Лаверн останала извън ЕП заради техническа грешка

„Не може един неизвестен да измести лидера на партията“
Обновена: 29 май 2014 09:14 | 29 май 2014 09:06,
220
Лаверн останала извън ЕП заради техническа грешка
Достена Лаверн. Снимка: БТА

Кандидатът за евродепутат от БСП Достена Лаверн определи като техническа грешка преференциалния вот за Момчил Неков, който измести от първото място в листата лидера на партията Сергей Станишев.

Лаверн беше на пето място в лисата, но тя вероятно ще остане извън европарламента заради „феномена 15/15.

„Няма как един неизвестен да измести лидера на партията”, коментира Лаверн пред bTV.

Младият социалист Момчил Неков беше поставен в листата на левицата за евровота под номер 15 – числото, под което партията участва в изборите. Предполага се, че именно объркване сред избирателите е довело до големия брой бюлетини, в които Неков е избран преференциално, измествайки от първата позиция в листата лидера на БСП Сергей Станишев, а оттам и самата Лаверн. Неков все още не е обявил решението си дали ще замине за Брюксел.

Още по темата
Според Лаверн техническата грешка била предизвикана от неуредица в Изборния кодекс.

„Фактите говорят. Така изглежда логично – при нас преференцията сработва, защото сме втора политическа сила. Така се коментира и в медиите. А и хората смятаха, че аз съм сигурен евродепутат”, посочи още социалистката. Лаверн все пак уточни, че преференциалният вот е добра идея.

Тя обаче не се притеснявала от развоя на събитията – щяла да продължи да работи за лявата идея. „Дали в Брюксел, дали в Ню Йорк или Париж”, добави Лаверн. „По-важното е смисълът за тези избори, че участвах на едно високо място, че обикалях два месеца и видях на практика как се подготвят избори”.

Лаверн не призна червената партия за губеща след евровота. „Винаги партиите, които управляват, получават по-малък процент на европейски и местни избори. Хората така санкционират властта, избирателите са нетърпеливи”, коментира тя и допълни, че не очаква оставка на лидера на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
26
 
! Отговори
На тази жена преди 9 години
На тази жена, майка й е толкова невероятно *** (доц. Пиргова), че би трябвало прокуратурата да сизира Софийски Университет, че не може да дава дипломи за висше образование след като има такива псевдо преподавателиА, въпросната Достена не може да не е наслидила, част от тези качества на майка си, така че въобще не е за Европейския парламент.
122
1
 
8
 
! Отговори
Latricksi преди 9 години
hahahahaha..."neizvesten Nekov", a chervenite sa go slojili v izborna lista kato neizvestnite Jotova, Lavern - i zasto li?! :-) hem sa si izbrali chervenite "neizvestnia" Nekov, hem bilo tehnicheska grashka!! hahahahahahaha :-)))))ami che to togava izborite na 25 mai sa bili greshka?! savsem umishlena greshka na chervenata mafiotska bulgarska partia sa izborite v la Bulgarie na 25 mai 2014 godina?! :-) agresivnite BSP i DPS terorizirat bulgar naroda i ne mu razreshavat da pravi referendumi?!
121
1
 
29
 
! Отговори
Пффф преди 9 години
А пък как се радвам, че тая скумрия ще се гърчи на сухо без хубавите субсидии в ЕС парламента. А Неков изглежда много свеж и разумен човек, образован, млад, от София - изобщо не прилича на типичния БКП партизанин от селско-каруцарско потекло. Дано човека не се откаже и си приеме длъжността. Освен това Серго е политичвески пътник, така че още по-добре.
120
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Достена Лаверн определи като техническа грешка преференциалния вот за Момчил Неков. Е съвсем избръмчаха социалистите. То не бяха технически грешки, то не бе грешка на електората, която тепърва щял да разбере, то не бе объркване на числа, леле, леле. Бива злоба към младежа, бива, ама толкоз...Сложили го за фигурант вижте ни, колко сме демократични, слагаме млади в листите, пък той взел та излязъл първенец. Прецака и Станишко и великата Лаверн. Отивай в Брюксел, момче, ти си без Майомонишки протекции, може и да сториш нещо за България. Че вече съвсем ни припик.ават барозейците.
119
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KATO IM ZNAM KOMUNISTI4ESKITE TRIKOVE, TOVA MOM4E SHTE GO PRITISNAT DA SE OTKAJE
118
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NEMOJE DA SE DOKAJE DALI E GRESHKA , ZAKONA PRASHTA 15 NOMER, LAVERN *** SUPATA
117
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
щяла да продължи да работи за лявата идея. Дали в Брюксел, дали в Ню Йорк или ПарижЕ що не работиш за лявата идея от гората дето дядо ти се е крил след като е крадял мандрите и обирал и убивал работещите хора преди 9-ти.Или там сте кътали откраднатото след 9-и?
116
0
 
