Лаверн останала извън ЕП заради техническа грешка

„Не може един неизвестен да измести лидера на партията“
Обновена: 29 май 2014 09:14 | 29 май 2014 09:06,
220
Лаверн останала извън ЕП заради техническа грешка
Достена Лаверн. Снимка: БТА

Кандидатът за евродепутат от БСП Достена Лаверн определи като техническа грешка преференциалния вот за Момчил Неков, който измести от първото място в листата лидера на партията Сергей Станишев.

Лаверн беше на пето място в лисата, но тя вероятно ще остане извън европарламента заради „феномена 15/15.

„Няма как един неизвестен да измести лидера на партията”, коментира Лаверн пред bTV.

Младият социалист Момчил Неков беше поставен в листата на левицата за евровота под номер 15 – числото, под което партията участва в изборите. Предполага се, че именно объркване сред избирателите е довело до големия брой бюлетини, в които Неков е избран преференциално, измествайки от първата позиция в листата лидера на БСП Сергей Станишев, а оттам и самата Лаверн. Неков все още не е обявил решението си дали ще замине за Брюксел.

Още по темата
Според Лаверн техническата грешка била предизвикана от неуредица в Изборния кодекс.

„Фактите говорят. Така изглежда логично – при нас преференцията сработва, защото сме втора политическа сила. Така се коментира и в медиите. А и хората смятаха, че аз съм сигурен евродепутат”, посочи още социалистката. Лаверн все пак уточни, че преференциалният вот е добра идея.

Тя обаче не се притеснявала от развоя на събитията – щяла да продължи да работи за лявата идея. „Дали в Брюксел, дали в Ню Йорк или Париж”, добави Лаверн. „По-важното е смисълът за тези избори, че участвах на едно високо място, че обикалях два месеца и видях на практика как се подготвят избори”.

Лаверн не призна червената партия за губеща след евровота. „Винаги партиите, които управляват, получават по-малък процент на европейски и местни избори. Хората така санкционират властта, избирателите са нетърпеливи”, коментира тя и допълни, че не очаква оставка на лидера на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
14
 
! Отговори
Много як сайт! преди 9 години
Много е як този сайт - като оставих коментар сутринта пишеше, че съм номер 82 (В коментара си писах до 80 - в заглавието). Сега вече съм 80 и в заглавието пиеш до 80 :), т.е. явно от сайта искат да изглежда, че сам си говоря :) ЯКО!!!! ;)
142
0
 
23
 
! Отговори
малоумна преди 9 години
каква е тая, кой я познава, какво е свършила там, защо дава оценки кой е неизвестен - а тя е многоизвестна - за кого? Аз я чувам за първи път. Докога ще се занимаваме с такива? И защо се гласи за Ню Йорк или Париж? Да ходи в Сибир или някъде там, възможно по-далече или просто да изчезне.
141
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв резил са тези карикатури от БСП! Срам за България! *** и купени избиратели..., а на върха лъжливи и краливи нуменклатурни отрочета като тази на снимката, Мая, Оная и т.н. Най-големия им ужас е, че ясно им лъснаха з..ниците, всички лъжи, всички компромати, всички далавери. Нищо, другари! Другия път....
140
0
 
8
 
! Отговори
суджук преди 9 години
Приемете, че грешката е породена поради хронична липса на протеини по рафтовете и готово. Няма протеини, няма логика.
139
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
самата лаверн е техническа грешка. сори.
138
0
 
24
 
! Отговори
vot42 преди 9 години
Искам да ви кажа, че пред различни социални групи се агитира различно, отсече майката на Достена Лаверн. Възмутен съм от циничната откровеност на политологът доц. Мария Пиргова,която се отнася към минъорите,като към "крепостни селяни"! "При такава бедност, при такава безработица, каквато е в България, не можем да очакваме свобода и демокрация.Това е логично, заключава Мария Пиргова. Нали уж това правителство върна държавата на хората!? Истината излезе,че е друга!
137
0
 
35
 
! Отговори
ДС-то преди 9 години
Следващия път НЕ СЛАГАЙТЕ В ЛИСТИТЕ НА БСП - "НЕИЗВЕСТНИ"! Госпожа Лаверн стана известна най-вече с отпадането и като евродепутат! Ха ха ха .... умирам от кеф!
136
7
 
6
 
! Отговори
are_kulata преди 9 години
Далаверн, не те ли е срам ***?Всички ГЕРБеруги искат Момчил, те избраха и Гоце и Главата!Я, оженете серГей със Бой!Ко?, пък седнете с ГЕРБ и се разберете и играта ни разкажете.
135
0
 
