Катастрофата е факт, въпросът е колко ще е голяма, рече Борисов

"БСП и "Атака" показаха неуспех на теста пред избирателите"
Обновена: 1 юни 2014 19:41 | 1 юни 2014 19:39, Веселина Йорданова
289
Катастрофата е факт, въпросът е колко ще е голяма, рече Борисов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БулФото

Евроизборите бяха вот на недоверие към правителството. Две от партиите се сринаха – и БСП, и „Атака”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова телевизия.

„Аз разбирам да са спечелили парламентарните избори и да кажат – това са европейски, но те не са ги спечелили. С кой морал управляват?! Вотът на народа в демокрацията е най-висшето. Народът на два пъти подред им каза, че ние не искаме такава коалиция или най-малкото първата партия трябва да участва в управлението”, коментира Борисов.

Още по темата
За пореден път той заяви, че този парламент се е изчерпал.

„БСП и „Атака” на теста пред избирателите показаха неуспех. Парламентарните изброи нямали стойност, европейските нямат стойност – кое има стойност", попита лидерът на ГЕРБ.

По думите му 117 души „крепят“ това правителство от 240 депутати.

„Това правителство срива държавата. Дори и октомври да се правят избори – това ще е време да се прави бюджет, който ще трябва да е рестриктивен”, прогнозира той.

„Който влезе в следващото управление, трябва да влезе с такава обществена подкрепа и с ясното съзнание на българите, че катастрофата вече е факт. Въпросът сега е колко ще е голяма тази катастрофа. Само да се надяваме, че Господ е българин и да ни помага“, обобщи Борисов.

По думите му може би за БСП, ДПС и „Атака” е по-добре сега да стоят в управлението, но за държавата не е.

Разликата между мен и БСП е по-голяма от целия резултат на „България без цензура”, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Той уточни, че победите му срещу лидера на БСП Сергей Станишев на избори са 11.

Борисов се извини на избирателите на левицата. „С болните прасета имах предвид не избирателите на БСП, а ръководството на партията. Ако са се засегнали те, се извинявам", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Edno se pitam v koe u4ilishte si u4il za generalski pagoni , dadohati ikoi ti e kazal 4e ot teb stava ne6to koi te e izlagal 4e stava6 politik ti daje obrazovanie podhodq6to nqma6 ako si nqkoi 6te se skrie6 nekade i nqma dasepokazva6 pove4e ti nemoje6 da upravlqva6 razberigo nai posle zanimavai se s tova deto si pravil edno vreme ama i tova mai neti se otdava s edna duma skriise nqkade i ne trovi jivota na horata 4aoooooooooooooooooooo
223
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Олеле, колко червени *** се навъртат тук!! Защо ли 1 000 000 българи решиха да живеят и работят извън родината си? Задавам глупав въпрос. Разбира се, че е заради управлението на ГЕРБ. Нали така бивши комунисти и настоящи социалисти?
222
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слушах вчера Кадиев на Него никой нищо не Му казвал Защо е там?Корман Исмаилов изнесе Вече извесни Данни.Кунева прохождала имала кредит на Доверие чие? Петков изнесе данни за заменки във Варна да единственния изход за левия избирател е АБВ. и БАРЕКОВ КОЙТО КУПУВА И ПАЗАРУВА ОНОВА КОЕТО Е ОСТАНАЛО ОТ ДРУГИТЕ ПАРТИИ.И ОСТАВА БОРИСОВ КАТО ЕДИНСТВЕНА АЛТЕРНАТИВА ДОБРА ЗА СТРАНАТА КАКТО ВЪВ ВЪТРЕШЕН ТАКА И ВЪНШЕН ПЛАН
221
0
 
1
 
! Отговори
ха преди 9 години
Голяма голяма колко да е голяма. Както обикновено когато разни ДС *** се изявяват във властта.
220
3
 
6
 
! Отговори
123 преди 9 години
Мутро какви фантазии ти се въртят в нездравия ти мозък.Парламентарните избори няма да бъдат като тези,народа не иска да го упправляваш.Това че не излезе да гласува/просто не го интересува кой ще ходи по Европата,защото от тях няма никакъв смисъл/не значи че ще гласува за тебе на парламентарните избори.Между другото и на тези избори загуби още 400 хил гласа-защо ли.Дали вманиачените ти фенчета заточнаха да намаляват/то с всеки избор намаляват с по 400-500 хил/
219
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей,омръзна ми банкянския селянин да плещо каквото му отърва.Първо казва ,че БСП и Атака са се сриннали и затова Правителството трябвало да си ходи.И веднага след това пък казва ,че само 117 депутата подкрепят правителството.По тази логика пък само 94 оня ден бяха против.И сега за изборите.2013г ГЕРБ получиха 1 100 000 гласа ,а БСП-900 000.Сега ГЕРБ получиха 600 000 ,а БСП-400 000.И според него това ,че те получават 500 000 гласа по-малко е грандиозен успех ,а за БСП-грандиозен провал.
218
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко, ако правиш ново правителство мини през нашето кръстовище. Всеки ден пия кафе там и те чакам. Искам да съм министр на нещо си. :))
217
2
 
