Ще работим за оздравяване на енергетиката!

Орешарски чака конструктивна критика от опозицията
Обновена: 30 май 2014 09:39 | 30 май 2014 09:30, Веселина Йорданова
37
Ще работим за оздравяване на енергетиката!
Пламен Орешарски. Снимка: БТА, архив

Ще продължим да работим за оздравяване на енергетиката, декларира премиерът Пламен Орешарски от парламентарната трибуна веднага след като кабинетът оцеля и при четвъртия вот на недоверие.

Той бе внесен от ГЕРБ за провал в енергетиката, но депутатите от партията на Бойко Борисов напуснаха пленарна зала веднага след гласуването и не изчакаха да чуят думите на Орешарски.

Още по темата
Като благодари за подкрепата, той се обърна и към опозицията с думите, че би се радвал на градивна критика от нейна страна.

„Бих се радвал, ако повечето са градивно критични, а не целенасочено неконструктивни, но дори и неконструктивната критика е сигнал, от който трябва да се правят изводи“, смята министър-председателят.

Орешарски посочи, че енергетиката не е в добро състояние и проблемите в сектора вероятно датират от края на 80-те години.

По думите му вероятно най-големите грешки са от 2000 г. и 2012 г. – договорите с американските централи и големия обем ВЕИ, а по проблемите трябва да се дискутира, защото днешните решения ще дадат отражение след години.

Все пак той смята, че в последната година правителството е било принудено да вземе редица мерки и сега имаме значително по-балансиран пазар.

Според премиера мотивите за вота на недоверие важат в пълна сила „за преди една година“ и вносителите са изпуснали някои от слабостите оттогава.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ще работим за оздравяване...", там има още някой и друг милиард за открадване, докато бунаците се усетят, ние ще ги опаткаме !
28
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 9 години
Пак ВЕИ-тата виновни. Абе ***, какво разбираш ти бе, *** такъв?!
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***!
26
0
 
5
 
! Отговори
Черен Петър преди 9 години
Е как така Орешарения в края на пистата ще вдигне самолета? Щял да работи за оздравяване и здраве. Ами поиска ли позволение бре човек от Местан, Доган, Моника? Нали пак анализи, консултации, врътки...Никой не го иска тоя. Нито в Европа, нито и на горния свят.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е да се предвидят наказателни мерки за лица облечени с власт продаващи интересите на България. Преди 25 години разтрелваха за такива действия!
24
0
 
4
 
! Отговори
dimitar преди 9 години
kolkoto poveche ya ozdravyavat tolkova poveche se razbolyava.
23
0
 
8
 
! Отговори
?!? преди 9 години
"Ще работим за оздравяване на енергетиката!" - Г-н Министър-председател, а до сега за какво работихте! До колкото си спомням точно заради енегретиката и цената на тока имаше предсрочни избори! Или вие до сега влизахте в час?
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз чия сметка ще оздравява тази енергетика, след като от 1 юли повишавате цената на парното с 11 %, за да може да намалите цената на тока - забележете- с колосалния 1 %? Писна ми все аз да плащам рецептата за оздравяване на енергетиката, а тя все болна да си стои! И от ясно по-ясно е, че Орешарски и шайката му нямат волята, а и силата да я оздравят.
21
0
 
4
 
! Отговори
Ок, но .. преди 9 години
До АМБДа, така е най-лесно. Аз ако ми предложат такова нещо няма да уча! За да ме експлоатират после в тази мизерия. По-добре да се опитам да уча на Запад - и след това където ми видят очите!Вместо да се мъчи да се създадат изкуствени прегради пред изтичането на мозъци, не е ли по-лесно да се оправи дЪржавата и тогава хората сами ще останат тук! Ти да не мислиш, че на Запад е много лесно - не е! Но там има Държава! Има закони! Тук сме като в Дивият Запад - всеки се оправя както може!
20
0
 
7
 
! Отговори
политолог преди 9 години
След управлението на БСП-ДС винаги има национална катастрофа. Сега ще бъде поредната, но така ни се пада. Ще мизеруваме и ще гласуваме за българоубийците от БСП-ДПС-ДС. Да ни е честито.
19
1
 
3
 
! Отговори
АМБ преди 9 години
Рев и вой надават разните му бизнесмени че печалбите им били ниски,а заплатите високи.Но почти всеки един от тях не споменава че цената на автомобила му е за поне 20-30 хиляди лева а бизнесът за 1 000.Но така е грандоманията яко тресе българина.Някои нямат пари да си платят разходите,но виждаш ли има джитка с луксозни дрехи и бижута.взема кредит за да си купи последен модел лаптоп или смартфон и за какво...за да цъка из фейса и за да се покаже пред другите.
18
0
 
6
 
! Отговори
Като преди 9 години
Като го гледами почвам да се чеша все едно въшки са ме полазили... асоциации разни явно ..
17
0
 
4
 
! Отговори
АМБ преди 9 години
Гледам че някой ми е сложил минус...ха ха ха но защо? Защото казвам че трябва да се плащат данъци???? Но това не е в характера на българина.Той е свикнал само да реве и да се оплаква в какво окаяно състояние живее,но когато трябва да се вземат мерки никакъв го няма.Ще ревнете да но *** не плащат ток?защо ние да плащаме? И сте прави! Нима държавният апарат не може да се справи с проблема?Може но не искат.Докато камшика не заиграе в Бг няма да има управия.
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"най-големите грешки са от 2000 г. и 2012 г. договорите с американските централи и големия обем ВЕИ" - тук е дяволски прав и нека всички да си го признаем, но като че ли изпуска още една дата 2008-2009...
15
0
 
6
 
! Отговори
АМБ преди 9 години
Лекарите бягали в чужбина???? Ами ще бягат!.Я всички завършили медицина с държавни средства да се задължат да си изплатят обучението ,защото това са пари на данъкоплатците.Същото важи и за други професии.После нека си ходят в чужбината за както те казват "не бягат само заради парите" ами и за "морално удоволетворение"
14
1
 
9
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Орешарски посочи, че енергетиката не е в добро състояние и проблемите в сектора вероятно датират от края на 80-те години."От всичките тези години управлението е основно на БСП/БКП ,самостоятелно или участие в коалиции!
13
0
 
3
 
! Отговори
АМБ преди 9 години
Докато в тази разпасана държава не се въведе ред и дисциплина така ще е.Разните му криминални структури от бели якички и дебели вратове ще си свият сърмите.Точно държавният апарат има властовите възможности за налагане на рестриктивни мерки и може да се справи с проблема.Но за целта трябва да имате топки в гащите,знанията а не купени дипломи,и разбира се желание за тази дейност.Иначе всички говорят колко е лошо в Бг,но всеки се опитва да се скатае от задълженията си и ако може друг да носи бреме
12
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Оставка бе, *** некадърен!
11
1
 
1
 
! Отговори
АМБ преди 9 години
Искате ли държавната хазна да има пари за здравеопазване,образование,капитално строителство...ами вдигнете тогава данък печалба на 40-45%.Наложете прогресивен данък на доходите,същите да се заплащат на мястото на придобиването им.Всички плащания да минават по банков път за да се спре укриването на данъци в това число и работните заплати.Да се създаде максимален праг на печалбите, цените на банковите трансфери и услуги да се ограничат,да се спре с извиването на ръце от страна на големите монополи
10
1
 
11
 
! Отговори
един преди 9 години
***. Безгласна буква.До сега нищо не си направил.Оставка и колкот по бързо толкова по добре за народа