Ще има промени в кабинета, обяви Орешарски

Премиерът не каза в кои сектори, предстоят му консултации с БСП и ДПС
Обновена: 30 май 2014 13:22 | 30 май 2014 09:53, Веселина Йорданова
74
Ще има промени в кабинета, обяви Орешарски
Пламен Орешарски Снимка: архив, БТА

Ще има промени в кабинета, но не са обсъждани, съобщи премиерът Пламен Орешарски на брифинг в парламента.

Той заяви, че за това предстоят консултации с двете парламентарни групи, подкрепящи правителството – БСП и ДПС, но ще бъдат "по-малко от 5-6".

Орешарски обаче не посочи конкретни сектори, като заяви, че ще даде оценка, като мотивира промените. Той напомни и за наложителната промяна в МОСВ, след като министър Искра Михайлова стане евродепутат.

Орешарски каза, че на този етап не усеща колебание нито в подкрепата на БСП, нито на ДПС към правителството, но не изключва никакъв вариант.

Оставката е в джоба ми от първия ден, когато ми гласуваха кабинета, и с такова усещане трябва да бъде всеки премиер, вицепремиер, министър, това не са щатове, коментира още той.

Още по темата
Според него за настоящия кабинет, който е експертнопрограмен, това дори важи с по-голяма сила, отколкото за партиен кабинет.

"До момента, до който имам подкрепата, си върша работата, без да се интересувам от хоризонти", категоричен бе той.

Премиерът каза, че има готовност да представи отчета за една година управление пред НС в удобно за парламента време.

Във връзка с проблемите в спешната помощ, Орешарски съобщи, че предстоят разговори за цялостното състояние на здравеопазването. Според премиера обаче  системата не може да се оправи само и единствено с увеличение на заплатите.

Орешарски съобщи, че управляващите мислят кой да е новият еврокомисар от България. "Не трябва да прибързваме, трябва да проследим първо европейския дебат, за да можем да се ориентираме към окончателен избор", каза той и шеговито прие предложение от медиите той да отговаря за енергетиката.

Все пак премиерът посочи, че крайната цел е с каква кандидатура България ще има по-силен портфейл и напомни, че нашето влияние не е такова, че да изберем ние портфейла.

Премиерът предложи следващата тема на вот на недоверие да бъде фискалната политика. Опитът показва, че ГЕРБ подбират слабите за себе си теми, за да внасят вотове, мотивира се той.

Гледам на този вот като на доверие да продължим да работим за оздравяване на енергетиката, каза Орешарски по повод днешното гласуване, след което кабинетът оцеля за четвърти път.

По думите му голяма част от социалните ангажименти са изпълнени, тъй като това е доста важен приоритет на БСП и той има отношение и към електората на БСП.

Премиерът заяви, че на последния Европейски съвет е подкрепил принципно кандидатурата на Жан-Клод Юнкер за председател на ЕК, защото той има повече гласове, отколкото е събрала ПЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сложете нов министър на здравеопазването и веднага вдигнете заплатите на спешна помощ със 100% и първа кат.труд,защото цялата спешна в България е на път да си подават предизвестия за напускане!!1Изпълнете исканията на тези служители иначе българия ще остане без спешна помощ а това означава че всички вие отивате директно в затвора,от най мижавия експерт в МЗ до Министър
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕСТЕСТВЕНО-резултата от изборите ДАВА СИЛА НА ДПС!РАЗНИ ПОЛИТОЛОЗИ 2 дни мънкат,"анализират" и СЛОВОБЛУДСТВАТ!МЕСТАН : сутринта "невярва"кабинета да издържи/МОГА ДА ВИ СВАЛЯ,вечерта-ПОДКРЕПЯ КАБИНЕТ САМО С ОРЕШАРСКИ/Орешарски ще играе ПО МОЯТА ***/ЧАКАМЕ ИМЕНАТА НА ПОСТАВЕНИТЕ ОТ ДПС МИНИСТРИ!ДАЛАВЕРИ,ДАЛАВЕРИ,ЗАЕМИ И ДОГОВОРИ ЗА ПРИБЛИЖЕНИ ДО ДПС ФИРМИ!СТАНИШЕВ ГЛЕДА ИЗЦЪКЛЕНО!
19
2
 
