Ще има промени в кабинета, обяви Орешарски

Премиерът не каза в кои сектори, предстоят му консултации с БСП и ДПС
Обновена: 30 май 2014 13:22 | 30 май 2014 09:53, Веселина Йорданова
74
Ще има промени в кабинета, обяви Орешарски
Пламен Орешарски Снимка: архив, БТА

Ще има промени в кабинета, но не са обсъждани, съобщи премиерът Пламен Орешарски на брифинг в парламента.

Той заяви, че за това предстоят консултации с двете парламентарни групи, подкрепящи правителството – БСП и ДПС, но ще бъдат "по-малко от 5-6".

Орешарски обаче не посочи конкретни сектори, като заяви, че ще даде оценка, като мотивира промените. Той напомни и за наложителната промяна в МОСВ, след като министър Искра Михайлова стане евродепутат.

Орешарски каза, че на този етап не усеща колебание нито в подкрепата на БСП, нито на ДПС към правителството, но не изключва никакъв вариант.

Оставката е в джоба ми от първия ден, когато ми гласуваха кабинета, и с такова усещане трябва да бъде всеки премиер, вицепремиер, министър, това не са щатове, коментира още той.

Още по темата
Според него за настоящия кабинет, който е експертнопрограмен, това дори важи с по-голяма сила, отколкото за партиен кабинет.

"До момента, до който имам подкрепата, си върша работата, без да се интересувам от хоризонти", категоричен бе той.

Премиерът каза, че има готовност да представи отчета за една година управление пред НС в удобно за парламента време.

Във връзка с проблемите в спешната помощ, Орешарски съобщи, че предстоят разговори за цялостното състояние на здравеопазването. Според премиера обаче  системата не може да се оправи само и единствено с увеличение на заплатите.

Орешарски съобщи, че управляващите мислят кой да е новият еврокомисар от България. "Не трябва да прибързваме, трябва да проследим първо европейския дебат, за да можем да се ориентираме към окончателен избор", каза той и шеговито прие предложение от медиите той да отговаря за енергетиката.

Все пак премиерът посочи, че крайната цел е с каква кандидатура България ще има по-силен портфейл и напомни, че нашето влияние не е такова, че да изберем ние портфейла.

Премиерът предложи следващата тема на вот на недоверие да бъде фискалната политика. Опитът показва, че ГЕРБ подбират слабите за себе си теми, за да внасят вотове, мотивира се той.

Гледам на този вот като на доверие да продължим да работим за оздравяване на енергетиката, каза Орешарски по повод днешното гласуване, след което кабинетът оцеля за четвърти път.

По думите му голяма част от социалните ангажименти са изпълнени, тъй като това е доста важен приоритет на БСП и той има отношение и към електората на БСП.

Премиерът заяви, че на последния Европейски съвет е подкрепил принципно кандидатурата на Жан-Клод Юнкер за председател на ЕК, защото той има повече гласове, отколкото е събрала ПЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
5
 
! Отговори
ДА ..ТАКА Е! преди 9 години
ТОЧНО ТАКА СЕ УПРАВЛЯВА ЕДИН СОЦ-*** , В КОЙТО ОСНОВНИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИНЦИП Е ---ДА СИ БЕЗПРИНЦИПЕН!ИСТОРИЯТА ЗА СЕТЕН ПЪТ ДОКАЗА ,ЧЕ:--всяка партия , трябва да съществува на своя "социална база" и кръг от избиратели и симпатизанти !КОМУНИСТИЧЕСКОТО "ПАРТИЙНО СТРОИТЕЛСТВО"-----ПРОСТО НЕ ВЪРВИ И Е ...НЕТРАЙНО!СЪЗДАДЕНИТЕ ОТ БКП , ПАРТИИ ---НЯМАТ НУЖНИТЕ "СОЦИАЛНИ КОРЕНИ" , затова са нетрайни и се разпадат , особенно във властта!ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ДПС!ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА МЕСТАН И ДОГАН!
40
0
 
1
 
! Отговори
До 30 преди 9 години
"съдебната система НЕ СЕ КОМЕНТИРА"Някъде другаде, в някой друг живот - със сигурност. Защото всяка една власт има й по-важни задължения от тези да обгрижва и обслужва само и предимно себе си. Идеята не беше ли в служба и на полза роду. Да не припомням как започва всяко едно съдебно решение. Когато с действията и решенията си, системата почне да доказва обективността и безпристрастността си, тогава коментарите сами ще секнат. И сега има съдии, които са принципни, но имената им не са по медиите
39
1
 
8
 
! Отговори
Dan до 43 преди 9 години
Абе *** ти не виждаш ли ,че нито една сфера не върви? Защо трябва някой да ти го казва, и за да не ме обвиняваш ,че съм "гербераст" ще ти кажа , това с невървенето не е от една година от преди това е , и поради тази причина народа се вдигна против правителството на Борисов, и за това беше толерантен към Орешарски , не към БСП или ДПС към Орешарски, но фактите са си факти, НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНИ И ПО-ЗЛЕ СТАВА!!!Доклад на Орешарски-в това сте силни в приказките, в манипулация на цифрите и доказателство за това е приказките ви за това как едва ли не ВИЕ БСП СТЕ СПЕЧЕЛИЛИ ИЗБОРИТЕ И ТЕЗИ И ПРЕДИШНИ
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като гледам вечния доцент в уннс т.е. карл макс всички са за кауша - там е сборище на престъпници!
37
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От това, дали избирателят предпочита правителство, управлявано от един от най-добрите финансисти, или предпочита да го управлява *** и празна мутра, може да се определи умствения багаж и интелектуалното ниво на самия избирател. Изводите оставям за вас....
36
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро ще чуем доклада на Орешарски за изтеклата година и всички внушенияна онзи банкянски ***, че затъваме икономически , ще бъдат разбити!
35
3
 
