Кабинетът "Орешарски" оцеля за четвърти път

БСП и ДПС подкрепиха правителството, "Атака" не участва в гласуването
Обновена: 30 май 2014 13:22 | 30 май 2014 09:09, Камелия Цветанова
155
Кабинетът "Орешарски" оцеля за четвърти път
Снимка: БТА

Правителството оцеля и при четвъртия вот на недоверие, внесен от опозицията с гласовете на БСП и ДПС. „Атака“ не участва в гласуването.

Този път ГЕРБ поиска кабинетът да бъде освободен предсрочно заради провал в сектора на енергетиката.

От 209 гласували 93-ма от ГЕРБ и независими подкрепиха вота на недоверие, а 116 от мнозинството бяха против него.

Изкуственото задържане на цената на тока, отказът на управляващите да предоставят актуална информация за състоянието на НЕК, използването на ДКЕВР като "политическа бухалка" и нарушенията на европейско законодателство по отношение на проекта "Южен поток" бяха част от мотивите на опозицията.

Според управляващите обаче за една година системата е започнала да се оздравява, след като са я заварили в колапс.

На 2 октомври 2013 г. народните представители отхвърлиха първия вот на недоверие, който беше мотивиран с провал на правителството в областта на инвестиционното проектиране. Тогава 111 депутати бяха „против“, 86 „за“, а 20 се въздържаха.

На 10 октомври 2013 г. депутатите от ГЕРБ внесоха втори вот, този път заради провала в политиката на регионалното развитие и инвестициите. На 17 октомври вотът бе отхвърлен.

Трети вот на недоверие бе внесен от ГЕРБ заради политиката на кабинета в сектор „Сигурност“. Гласуването беше на 12 февруари 2014 г. Със 116 гласа „против“, 93 „за“ и 8 въздържали се депутатите отхвърлиха и този вот на недоверие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
17
 
42
 
! Отговори
прокурор-пенсионер преди 9 години
Каквото и да си говорят БСП-ДПС-ДС против Ц. Цветанов не е истина. Истината , че това беше първия министър на МВР, който каза , че в съдебната система има много корупция. Това се доказва с построените хотели и палати на магистрати. Това, че няма кой да ги осъди е ясно защо. Сега тези наглеци начело с Цацаров се правят на велики и се чудят как да отмъстят на Цветанов. Това обаче ще им се върне като бумеранг. Нека да го запомнят.