Кабинетът "Орешарски" оцеля за четвърти път

БСП и ДПС подкрепиха правителството, "Атака" не участва в гласуването
Обновена: 30 май 2014 13:22 | 30 май 2014 09:09, Камелия Цветанова
155
Кабинетът "Орешарски" оцеля за четвърти път
Снимка: БТА

Правителството оцеля и при четвъртия вот на недоверие, внесен от опозицията с гласовете на БСП и ДПС. „Атака“ не участва в гласуването.

Този път ГЕРБ поиска кабинетът да бъде освободен предсрочно заради провал в сектора на енергетиката.

От 209 гласували 93-ма от ГЕРБ и независими подкрепиха вота на недоверие, а 116 от мнозинството бяха против него.

Изкуственото задържане на цената на тока, отказът на управляващите да предоставят актуална информация за състоянието на НЕК, използването на ДКЕВР като "политическа бухалка" и нарушенията на европейско законодателство по отношение на проекта "Южен поток" бяха част от мотивите на опозицията.

Според управляващите обаче за една година системата е започнала да се оздравява, след като са я заварили в колапс.

На 2 октомври 2013 г. народните представители отхвърлиха първия вот на недоверие, който беше мотивиран с провал на правителството в областта на инвестиционното проектиране. Тогава 111 депутати бяха „против“, 86 „за“, а 20 се въздържаха.

На 10 октомври 2013 г. депутатите от ГЕРБ внесоха втори вот, този път заради провала в политиката на регионалното развитие и инвестициите. На 17 октомври вотът бе отхвърлен.

Трети вот на недоверие бе внесен от ГЕРБ заради политиката на кабинета в сектор „Сигурност“. Гласуването беше на 12 февруари 2014 г. Със 116 гласа „против“, 93 „за“ и 8 въздържали се депутатите отхвърлиха и този вот на недоверие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правителството оцеля,ама народът няма шансове за оцеляванеТия крадат и безчинстват,защото знаят че нямат свои избиратели пред които да се отчитатПълна анархия
120
1
 
3
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
До американецо Кучетата дето лаят,не хапят! Анадъмъ.......
119
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиквун май *** два вагона мас от "болни прасета"?!? Не му се сърдете на речника, просто акъла му е толкова, т.е. изобщо няма акъл.
118
6
 
14
 
! Отговори
ффф преди 9 години
Умрете долни комунисти !!!
117
5
 
11
 
! Отговори
умират трудно преди 9 години
Много точно-ОЦЕЛЯ,но е с много поражения и няма да живее дълго.
116
9
 
19
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Тия *** оставка доброволно никога няма да подадат! Бог да пази България братя! Кръв ни чака!
115
1
 
8
 
! Отговори
хе, хе, преди 9 години
До знаете ли че: "Орешарски е бил агент 1990-1991 в Икономическа полиция?!"че кой управляващ не е някакъв полицейски агент. Ако не е такъв, просто няма и да помирише някаква власт. Обявяват само ненужните. Другите са секретни.
114
8
 
5
 
! Отговори
Боко-милиционера преди 9 години
Боко само ти него разбра ,че вот няма да мине.Едно кафе не решава проблема.Местан се обърна и ти го заби в джуките.Сидеров те нарекоха мафиот и с кого остан в този парламент с онези отцепници на капута ли!!!
113
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много разбирачи тука...туй то, българина си иска свинаря цар да го управлява и да чака да все някой да го оправи... Качеството на живот и стандарта е въпрос на манталитет
112
3
 
1
 
! Отговори
sevi преди 9 години
bg kabineta i bg NS na narkomafiata ot dps i bsp se dalji na 400 000 narkoproizvoditeli v bg.a referndum iskaha poveche ot 500 000 bg grajdani.energiinia monopol e samo solta na bg mandjata.
111
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аман от недоверие на кабинета,това събрание няма ли други задачи,народа е гладен и бос,оправете икономиката
110
16
 
11
 
! Отговори
анти герб преди 9 години
Болят ли ви зъбките герберастки мишлета , а ?????Правете като вятъра Бойкови седерасчета !!!Вашето квичене е музика за ушите ми ;)))))))))))
109
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***!
108
7
 
9
 
! Отговори
българин преди 9 години
"Кабинетът" са престъпници. ДКЕВР - също! Софийска общине - също! СЪБУДЕТЕ СЕ! ИЗЛЕЗТЕ НА УЛИЦАТА НА ПРОТЕСТ ПРОТИВ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ЦЕНАТА НА ПАРНОТО! НЕ СЕ ПРИБИРАЙТЕ, ДОКАТО, ВМЕСТО УВЕЛИЧЕНИЕ, ПРАВИТЕЛСТВОТО, чрез ДКЕВР (уж независима) НЕ ПОСТАНОВИ НЕЗАБАВНО НАМАЛЕНИЕ НА ЦЕНАТА НА ПАРНОТО! ТОВА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ РАЗХОД ЗА ВСЯКО ДОМАКИНСТВО С ПАРНО В ГОДИНАТА! НА ПРОТЕСТ! НА УЛИЦАТА! НА БУНТ! ЗА НАМАЛЕНИЕ, А НЕ УВЕЛИЧЕНИЕ ЦЕНАТА НА ПАРНОТО! ДА НЕ ЧАКАМЕ! НАМАЛЕНИЕ ЦЕНАТА НА ПАРНОТО ВЕДНАГА!
107
8
 
9
 
! Отговори
ДКЕВР преди 9 години
Е, вдигнали цената на парното, народа мълчи. Естествено. *** са хитри и подли. Октомври ще си идат, зимата топлото ще ни излиза скъпо и чак тогава народа може пак да излезе на улицата и ще има метеж. НО, ГОЛЯМО НО, ще пометат тези които ще дойдат след тази тройна коалиция и после тези сегашните *** пак ще се върнат на власт.
106
3
 
8
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
До ivzaИ аз съм за ниска цена на тока, но няма да се съглася с вашето мнение. Цената на тока в момента се задържа. Но всеки знае ефектът на пружината - можеш много да я натискаш, натискаш, но ще дойде момент да я отпуснеш и напрежението, което е събрала, ще те изстреля във въздуха. По същия начин през 1995-6 Виденов изкуствено задържаше долара евтин и щом го отпусна - само за 6 месеца един долар стана 3000 лв. Цената на тока е нормална, само заплатите ни са ниски, поради което всичко е скъпо.
105
1
 
8
 
! Отговори
ivza преди 9 години
Изкуствено задържане цената на тока-що за определение от хора от висшия ешелон на властта.Такова нещо няма.Цената на тока и сега е висока и ако някой не знае как да управлява е по-добре да си ходи да пасе овцете,защото от него само овчар става.Цената може и да падне надолу, ако има кой умно да взема решения и то в интерес на българския гражданин, а не на монополите.Да, ама от там идват дебелите пачки за чиновниците и докато не ги изметем така ще е..........
104
2
 
6
 
! Отговори
знаете ли че преди 9 години
Орешарски е бил агент 1990-1991 в Икономическа полиция?!
103
1
 
10
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Не стана ли ясно вече, че кабинетът ще просъществува максимум половин до една година. Много политолози го казаха. Целта е да се разпределят парчетата от пицата, наречена "Южен поток". Да се подпишат договори с подходящите хора, да се вземат комисионните. После правителството изневиделица подава оставка и отиваме на избори. Хем народът щастлив, хем олигарсите си взели своето. За следващия кабинет ще останат само разходите, плащането по заемите на Орешарски и шоково поскъпване на тока.
102
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Промяна не може да има в държава,където работят само 2млн. от тях половината на държавна хранилка.Когато тези хора чакат само подаяния и не искат да работят,ще си кретат и така.В това време турците ще си правят,каквото искат и парче по парче ще си присвояват от територията ни.