Кабинетът "Орешарски" оцеля за четвърти път

БСП и ДПС подкрепиха правителството, "Атака" не участва в гласуването
Обновена: 30 май 2014 13:22 | 30 май 2014 09:09, Камелия Цветанова
155
Кабинетът "Орешарски" оцеля за четвърти път
Снимка: БТА

Правителството оцеля и при четвъртия вот на недоверие, внесен от опозицията с гласовете на БСП и ДПС. „Атака“ не участва в гласуването.

Този път ГЕРБ поиска кабинетът да бъде освободен предсрочно заради провал в сектора на енергетиката.

От 209 гласували 93-ма от ГЕРБ и независими подкрепиха вота на недоверие, а 116 от мнозинството бяха против него.

Изкуственото задържане на цената на тока, отказът на управляващите да предоставят актуална информация за състоянието на НЕК, използването на ДКЕВР като "политическа бухалка" и нарушенията на европейско законодателство по отношение на проекта "Южен поток" бяха част от мотивите на опозицията.

Според управляващите обаче за една година системата е започнала да се оздравява, след като са я заварили в колапс.

На 2 октомври 2013 г. народните представители отхвърлиха първия вот на недоверие, който беше мотивиран с провал на правителството в областта на инвестиционното проектиране. Тогава 111 депутати бяха „против“, 86 „за“, а 20 се въздържаха.

На 10 октомври 2013 г. депутатите от ГЕРБ внесоха втори вот, този път заради провала в политиката на регионалното развитие и инвестициите. На 17 октомври вотът бе отхвърлен.

Трети вот на недоверие бе внесен от ГЕРБ заради политиката на кабинета в сектор „Сигурност“. Гласуването беше на 12 февруари 2014 г. Със 116 гласа „против“, 93 „за“ и 8 въздържали се депутатите отхвърлиха и този вот на недоверие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докъто не разберете на кого му пъка за България, в кал и мизерия още дълго ще живеете.
100
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kabinetat e DPS. Bsp-to e edin paravan za zablyda na naroda.
99
4
 
6
 
! Отговори
българин преди 9 години
"Кабинетът" не е никакъв кабинет. И защо ни заглавичквате с новини за "кабинета", "президента", турците, Путин и пр. ***. ЗАЩО НЕ КОМЕНТИРАТЕ НАЙ-ВАЖНАТА НОВИНА - че ДКВЕР вчера ТАЙНО СА ПРИЕЛИ ОГРОМНИ УВЕЛИЧЕНИЯ НА ЦЕНАТА НА ПАРНОТО! ДОКОГА, *** БЪЛГАРИ, ЩЕ СПИТЕ? ВМЕСТО ДА ПРЕГОВАРЯТ С РУСНАЦИТЕ ЗА МНОГО ПО-НИСКА ЦЕНА НА ГАЗА, а оттам - И НА ПАРНОТО, ТЕЗИ *** - "КАБИНЕТЪТ" ПОЗВОЛЯВТ НА ДКЕВР ДА ПРИЕМА НОВО ОГРОМНО УВЕЛИЧЕНИ НА ЦЕНАТА НА ПАРНОТО! НА БУНТ, БЪЛГАРСКИ ОВЦИ! СТИГА ТЪРПАНИЕ!
98
2
 
2
 
! Отговори
ruseborn преди 9 години
Тези костюмираните бандити само си играят на политика. Народе, изпълни завета на Пламен Горанов- Изметете ги на улицата че и от България!!!!
97
1
 
8
 
! Отговори
ДА , ТЪПАКО... преди 9 години
НЯМА ТУРЦИ НА ПРОТЕСТИТЕ ---ЩОТО ИМА ДПС , КОЯТО СЕ ГРИЖИ ЗА ТЕХНИТЕ ИНТЕРЕСИ!А , за тебе кой се грижи с тия 300лв./заплатка и 150-лв./пенсия ....Държавата , Партията или Пофсъюза ...а...??!!
96
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ZA POREDEN PAT TAP GERBER SI OTVARIA MUZKATA
95
2
 
8
 
! Отговори
С АКЪЛ ПОНЕ ПОМАГАМ преди 9 години
АБЕ КЪДЕ СА ТУРЦИТЕ , ЗАЩО ГИ НЯМА НА ПРОТЕСТА ???ЗАЩО НЯМА ТУРЦИ НА ПРОТЕСТИТЕ ?????????????????????????ВЯРНО ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА СТРАХЛИВИ АМА ТУРЦИТЕ СЪВСЕМ В МИША ДУПКА СЕ КРИЯТ
94
0
 
