"Феноменът 15" вече с билет за Брюксел

Неков: Това е волята на избирателя, младостта ми не е порок
Обновена: 29 май 2014 14:54 | 29 май 2014 14:48, Екип на Dnes.bg
163
"Феноменът 15" вече с билет за Брюксел
Момчил Неков. Снимка Facebook

27-годишният Момчил Неков, който беше номер 15 в листата на БСП с кандидати за евродепутати, но заради преференциалния вот измести водача Сергей Станишев, ще отиде в Брюксел. Пред "Фокус" самият  Неков категорично заявява, че ще стане евродепутат, тъй като такава е волята на избирателя.

Младият Неков имал подкрепата на цялата Софийска организация – на депутатите, общинските съветници и 24-те председатели на районните съвети на БСП в София, както и на председателя на Младежкото обединение на БСП. Наред с това получил стотици съобщения във Facebook в своя подкрепа. 

„Младостта ми също не я смятам за порок, а напротив за необремененост и за желание за трупане на още целенасочен опит“, смята Неков.

Още по темата
Относно спечелената преференция над 30 000 гласа той е убеден, че в живота случайности няма и допълва, че у него има желание и хъс за действия, които явно са оценени.

На въпрос дали не се притеснява, че измества лидера на партията от първото място, Ненков отговаря, че участието в листата е отборна игра в името на една цел и кауза и припомня, че Станишев публично е заявил, че след евроизборите ще освободи мястото си в листата.

„В този смисъл преференциалният вот за когото и да е от нас не е насочен срещу него“, смята той. Бъдещият евродепутат припомня обещанието си да изгради паметник на хан Тервел в Брюксел.

В ЕП той ще работи европейските институции да са солидарни към развитието на хилядолетната ни история.

„Тези процеси на събуждане на българската ни гордост ще се базират на пряка взаимовръзка с подобряване на образователната система в страната. Аз съм посредник на волята на българския суверен и трябва да защитавам всеки български интерес, който е разумен, защото по това ще бъда оценяван и защото като социалист аз принадлежа на хората, а не на институциите“, завършва Неков. 

Междувременно депутати от БСП категорично отхвърлиха появилата се информация, че върху Неков е оказван натиск, за да се откаже от мястото в ЕП, като са му предлагани различни постове.

„Те могат да искат и патриарх да го направят, въпросът е, че момчето е избрано за депутат в ЕП и заминава”, заяви червеният депутат Кирил Добрев. "Купил си е вече билет, видях го", добави той.

Антон Кутев също е убеден, че мястото на Неков е в Брюксел. Според него едва ли е оказван натиск върху Неков и са му предлагани постове.

„Те обикновено са заети, не смятам, че заместник-министър е човек, за който трябва по-малък капацитет, отколкото за евродепутат, не ми изглежда разумно да се предлагат заместникминистерски постове в тази ситуация, ако не става за евродепутат, как ще става за заместник-министър“, настоя той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
5
 
! Отговори
Lawern преди 9 години
A az?????
55
1
 
7
 
! Отговори
И още ... ха-ха-ха преди 9 години
За следващите си дела, Цветанов внесъл молба всички да бъдат насрочвани на 15-а дата от 15 часа.
54
8
 
11
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
Малко глуповат тоя юнак. Такива са резултатите от изборите, но де факто това не е воля на избирателя, така че коментарите му звучат нескромно. Да си заминава в ЕП, но да си мълчи.
53
1
 
16
 
! Отговори
Още един виц преди 9 години
Попитали Бойко Борисов защо постоянно внася нови вотове на недоверие на правителството, а той отговорил, че му трябват още 10 вота до 14-ия, а на следващия нямало дори да ходи да гласува, защото на всички било ясно, че ще се получи.
52
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хей момченце младо виж батковците от ГРОБ как ти се радват като новоизлюпено пиленце.за какъв преференциален вот говориш ами те хорицата видели 15 и драснали и ти си мислиш,че теб са предпочели пред станишката !!!! нерде ямбол нерде стамбол още малко стаж при дружките си от бсп и тогава ще видиш върха.
51
2
 
