"Феноменът 15" вече с билет за Брюксел

Неков: Това е волята на избирателя, младостта ми не е порок
Обновена: 29 май 2014 14:54 | 29 май 2014 14:48, Екип на Dnes.bg
163
"Феноменът 15" вече с билет за Брюксел
Момчил Неков. Снимка Facebook

27-годишният Момчил Неков, който беше номер 15 в листата на БСП с кандидати за евродепутати, но заради преференциалния вот измести водача Сергей Станишев, ще отиде в Брюксел. Пред "Фокус" самият  Неков категорично заявява, че ще стане евродепутат, тъй като такава е волята на избирателя.

Младият Неков имал подкрепата на цялата Софийска организация – на депутатите, общинските съветници и 24-те председатели на районните съвети на БСП в София, както и на председателя на Младежкото обединение на БСП. Наред с това получил стотици съобщения във Facebook в своя подкрепа. 

„Младостта ми също не я смятам за порок, а напротив за необремененост и за желание за трупане на още целенасочен опит“, смята Неков.

Още по темата
Относно спечелената преференция над 30 000 гласа той е убеден, че в живота случайности няма и допълва, че у него има желание и хъс за действия, които явно са оценени.

На въпрос дали не се притеснява, че измества лидера на партията от първото място, Ненков отговаря, че участието в листата е отборна игра в името на една цел и кауза и припомня, че Станишев публично е заявил, че след евроизборите ще освободи мястото си в листата.

„В този смисъл преференциалният вот за когото и да е от нас не е насочен срещу него“, смята той. Бъдещият евродепутат припомня обещанието си да изгради паметник на хан Тервел в Брюксел.

В ЕП той ще работи европейските институции да са солидарни към развитието на хилядолетната ни история.

„Тези процеси на събуждане на българската ни гордост ще се базират на пряка взаимовръзка с подобряване на образователната система в страната. Аз съм посредник на волята на българския суверен и трябва да защитавам всеки български интерес, който е разумен, защото по това ще бъда оценяван и защото като социалист аз принадлежа на хората, а не на институциите“, завършва Неков. 

Междувременно депутати от БСП категорично отхвърлиха появилата се информация, че върху Неков е оказван натиск, за да се откаже от мястото в ЕП, като са му предлагани различни постове.

„Те могат да искат и патриарх да го направят, въпросът е, че момчето е избрано за депутат в ЕП и заминава”, заяви червеният депутат Кирил Добрев. "Купил си е вече билет, видях го", добави той.

Антон Кутев също е убеден, че мястото на Неков е в Брюксел. Според него едва ли е оказван натиск върху Неков и са му предлагани постове.

„Те обикновено са заети, не смятам, че заместник-министър е човек, за който трябва по-малък капацитет, отколкото за евродепутат, не ми изглежда разумно да се предлагат заместникминистерски постове в тази ситуация, ако не става за евродепутат, как ще става за заместник-министър“, настоя той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
7000 евро заплата и 3000 евро за разходи месечно изпускат ли се? Те хората за по малко пари човек убиват!
15
3
 
18
 
! Отговори
Х преди 9 години
Бъдещето е в младите,дано да е в полза за България.
14
1
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
това е защото сергейчо каза че ще се кандидатира ама като го изберат ще се откаже
13
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това е волята на избирателите :) Млад, но вече нагъл и лицемер! Става за депутат! :)
12
1
 
27
 
! Отговори
Избирател преди 9 години
Всичко, което е лошо за Станишев е добро за България. Като го гледам как позеленява като го попитат за случая 15/15, се кефя максимално.
11
1
 
21
 
! Отговори
БСП бабичка преди 9 години
Вземи и един еднопосочен билет за Станишко.
10
1
 
30
 
! Отговори
Социалист преди 9 години
Станишев махай се!!! Не те ли е срам вече!? Продаде се на ДПС загуби толкова много избори а продължаваш да НИ излагаш!!! Изчезни с добро!
9
1
 
34
 
! Отговори
Калитко преди 9 години
Евала Неков - ти си доказателство на народната поговорка: "Роди ме мамо с късмет, па ме хвърли на смет.". Като се сещат за тебе Съсела и гъзолизниците около него, направо ще ги пробожда в сърцето.
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво! Момчето е истински социалист- защо да е зам министър месец-два, като може да *** 4 години еврозаплата. Ентусиаст е- взел си е билет, сигурен съм, че повече няма да му чуем името
7
6
 
20
 
! Отговори
iwu преди 9 години
И МИШОКА СЕ ПОМИСЛИЛ НА ТИГЪР....СМЕШНА ПАРТИЯ , СМЕШЕН ЕЛЕКТОРАТ!!!
6
2
 
32
 
! Отговори
бай Генчо преди 9 години
Браво момче!Няма само старите червени чанти да блажат я, нека и младото да топне човката, да заглади косъма. Една докторанска стипендия е 450лв., а една заплата в ЕП си е към 14 000лв. Е да не си луд я?!
5
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 2А ти какво искаш? Да е наркотрафикант от ГЕРБ?
4
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РеалностАми, явно сред младите има и умни хора. Не всички сте чалгари и ***.
3
7
 
37
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
Браво ! Така е редно да стане. Нека младият човек да стане евродепутат. Без да искат и малко случайно избирателите са направили много мъдър ход за смяна на поколенията в политиката. Грешката е вярна ! :)Успех на младото момче !И да не забравя в Брюксел: БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО И ВСИЧКИ !!!
2
19
 
39
 
! Отговори
Реалност преди 9 години
Червен ***-как може да си на 27 и да си член на БКП?
1
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво