всъщност щом е толкова назад може и да е готин.
74
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има късмет момчето,гласувалите за БСП явно в немалък % са пълни ***,е щом е така така да е ,взимай си шапката и духвай към Брюксел и пали свещи за Бог да благослови масовата простотия на бесепарите...за съжаление,наистина си е за съжаление а предполагам почти пък всички от гласувалите за ДПС ама халхабер си нямат за какво изобщо са гласували,иначе избирателната активност дори е над средно европейско ниво но строения в редици материал не струва а това е проблем,на другите пък не и пука
73
2
 
25
 
! Отговори
комунист преди 9 години
Ти си ни талисман момко! Като се върнеш председател на партията ще те направим. Стига каръци ни водили.
72
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поздравления за решението!Въпреки, че е излъчен от партия, която как да кажа - меко казано не съм и фен, му пожелавам да се представи достойно и да защитава европейските и най-вече българските интереси!
71
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този избор показа кои за гласували за червените. *** и неграмотни *** и чугунени глави комунисти на които е дадено указания да задраскват числото 15 в бюлетината където го видят.
70
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Листата на БСП е като тотото - всяко число може да излезе
69
1
 
21
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Момчето е младо, патриот, гордее се с българската история, иска да издигне паметник на "Спасителя на Европа"...Станишев, много *** ще излезеш, ако не успееш да обърнеш този "дар" в полза на БСП.Още нещо: Предпочитам мякащ политик, който защитава България, отколкото владеещ перфектен литературен български /като Местан/, който постоянно води антибългарска дейност...
68
1
 
26
 
! Отговори
сс преди 9 години
Когато птичето на късмета ти кацне на рамото ,и живота ти дава шанс - трябва с две ръце да се хванеш !! Този младеж ще научи повече там отколкото на Позитано - 20 !! Напред и нагоре мойто момче - сега всичко е в твои ръце , нека Фортуна те следва по пътя ти !!
67
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Феноменът 15" вече с билет за Брюксел"-Това е феноменът "не знам как се гласува"
66
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Момчил Неков ще влезе в българската история като съвременното овчарче Калитко. То нали и без това си е комунистически герой.
65
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DA VYRVI MOMCHETO NARODA POKAZA CHE MU E PISNALO OT MRYSNI STARI MUCUNI POMISLILI SE ZA VECNI VYV VLASTTA KATO TAQ DOSTENA TQ SE PUKNA OT QD DA IMA KAK SHTE GRUMNE MOMCHETO E GATI ZLOBATA.STANA MI ADSKI PROTIVNA
64
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атака и Кунева може да оспорят вота в Конституционния съд.
63
2
 
12
 
! Отговори
1312 преди 9 години
Само напред и нагоре другарю Неков, не се давай на *** No passaran! : D
62
3
 
13
 
! Отговори
СМЯХХХL преди 9 години
Някъде бях чел 10-15к ойро заплатка на месец. По 4-ри години. Горд социалист радетел за справедливост. Пък те нека си говорят.
61
1
 
13
 
! Отговори
гост преди 9 години
Всеки с късмета си , този ПОЛИТОЛОГ сметна 4 години по 180000 хиляди евро заплата плюс компенсации при напускане още 180000 и така за четири години си оправя битието , защо да приема постове за по 1000 лева държавна заплата и да разчита на РУШВЕТИ.ТОВА Е ПРАВИЛНАТА ПОЗИЦИЯ на един млад човек, а това , че щял да работи за БЪЛГАРИЯ .......
60
3
 
5
 
! Отговори
Друг ... преди 9 години
Погледнал Левски от небето и като видял Момчил Неков си казал: ако това момче беше на мое място в Къкрина, със сигурност щяха вече да са измислили маратонките.
59
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съмнително е дали това е желанието на избирателя или е грешка. Ако е грешка, законът казва друго - вотът трябва да се анулира и да се повтори.
58
1
 
7
 
! Отговори
Ботев и Левски преди 9 години
Сънародници,Време е за ново българско ВЪЗРАЖДАНЕ!То може да бъде постигнато само с обединение на народа и правителство от експерти в служба на България, само в рамките на 5 години и живота ви ще се промени към добро!Това за което сте мечтали ще се сбъдне, но трябва Единство на народа, но без политически партии!
57
2
 
4
 
! Отговори
В тоя дух преди 9 години
На спешна среща между Станишев и Местан, Станишев поискал от Местан съдействие да се гласува незабавна промяна в Кодекса на труда: на 15-та дата ако е делничен ден да не се работи, а да се отработва в друг почивен ден.