33
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Има ли нещо в което станишев не се е провалил? Провал като премиер, провал като лидер на БСП, провал като лидер на ПЕС, провал като водач на листа и още хиляди знайни и незнайни провали...като се замисля откакто стана политик и съответно публична личност с нищо положително не съм го запомнил!
50
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радвам се, че младите цоциалисти си живеят в паралелен свят.
49
17
 
8
 
! Отговори
Смях преди 9 години
Неков, ти с това прекръстено име, ти не можеш да говориш български език! Мякаш толкова силно, че нищо не ти се разбира! Къде си тръгнал към Брюксел?!? Кой те пусна, толкова ли са прости вече тези от БСП?!?
48
1
 
43
 
! Отговори
Богослов преди 9 години
Ей, момче младо, не си бягай от късмета в никакъв случай, щото е лоша поличба. Отивай в Брюксел и да не забравиш да си вземеш снимка на кака ти Мая в златна рамка, да си я окачиш като икона на източна стена в жилището ти и всяка сутрин да й благодариш по 3 пъти. Господ си знае работата и аз съм сигурен, че ще си много по-полезен от тия в началото на листата.
47
1
 
25
 
! Отговори
Dan преди 9 години
Хайде и от мен един виц! Станишев забързан се разминава с някакъв човечец пита го нещо онзи му отговаря и Станишев припаднал...Идва Бърза помощ свестяват го, мерят му кръвното нормално, мерят му пулса нормален и го питат -Господин Станишев какво стана?Той се почесал по главата и казал -Абе отивах на работа и се притесних, че закъснявам и попитах човека колко е часа, той ми каза 15 и 15 ...и нещо ми причерня пред очите и припаднах....
46
1
 
26
 
! Отговори
Ботев и Левски преди 9 години
Г-н Неков,Отивай в Брюксел, забрави за БСП и работи за доброто на България!!!Партии много, но Родината Майка България е една!Имаш възможност да бъдеш от новите Апостоли, които ще изградят Нова модерна България.Служиш ли на партията си ще закопаеш Родината.Обединете се млади българи в служба на Род и Родина, историята ще ви оцени!
45
3
 
27
 
! Отговори
смях в залата преди 9 години
Станишев не може да спечели избори , дори и гласподавателите да са само от БСП..
44
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
o6te edno 4erveno pedi ot degi namirat tiq be
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Da bade jivo i zdravo mladoto momche. Dano da ilezne istinski balgarin. Uspeh!
42
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Думите му звучат, като *** замазвания за тъпите избиратели, зачеркнали 2 пъти 15.
41
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма такава фурнаджийска лопата като Антон Кутев. Този човек ме вбесява само като му видя името...
40
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво момче, сами се надцакаха, не си им длъжен, възползвай се и отивай в Брюксел. А там си взимай заплатата и свърши нещо за България.
39
1
 
17
 
! Отговори
Pensioner-pioner преди 9 години
"Групата Дюран Дюран ще изнесе концерт в Баден Баден. Повтаряме, че да се запомни". Ех, Серж, трябваше Вигенин да сложиш N 15.
38
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иво Инджев:"Нищо ново не очаква и отново проваления на избори Станишев, който очевидно не е внимавал в час по история на КПСС и слугинските и партийки. Вероятно се е надявал, че си подготвя лоялна млада смяна. Всъщност тя си остава известната от болшевишката пропаганда Млада гвардия ( уж предана на партията до смърт,добре обучена от предшествениците си кръвожадна банда млади властолюбци ). Тя ползва гърба на лидера за кариеристично катерене по него, за да го докопа за гръкляна."
37
1
 
14
 
! Отговори
Стенли преди 9 години
Браво!