13
 
! Отговори
гаф №15 преди 9 години
анадолски труп си ти, орешарски. а ДПС са не просто лешояди, те са некрофили!
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***!
33
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"...Премиерът предложи следващата тема на вот на недоверие да бъде фискалната политика. Опитът показва, че ГЕРБ подбират слабите за себе си теми, за да внасят вотове, мотивира се той...."Брилянтно!
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
30ти - вземи се гръмни ! Аз ще стана съдия и ще ти разкатая фамилията , а ти стой , радвай ми се и недей да коментиращ . *** паляка !
31
2
 
7
 
! Отговори
Dan преди 9 години
ВИЖТЕ КАК СЕ УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВА И КАК СИ ОТСТОЯВА ПОЗИЦИИТЕ ПРЕМИЕРА НИ, ДАВАМ ВИ ЦИТАТ ОТ ТОЗИ САЙТ ОТ ЧЕТВЪРТЪК 28.05.2014Г. Т.Е. НЯМА И ДВА ДЕНА ОТ 17:25 ЧАСА , "Премиерът не е готов с промени в кабинета, нито пък е избрал наследник на Искра Михайлова, която ще напусне поста на министър на околната среда, за да стане евродепутат от ДПС. "А СЕГА ВИЖТЕ КАКВО КАЗВА В ТАЗИ СТАТИЯ СЪЩИЯТ ТОЗИ ПРЕМИЕР, И ЗА ДА БЪДА ОБЕКТИВАН ОБЩОТО МЕЖДУ ДВЕТЕ СТАТИИ Е КОНСУЛТАЦИИТЕ С БСП И ДПС И ИСКРА МИХАЙЛОВА!
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аве *** смотан,къде ти са 250 000 хиляди работни места,защо вдигнахте цената на топлофикациите за сметка на тока ве *** смотан.
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страхил Анеглов, Янаки Столив, Кадиев, мартин Захариев - всичик искат Станишев да си подаде оставката, он се прави на глух. ей че нагъл човек. избирателиет му не го припознават, повече от поливаната гурпа не го иска, той обаеч не смее да взеем решение да не би да остане на сухо....
28
1
 
9
 
! Отговори
.... преди 9 години
Този човек само енергетика му е в устата. Не че не е важна, но хората умират на улицата, няма кой да ги лекува, а дори да има не им пука. Масово младите бягат в чужбина. Децата тук не могат да пишат и четат като хората. Той нашия щял да смени 2-3-***. Чудят се само как да вземат заем и да дадат по 50 лв на пенсионерите. Вече ни писна! Как после да не си хвана мъжа и детето и да не отида в чужбина.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и във футбола е така - повече от поливаата жълти картони са раздадени с КОМЕНТАР по отношение на съдията
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
съдебанта система НЕ СЕ КОМЕНТИРА. Имаш законодателан власт имаш изпълнителна - правиш промени в закониет ако не ти харесваш - усливаш съдебната власт или й отнемаш права, грижиш се за изпълненението на законите но нямаш право да коментираш съдийски решения - в противен случай плрачеш за присъда.цветанов една мутра, която влеез в конфронтаиця със съда от първия ден и си получаав заслуженото.
25
1
 
16
 
! Отговори
ИГРАТА Е ПРОСТА: преди 9 години
ДПС , НА ПРАКТИКА ПРИТЕЖАВА ВСИЧКИ ЛОСТОВЕ ЗА УВПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА.ЩЕ ПРАВИ ПРОМЕНИ , ЧРЕЗ ОРЕШАРСКИ ---КАКВИТО СИ ИСКА.ЧАКА ВИ УПРАВЛЕНИЯ НА ДПС , ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 3-ГОДИНИ!СЕГА ЩЕ СЛЕДВА , ОТСТРАНЯВАНЕТО НА СТАНИШЕВ И ЦВЕТАНОВ , КАТО ЕВНТУАЛНИ ОСТРИЕТА НА БЪДЕЩА ОПОЗИЦИЯ!/...всъщност , Станишев , може и да остане ...НО ЩЕ БЪДЕ АДСКИ ПОСЛУШЕН , на ДПС../
24
1
 
18
 
! Отговори
Az преди 9 години
Изборите показава, че управляващите нямат 50 % подкрепа. Да държиш властта когато над половината народ не те иска се нарича диктатура
23
1
 
12
 
! Отговори
shady преди 9 години
Айде подавай си оставката бе *** ! К'ви консултации, к'ви 5 лева, като е ясно, че к'вото каже *** Доган това ще е. Не искам повече да виждам ***, корумпирани *** от ДПС да заемат какъвто и да е пост в което и да е правителство.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази марионетка знае да говори само в бъдеще време-ще, ще, ще.....Нали кабинета е "експертен и независим". В този случаи кой определя министрите- премиера или Местан? Станишев си е подложил задните части на турците и явно изпитва голямо удоволствие след като не реагира адекватно на настроенията на народа. "Другарю" СТАНИ ШЕФ, ако имате някакво достойнство изчезнете от погледа на българския народ. Само тогава ще ти простим за всички беди, които ни донесохте. Остани завинаги на позорния стълб!