Кабинетът "Орешарски" оцеля за четвърти път

БСП и ДПС подкрепиха правителството, "Атака" не участва в гласуването
Обновена: 30 май 2014 13:22 | 30 май 2014 09:09, Камелия Цветанова
155
Кабинетът "Орешарски" оцеля за четвърти път
Снимка: БТА

Правителството оцеля и при четвъртия вот на недоверие, внесен от опозицията с гласовете на БСП и ДПС. „Атака“ не участва в гласуването.

Този път ГЕРБ поиска кабинетът да бъде освободен предсрочно заради провал в сектора на енергетиката.

От 209 гласували 93-ма от ГЕРБ и независими подкрепиха вота на недоверие, а 116 от мнозинството бяха против него.

Изкуственото задържане на цената на тока, отказът на управляващите да предоставят актуална информация за състоянието на НЕК, използването на ДКЕВР като "политическа бухалка" и нарушенията на европейско законодателство по отношение на проекта "Южен поток" бяха част от мотивите на опозицията.

Според управляващите обаче за една година системата е започнала да се оздравява, след като са я заварили в колапс.

На 2 октомври 2013 г. народните представители отхвърлиха първия вот на недоверие, който беше мотивиран с провал на правителството в областта на инвестиционното проектиране. Тогава 111 депутати бяха „против“, 86 „за“, а 20 се въздържаха.

На 10 октомври 2013 г. депутатите от ГЕРБ внесоха втори вот, този път заради провала в политиката на регионалното развитие и инвестициите. На 17 октомври вотът бе отхвърлен.

Трети вот на недоверие бе внесен от ГЕРБ заради политиката на кабинета в сектор „Сигурност“. Гласуването беше на 12 февруари 2014 г. Със 116 гласа „против“, 93 „за“ и 8 въздържали се депутатите отхвърлиха и този вот на недоверие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
17
 
! Отговори
художника преди 9 години
Вижте политическата "шахматна дъска" :)БСП прави рокада, на Борисов "Царицата " влиза в затвора, на Местан "Царицата"/Станишев/ отива в Брюксел. Борисов губи офицер Томислав Дончев. Дпс и БСП пък губят топа - Атака, но скоро пешката Бареков ще им стане новия топ ББЦ. ГЕРБ също вадят нов топ - РБ. Но повечето пешки на ДПС - ромските партии могат да обърнат играта. Остава да видим пешките на истинските Българи на коя страна ще застанат. До тук ... ЦАЙТНОТ !!!
60
4
 
33
 
! Отговори
?!?!? преди 9 години
Атака пее лебедовата си песен! Знаят, че парламента ще го гледат вече само отвън! Как няма да подкрепят, ще подкрепят и ще крепят, каквото им се каже! И гащите сами ще си свалят! И ибрика на Доган със съби ще носят, лазейки на четири кракаОставка бе, ***! Вашите хора ви биха шута на 25 май, не друг!
59
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, то беше ясно! Някои хора знаят, че при нови избори посмъртно няма да влязат в Парламента отново (сещате се за кого става дума!) и сега със зъби и нокти ще драпат да останат там до последно. Че пуска ли се така лесно кокала, а? Обаче смятали пак да увеличават цените на парното, та е ясно какво ще стане. Най-късно зимата народът ще се вдигне и ще ги измити.
58
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** и турците са най-голямото зло за България. Докато ги има винаги ще има БКП-ДПС
57
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не парламента зависи от атака, а атака зависи от парламента. Защото при нов парламент бсп и дпс пак ще са там, но атака-никога.
56
4
 
10
 
! Отговори
BGN преди 9 години
до 49Вдига се според кого?? Овори си, просто информативно, jobd.bg погледни. 2012 имаше 500 страници с предложения сега са 5000!2012 за първи път в демократичната ни история през летния период се увеличи безработицата.
55
17
 
7
 
! Отговори
121 преди 9 години
Браво!!!
54
11
 
33
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Е няма толкова нагло правителство! Дойдоха с купените гласове на *** и на зомбираните пенсионери, а сега, когато марода ЯСНО им показа, че са нежелани, продължават да приказват празни приказки и да си заробват народа!До кога ще ги търпим, БЪЛГАРИ???Оставка!!!
53
6
 
29
 
! Отговори
makedonski преди 9 години
Задавали ли сте си въпроса защо БСП никога не е печелила в София и Пловдив?! От друга страна комунистите винаги вземат изборите в Северозападна България - най-бедния район в ЕС. Където човек е по-богат - там е по-свободен. БСП/ДПС нямат сметка хората да имат висок стандарт, защото никога вече няма да бъдат на власт.
52
2
 
25
 
! Отговори
катастрофата преди 9 години
В България няма живот защото има ДПС. *** гласуват всякакви *** да нахлуят във властта, ДПС след това гарантира тази власт да се задържи. Турско робство е това тук- хитри турци властват над алчни и продажни българи, това политиката у нас. Преъврнаха България в долнопробно подобие на държава.
51
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никакъв морал в тази фракция БКП-ДПС. Дори и да фалират държавата пак няма да подадат оставка. Нещастници! А ние сме кучететата дето смирено си лаят.
50
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Народът ще плаща и ще го "духа", защото ей такива *** като теб , по цел ден висите пред компютрите, пишете глупости си , а народът бачка.
49
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП са взели тази власт к кръв и урина и лесно няма да я сдадат !
48
9
 
8
 
! Отговори
Х преди 9 години
от 33% гласували и поне 15 % купени гласове, 18% ли са реалните хора в България които искат да са в ЕС. УАААААУ това се нарича обективни избори
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХА-ХА-ХА ! 5До' ще време и съдът ще си го получи, заедно с тези които го командарят !
46
8
 
28
 
! Отговори
15 преди 9 години
Не на ***, не на 15/15! Стига сме превивали врат пред крадливата комунистическо-турска ***. Ставайте братя с камъни да ги изгоним, те от друго не разбират!
45
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SAMO DA KAJATOVA PRAVITELSTVO SHTE RABOTI DO KRAQ NA MANDATA.IZVODA OT EVRO IZBORITE :1 MUTRITE S MARKA GERB -PRODALJAVAT DA SI KUPUVAT SERIOZNO GLASOVE I TOVA E POVECHE OT UJASNO.2 SAS SIGURNOS V NOVIQ PARLAMENT SHTE E NOVIQ IIGRACH- NIKOLAI BAREKOV3 DPS E V OPASNA BLIZOST DO BSP I TOVA NE E DOBRE.4 ATAKA E POLITICHESKI TRUP 100% I NQMA DA Q IMA V SLEDVASHTIQ PARLAMEN.AMI PSIHOPATA BOLEN SIDEROV IZLAGA I PREDADE NARODA.PAZI BOJE BG !!!
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 49 Реално малко намаля, но заради програмите за временна заетост много хора които бяха безработни, но нерегистрирани - отидоха исе регистрираха. През 2012та в НАП бяха регистрирани 2,1 млн трудови договора и 400 хил самоосигуряващи се лица, сега са малко в повече. Но не и колкото трябва.
43
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един лагер трябва да се направи и всички от снимката да чукат камъни там NON STOP !Кой колкото издържи и после на прасетата !!!! Да има равнопоставенност -- нали това са комунистическите идеали.
42
4
 
26
 
! Отговори
БГ преди 9 години
ТЕЗИ НЯМА ЛЕСНО ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ ВЛАСТТА СИ.. ЗАХАПАЛИ СА ЗДРАВО КОКАЛА И АПЕТИТНИТЕ МЕСТА И НЯМА ПУСКАНЕ....