11
 
! Отговори
прокурор-пенсионер преди 9 години
Каквото и да си говорят БСП-ДПС-ДС против Ц. Цветанов не е истина. Истината , че това беше първия министър на МВР, който каза , че в съдебната система има много корупция. Това се доказва с построените хотели и палати на магистрати. Това, че няма кой да ги осъди е ясно защо. Сега тези наглеци начело с Цацаров се правят на велики и се чудят как да отмъстят на Цветанов. Това обаче ще им се върне като бумеранг. Нека да го запомнят.
18
1
 
11
 
! Отговори
ЧУДЕСНО !!!!!!! преди 9 години
ДПС , ЗАВЗЕ ВСИЧКИ КОЗОВЕ НА ВЛАСТТА!!ОРЕШАРСКИ , ЩЕ ПРАВИ КАКВИТО СИ ИСКА ПРОМЕНИ , СЪГЛАСУВАНО С ДПС!ТОЙ Е ЧОВЕКА НА МЕСТАН !БСП И АТАКА , ЩЕ СА САМО ЗА ПАРАВАН И ОТГОВОРНОСТ!СЛЕДВАЩИТЕ 3-ГОДИНИ , ЩЕ УПРАВЛЯВА НА ПРАКТИКА ДПС!БСП---НЯМА ПОЛЕЗЕН ХОД, ДОРИ И ДА СЕ СЪЮЗИ С ***!ТОВА Е ПОВРАТНА ТОЧКА В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА!ЗАПОМНЕТЕ ТАЗИ ДАТА!!!
17
2
 
14
 
! Отговори
Някаф там преди 9 години
Предлагам Пеевски за министър на околната среда и водите, та той си има собствена атмосфера...
16
2
 
13
 
! Отговори
политолог преди 9 години
След управлението на БСП-ДС винаги има национална катастрофа. Сега ще бъде поредната, но така ни се пада. Ще мизеруваме и ще гласуваме за българоубийците от БСП-ДПС-ДС. Да ни е честито.
15
1
 
17
 
! Отговори
БГ преди 9 години
КОМУНИСТИЧЕСКО-ПОТУРНАШКА *** !!!МАРШ ПРИ ***
14
1
 
19
 
! Отговори
Ще има преди 9 години
Сега ще дадат на ДПС и данъчните и полицията и военните за управление.... Продажни ***....
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя човек служи на дявола. Не е толкова ***, и разбира много добре какво се иска от него. Знае, че трябва да се махне, но не може, защото още не е свършил задачата си - да изтегли минимум 10 милиарда заеми.
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати кефа :DСтанишев и Ореха са решили съвсем да затрият БСП.Само за сведение, ДКЕВР предлага увеличение на парното 10-12% от 1 юли ;) Честито ви социално правителство :))))))))))
11
0
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
Скъпи деца, учете чужди езици... ще ви трябват!
10
0
 
15
 
! Отговори
777 преди 9 години
ще направя всичко възможно детето ми да не остане в тая смешна държавица !!!
9
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви промени? Нещо от типа на Бат Сали министър на енергетиката ли? Нямаме нужда от такива промени. Само се сменят и се въртят едни и същи некомпетентни палячовци. Единственият изход е незабавна оставка. Това правителство и тези партии тикат България към национална катастрофа!
8
0
 
14
 
! Отговори
catenaccio преди 9 години
"Спокойно, другари, чакаме опорни точки"
7
0
 
12
 
! Отговори
Наско преди 9 години
Както в парламента, така и в правителството основно се говори за:- кой в виновен за нещо (или по-общо само КОЙ)- че трябват реформи- казва се, че има проблеми във горе-долу всички сектори- кой колко бил открадналЛично аз, до момента съм видял само 2 полезно свършени неща от парламента и правителството - закона за банките (отпадане на такси и наказателни лихви) и по-бързото връщане на пари от държавата.
6
0
 
27
 
! Отговори
milen преди 9 години
ОСТАВКААААААААААААААААААААААААААААА !
5
0
 
21
 
! Отговори
optimist преди 9 години
до 5 - Човека наистина не знае. Чака да му се каже. Той е просто изкупителната жертва на алчността за власт и страха на Станишев.
4
0
 
40
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Е няма по-бемозъчна и безгръбначна амеба от този. Щяло да има промени ама още не се знае щото не са обсъдени в партиините централи. Абе шундо, ти премиер ли си или портиер? Не е истина какво мекотело заема премиерския пост...
3
0
 
32
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Комунисти нагли, народът нито ви иска, нито ви вярва! Оставка!
2
0
 
33
 
! Отговори
гражданин преди 9 години
Оставка веднага ,незабавно на момента ,*** и нагла *** !! Ти не си човек !!