20
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Бил "неизвестен" е, как неизвестен е в изборната им листаТези съвсем се оплетоха
115
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кандидатурата на Достена Лаверн е предложена на БСП от инициативен комитет... Сред основните фигури в него са... Петър-Емил Митев, ... Петър Волгин, политологът Мария Пиргова и др.(по Блиц). Колко ЕТИЧНО предложение МАРИЯ ПИРГОВА е майката на никому неизвестната Достена (странно име от западната, кюстендилска част на България, чия е следата отговори до 3) Лаверн, която живее във Франция, но щеше да представлява българите с техните мъки, с техния преход(по който Достена е голям специалистбез да живее в България).
114
0
 
19
 
! Отговори
безпартиен преди 9 години
Ако преди изборите си бяха разменили номерата,сега всичко щеше да е ОК.Наглеци и световно НЕ известни,а спорят като компетентни по всички въпроси.Сега мама да си иска парите дето ги е дала за "избираемо" място.
113
0
 
23
 
! Отговори
Lavernata преди 9 години
Тая е еманция на недемокрацията, на нетолератността, на непошлостта, на ненаглостта, на недостойноството, на невръзките с комунистическата "аристокрация" и не на последно място на НЕкрасотата-физическа и духовна. Скрий се драга!
112
0
 
24
 
! Отговори
Цветна преди 9 години
"Според Лаверн техническата грешка била предизвикана от неуредица в Изборния кодекс. ":-D :-D :-DДостенчееее, следващия път *** обясни на баба Пена или братчеда от ***'алата как точно се гласува, а не разтягай много локуми за заблуда на хората. Като ще купувате гласове, поне го правете качествено, за да не ставате за смях пред цяла България.
111
0
 
29
 
! Отговори
11 преди 9 години
Нямам думи . Като се сетя за костинброд, червените митинги по Орлов мост, организираните контрапротести, доволството изписано на лицата им, бясната мая, пиандето миков, спинозния кутев, съсела станишев и цялото котило - ОТВРАТ е ГНУС. Сега се появи и това чудо достена. Майка и реши, че е време и тя да осребри връзки и ореди дъщеря си. Не рабрахте, че българина не търпи наши умници, идващи от вън - то не бяха юпита, то не бяха специалисти. Това прилича на дребна лисичка Има нещо хлъзгаво.
110
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
феномена 15/15това не е феномен, а купуване на гласове на неграмотни избиратели
109
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хаха..тези са гати и тоталните комунисти и популисти.Ами като сте искали лидерът ви да е първи, защо изобщо направихте преференциални листи.Да си го бяхте сложили директно него.А сега, станала била грешка. Не можело така. Да не би аз да съм ви слагал хиксовете на номер 15?
108
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не е техническа грешка, а *** електорат!Бсп и дпс да се разформироват.
107
0
 
26
 
! Отговори
Мартина преди 9 години
А и самата идея на преференцията нали е в това да пренареждаш. Не знам кой при така формулираните правила прави листа с идеята, че тя е няма да се размести и ще отидат със сигурност старите кримки. А ако бяха вкарали 15 евродепутата пак ли щяха да кажат, че Неков е млад и неопитен и да го отзоват... Смешно и наивно е това. Път на младите! Вотът е легитимен, Станишев да си прави "анализите"...
106
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха! И що няма да работи за лявата идея в Москва? Какво ще търси в Брюксел, Париж или Ню Йорк при загния капитализъм? Ама едно приказваме, друго мислим. Някой да си купил имот в Русия или да си е пратил детето да учи там - няма. След като хвалиш една система и плюеш по другата, ако имаш някакво лично достойнство не трябва да поглеждаш на запад.
105
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямало как един неизвестен да измести лидера на партията. Факт, измести го. Стана известен. То пък госпожата е много известна. "Хората смятаха, че аз съм сигурен евродепутат" Голямо самочувствие, брей, на сериозно се е взела, добре, че е маминка и.Браво на Момчил. Дръж здраво момче, не им се давай!
104
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А коя е тази Лаверн? И що за болшевизъм от тази никоме позната раболепна женичка няма как един неизвестен да измести лидера на партията. За такива като нея ли трябваше да гласуваме. Съвсем обезумяха! Сдържайте се бе! Не знаят, не чуват, какво говорят. Нагли. Не пускат никой млад, дори да е техен. Ето, затова хората ги ритнаха. Фюреризмът е опасно явление. Той затормозва мисленето, причинява малоумие, робия, назадничавост, спира инициативата, прогреса, блъска в пропастта.