3
 
! Отговори
българин преди 9 години
Спящи сънародници, Държавният комитет за енергийна и водна регулация - ДКЕВР преди 3 дни НА ТАЙНО ЗАСЕДАНИЕ ВЗЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО РЕШЕНИЕ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНАТА НА ПАРНОТО с 12 - 19%. ТОВА Е УБИЙСТВЕНО ЗА ВСИЧКИ, ПЛАЩАЩИ за ПАРНО - около 200-350 лв. ПОВЕЧЕ ЗА СЕЗОНА.НЕ СПЕТЕ, БЪЛГАРИ! ДА ИЗЛИЗАМЕ НА ПРОТЕСТ НА УЛИЦАТА ПРОТИВ УВЕЛИЧЕНИЕТО И ДА НЕ СПИРАМЕ, ДОКАТО НЕ ГО ОТМЕНЯТ. ПРОТЕСТ СЕГА, ПРЕДИ ДА СА ПРИЕЛИ ОФИЦИАЛНО РЕШЕНИЕ! Правителството ДА ЗАБРАНИ НА ДКЕВР ДА ПРИЕМЕ ТОВА УВЕЛИЧЕНИЕ! ОЩЕ СЕГА!
216
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко Борисов трябва да е луд за да вземе власта след ТЕЗИ СЕГА.... УПРАВЛЯВАЩИТЕ СЕГА ПЪРВО ТРЯБВА ДА ОБЯВЯТ ФАЛИТА НА ДЪРЖАВАТА,, СЛЕД КОЕТО НА КОЛЕНЕ ДА МОЛЯТ БОЙКО ДА ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ ....НЕ ЗНАМ САМО КАК РУСИЯ ЩЕ НИ ОБЯВИ ЗА ТЯХНА
215
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Наистина яко са настръхнали.Но е разбираемо - нещата вървят към избори и на тях може и да бият рекорда си от преди десетина години когато имаха 40 депутата. Лошото е, че българите са толкова бедни, че се хващат на лъжите на всеки, който им обещае това което искат. Къде са ви новите 250 000 работни места.
214
5
 
9
 
! Отговори
днес преди 9 години
Катастрофата беше по време на твоето правителство ,*** ***.Облъчваха ни колко добре си живеем и цъфтим,в същото време бизнеса ни се рушеше за сметка на твоите хора които обираха всички поръчки.Е София и Бургас добре раздаде им милиарди,но забрави че има и други градове в България,а не само на твоите хора.А министрите ти бяха такива некадърници намерени тук и там и станали "големи специалисти" за месеци благодарение на нездравите си амбиции,че провалиха страната
213
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малиии,червените пумияри са настръхнали яко!Кутев сигурно баят ги е кастрил след изборите!
212
8
 
9
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Този пак "изплува като ла..но над вода".Започна "голямото облъчване". Дано остане излъган ,защото на нас "жална ни майка"ако отново се докопа до властта
211
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тиква,катастрофата я започна ти и ти искаш да я завършиш.внимавай защото твойто приятелче отива където му е местото.и за теб има място там.
210
8
 
9
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Същество по-жадно за власт от Б.Б. едва ли има. Животинска му е жаждата. Нали имаше власт видяхме ти възможностите. /Единствено понаучи понятията интерконекторна връзка и кохезионен фонд/. Такава дебела и нагла тиква, отвратителен.Преди да ревеш за власт имаш да даваш много отговори на обществото. Не се прави на мачо тъмен си.
209
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента в България няма нито комунисти нито демократи. Има един сбирщак от хора, които се чудят по какъв начин да са на власт, за да лапнат някой левец. Няма смисл да се плюем и мразим за политически *** които и 5 ст. не дават за народа си. Играят на спомените и сувствата на хората и до там. Ако не бяха комунистите те даже няма какво да кажат в своя защита. На всеки некадърен политик все му е виновен комунизма и тези които са на власт преди него
208
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има ли комунисти,има и кризи !!!
207
3
 
2
 
! Отговори
bg преди 9 години
blagodarenie na b.b. i z.z. na zelija komunistischeski gerb sme na tova deredje v bg.bedni unijeni i predadeni boiko kasva bolni praseta sa tija ot bsp ami te ako sa takiva vie ot gerb ste ne praseta a svine koi s kimano kato zatschva koi s partisanki djado koi s milizionerski stil kato z.z.koi s pojarna kato b.b.sasipahte bg.i bg.narod vieradahte budjeta i sdravnata kasa atanasova e sa satovra kakto i z.z. a i dr.tschengeta donosnizi vie ot gerb falita idva ot gerb na bg.
206
9
 
11
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
Няма ли кой да каже на Живковия пъдар, че не е победител, а първи на изборите. 6 от 17 мандата не те прави победител, ако имаш 9 мандата окей!!! Б.Б. много си служи със сравнения с Реал Мадрид и то този повод ще му дам пример пак от спорта. Световния шампион от 1974 г. по вдигане на тежести Атанас Киров стана първи в двубоя след две втори места в отделните движения. Б.Б. е 59 набор и би трябвало да си спомня този случай.
205
8
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 9 години
Защо Борисов не прие мандат и здаде на следващите? Въпроса не е с повишена трудност.