24
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
Ха-ха, щяла да работи за лявата идея в Брюксел, Ню Ѝ*** или Париж. А защо не в Москва или Сеул?
134
0
 
28
 
! Отговори
Burg преди 9 години
Достена, стига стена! Доц. Пиргова ще ти обясни, че кандидат-депутатите не са интелектуалци и е нормално с тях да се случват такива неща.Mentally challenged избиратели на БСП, без да искат направиха правилен избор.
133
1
 
39
 
! Отговори
Най-накрая преди 9 години
Най-накрая да видим едно хубаво нещо от тези избори - в европарламента ще отиде правилният човек! Неочаквано за всички! Моля, не натискайте Момчил да се отказва!
132
0
 
46
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Не ги ли е срам. Момчил спечели. Защо не са задрасквали 15-1, а ч5-ч5. Не е грешка, даже да са белязали бюлетините. Лаврен е срам не само за БСП, а за цяла България. По-откровен егоизъм от нейния показва само Съселът.Кунева беше победена от Малинов и го поиздрави. Така правят европейците.
131
2
 
31
 
! Отговори
Пффф преди 9 години
Поне да имат доблест да станат да кажат - да ние сме прости приехме неграмотен изобрен кодекс и да избирателите са ни изкуфеляци и ***, дето не могат да заградят две цифри, обаче имат мнение за Белене, Козлодуй и разни други многомилиардни проекти, които така или иначе ще ги платим нормалните хора, дето работим и генерираме някакво БВП в тая ***!!!
130
1
 
10
 
! Отговори
huk преди 9 години
PAZI BOJE BULGARIYA I BULGARITE OT TAKIVA..KATO LAVERN! PROGLEDNALI BLAGODARENIE NA TRUDOLUBIVITE PATRIOTI! EMI..I IMETO Y NE E BULGARSKO...I KAK HUBAVO SHTE NI ZASHTITAVA! GNUSNA..ZAVISTLIVA..PODLA..JALKA SVINYA! NARODA TI POKAZA CHERVEN KARTON!
129
3
 
25
 
! Отговори
4ista4kata преди 9 години
ТО ВСИЧКИ ОТ БСП СТЕ ГРЕ6КА НА ПРИРОДАТА-ВИЕ САМИ ЩЕ СЕ УНИЩОЖИТЕ
128
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
po tozi na4in kato kazvate 4e e tehni4eska greshka vie ot bsp obijdate izbiratelite si 4e sa negramotni
127
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НЯМА КАК ДРУГАРИТЕ ДА СИ ПРИЗНАЯТ ПРОВАЛА НА КУПУВАЧИТЕ НА ГЛАСОВЕ!За да бележат купения глас е трябвало да маркират кръгче с цифра посочена от БАШ *** организатор и се получи ТОЗИ АБСУРД!*** с 8 КЛАС СИ СЛЕДИ НЕГОВИТЕ СМЕТКИ ДА ИЗЛЯЗАТ,но СТАНИШЕВ СТАНА ЗА РЕЗИЛ!КУПЕНИЯ ГЛАС В БСП ПРЕНАРЕДИ ЛИСТАТА!СЕГА СОЦИОЛОЗИ,журналист и УМНАТА МАЯ обобщават,анализират ТРЪНКИ И ГЛОГИНКИ и ЛОКУМИ!БЪЛГАРИТЕ ДА СИ ВДИГНАТ ДИРНИЦИТЕ И ДА ГЛАСУВАТ има 130 партии,НЕ СЕ ГНУСЕТЕ а ГЛАСУВАЙТЕ,ДПС превзе БГ
126
1
 
17
 
! Отговори
Истината е преди 9 години
Истината е, че четвъртия мандат БСП си осигурява на база купени гласове.Така, че г-жа Лаверн на практика ако отиде, ще отиде благодарение на купени гласове.За това нека й пожелаем успех в кариерата и да внимава, друг път да не бъде в полезрението на Съдебната система на страните от ЕС.
125
2
 
8
 
! Отговори
До 139 преди 9 години
Има бе драги, много има там. за това средната продължителност на живота там е 59 години.Прав ти път за там нещастнико, поне няма да остарееш щото в Русия млад се умира.
124
1
 
31
 
! Отговори
Лаверн бъди морална преди 9 години
Оплачи се на Мая Манолова бе душко.Защо сега се сети да се жалваш! Ами ти като каква ще отидеш в ЕС, като избрана от синилни старци. това ли искаш.Честната позиция е да кажеш1. Победиха ме на преференциалния вотили2. не бих искала да отида в Брюксел благодарение на вота на немислещи хора.Това е -- Точка, както би казал твоя гуру Сергей Станишев2.