6
 
! Отговори
ние преди 9 години
ЕЙЙЙ НАГЛИ ХОРА БРЕЕЕ ТОЗИ СЕРЕГЕЙ ВСЕ ПАК ЩЕ ОТИДЕ В БРЮКСЕЛ, ЗАЩОТО ИМАЛ НЕДОВЪРШЕНА РАБОТА И СРЕЩИ. И НА 1 ЮЛИ ЩЯЛ ДА СЕ ВЪРНЕ Б БЪЛГАРИЯ....
93
5
 
11
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Денят е 14.06.2014 година. Тогава се навършва Една година от събуждането на народа. Кой, кой, кой вече не е актиуално. Сега има само един въпрос Кога, Кога, Кога. Отговорът е :"Веднага - Оставка".Мръсни червени мафиоти разсипват страната, а едно мамино дете продължава да се прави на лидер на парртия и ни евава мамата.
92
6
 
4
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААААААА... преди 9 години
ЩЕ ПРЕЖИВЕЕТЕ УВЕЛИЧЕНИЕТО ...И НА ТОКА И НА ПАРНОТО!!!ВЕЧЕ НЕМА КОЙ ДА ВИ ДАВА ПАРИ ДА СЕ ПАЛИТЕ...ХА,ХА,ХААААААААААААА...НЕ ВИ ОСТАВА НИЩО ДРУГО , ОСВЕН ДА СИ ПЕЕТЕ "ЕНЕРГИЙНИ РУСКИ ПЕСНИЧКИ" ..../ като любимец -15 , който замина за Брюксел/...ха,ха,хааааааааа....ТАКА КАЗА МОМЧЕТО ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА В ИНТЕРВЮТО .....ХА,ХА,ХА,АААААА...ЗАТОВА ОТИВА В БРЮКСЕЛ!!! /...не в Москва...ха,ха,хааааааа.../
91
0
 
4
 
! Отговори
До 111 преди 9 години
Правилно виждаш нещата, но за едно нещо грешиш. Как ще ги съдят собствените им деца, след като вследствие разграбването на България и заробването й с откраднатите пари, изтеглени като външен дълг, точно тези "деца" станаха милионерчета и милиардерчета?
90
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те вота го преживяха, ама дали ще преживеят увеличението на парното и тока? Ако и тогава не се вдигнем, наистина ще докажем, че сме стадо и си заслужаваме да ни доят и стрижат.
89
0
 
9
 
! Отговори
werd преди 9 години
УЖАСЪТ ПРОДЪЛЖАВА.......
88
5
 
11
 
! Отговори
СВЯТ преди 9 години
БАТЕ бойко МОЛЯТИСЕ ЕЛА ПО БЪРЗО НА ВЛАСТ ЗАЩОТО ЧАКАМ С НЕТЪРПЕНИЕ ПОВИШЕНИЕТО НА ТОКА. ГАЗТА,ДЪРВАТА .70 Г ПЕНСИОНИРАНЕ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ДАНАЦИ ТАКСИ .И СЕМ ПОДОБНИ ТОЗИ Е СРАМ И ПОЗОР ..БИ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ САМО ЗА ТОВА КАК ЩЕ ПОДОБРИ ЖИВОТА НА БЪЛГАРИНА .А ТОЙ САМО ПРОСТУТИЙИ АКО ПОНЕ МАЛКО ЗАМЪЛЧИШ ЩЕЕ ПО ДОБРЕ ЗА ТЕБЕ
87
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре е така, нека съвсем издънят бюджета като през 97ма, и тези които гласуват за тях да измрат от глад, защото иначе да ги трепем не е хуманно.
86
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и за пореден път наглост
85
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***!
84
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 9 години
о кажи какво да правя,кат си ме, майко, родиласъс сърце мъжко, юнашко,та сърце, майко, не траеда гледа турчин, че беснейнад бащино ми огнище:там, дето аз съм пораснали първо мляко засукал,там, дето либе хубавочерни си очи вдигнешеи с онази тиха усмивкав скръбно ги сърце впиеше,там дето баща и братячерни чернеят за мене!.
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Gospoja Tasheva, govori protiv partiqta na Boko che sa mnogo nepohvatni a realno poglednato tqhnata partiika izlaga i prodade na Turcite milion izbirateli za nqkolko miliona proturski liri!
82
0
 
13
 
! Отговори
ЕСТЕСТВЕНО 98... преди 9 години
ДПС , РАЗЧИТА НА ВАС!!!АТАКА ВЛИЗА МНОГО ЯКО В ПЛАНОВЕТЕ НА ДОГАН!*** Е САМО РЕЗЕРВЕН ВАРИАНТ--той просто ще смени Станишев , ако не слушка!!!НЕ ЧУХТЕ ЛИ ВЕЧЕ---*** ИСКА ЦЕЛАТА БСП../но без Станишев/..ха,ха,хаааааааааааааа....МАЙ ДОГАН И МЕСТАН , НАИСТИНА СА ГЕНИАЛНИ!!ПОЗДРАВЛЕНИЯ!