Катастрофата е факт, въпросът е колко ще е голяма, рече Борисов

"БСП и "Атака" показаха неуспех на теста пред избирателите"
Обновена: 1 юни 2014 19:41 | 1 юни 2014 19:39, Веселина Йорданова
289
Катастрофата е факт, въпросът е колко ще е голяма, рече Борисов
Бойко Борисов. Снимка: архив, БулФото

Евроизборите бяха вот на недоверие към правителството. Две от партиите се сринаха – и БСП, и „Атака”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Нова телевизия.

„Аз разбирам да са спечелили парламентарните избори и да кажат – това са европейски, но те не са ги спечелили. С кой морал управляват?! Вотът на народа в демокрацията е най-висшето. Народът на два пъти подред им каза, че ние не искаме такава коалиция или най-малкото първата партия трябва да участва в управлението”, коментира Борисов.

Още по темата
За пореден път той заяви, че този парламент се е изчерпал.

„БСП и „Атака” на теста пред избирателите показаха неуспех. Парламентарните изброи нямали стойност, европейските нямат стойност – кое има стойност", попита лидерът на ГЕРБ.

По думите му 117 души „крепят“ това правителство от 240 депутати.

„Това правителство срива държавата. Дори и октомври да се правят избори – това ще е време да се прави бюджет, който ще трябва да е рестриктивен”, прогнозира той.

„Който влезе в следващото управление, трябва да влезе с такава обществена подкрепа и с ясното съзнание на българите, че катастрофата вече е факт. Въпросът сега е колко ще е голяма тази катастрофа. Само да се надяваме, че Господ е българин и да ни помага“, обобщи Борисов.

По думите му може би за БСП, ДПС и „Атака” е по-добре сега да стоят в управлението, но за държавата не е.

Разликата между мен и БСП е по-голяма от целия резултат на „България без цензура”, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Той уточни, че победите му срещу лидера на БСП Сергей Станишев на избори са 11.

Борисов се извини на избирателите на левицата. „С болните прасета имах предвид не избирателите на БСП, а ръководството на партията. Ако са се засегнали те, се извинявам", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
9
 
19
 
! Отговори
Катастрофата я... преди 9 години
... направи Борисов. Той удвои безработицата от 6.8% при Станишев на 12.4% при Борисов, което отговаря на 200.000 унищожени работни места. Борисов вкара опасно ниска, отрицателна инфлация от -3% и за казак, вкара икономиката в трайна рецесия. Никой не може да проумее как този некадърник, при всичките зулуми, които направи, още не се е скрил от срам, както и малоумният му електорат, който явно не се интересува от икономика.
183
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Днес .БГ , май днес само гейове са на смяна
182
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има и малко радост за трезво мислещите хора...Колкото повече се носи Тролска воня ...толкова по близо са изборите
181
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Aз мисля че е време да се прочуем с Българското клане над ***. Да си отмастим като една велика държава каквато сме били ! какво ще кажете Българи :???"Герберските агент провокатори са с една идея по-отвратителни от полуразложено прасе.
180
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Атака се наака на изборите.
179
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъпите инструктори от Позитано 20 едно отказват да проумеят...Техният враг не се казва Бойко Борисов, а Гейовете вътре в самата партия и *** карабини зад гърба им.ДПС така им навлиза навътре, че Б.Б. им е най малкия проблем.А колкото до Троловете, те са си *** парчета .От тях мозък не се изисква.
178
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не беше Атака ГЕРБ нямаше да види власт, а БСП и ДПС нямаше да се върнат отново на власт.
177
10
 
12
 
! Отговори
THE PATRIOT преди 9 години
Благодарение на великия български патриот Волен Сидеров седерасто-герберастите, слуги на Турция и САЩ, никога повече няма да се докопат до властта! Поклон! Дълбок поклон пред делото на този велик българин!
176
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 200На изборите гражданите избиратели избират кой и с какво мнозинство да влезе в парламента.Това е тяхната воля.После Президента дава мандат(право) по определен ред на парламентарните сили да съставят правителство.Няма правило,че най-многобройният управлява,а този който има 121 и или повече гласа.Като няма с кой,остава в опозиция и толкоз,до следващите избори.Така е решил..Добре.Стига е плакал,че някой го е прецакал.Този някой не са избирателите,защото те с в правото си.ТОЗИ някой си е ТОЙ,Борисов,и си го знае
175
18
 
10
 
! Отговори
другари преди 9 години
както и да се изхвърляте с простащини, Борисов се представи на висота пред агент Димитър.Умерен и уверен. Затова изпадате в истерични пристъпи и творите глупашки коментари.
174
14
 
19
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До 2010: Орешарски е способен финансист и министър-председател, който е необходим на България. А Бойко Борисов знае само да реве за власт. Затова всичко, което се случи, все му се вижда като вот за недоверие към правителството. Така уж ставало по света! Глупости абсолютни. В Англия управляващата консервативна партия претърпя поражение на евроизборите но правителството изобщо не мисли да подава оставка. Там просто правят разлика между европейски и парманентарни избори, а наш Бойко - не.
173
8
 
21
 
! Отговори
55-500 преди 9 години
До 200 Този ли не е предател бе ,тъпан? Я кажи кога е имало ГЕНОЦИД НАД ТУРЦИТЕ , КОЙ ПОИСКА ТУРСКИ ВОЕННИ САМОЛЕТИ ДА ЛЕТЯТ НАД Б/Я, КОЙ НАРИЧАШЕ А. ДОГАН ,,НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПОЛИТИК НА Б/Я, КОЙ ИЗБРА ТУРСКИ ФИРМИ ДА СТРОЯТ ПЪТИЩАТА И СИ ОСТАВИХА КРАКАТА,КОЙ ПЛАТИ ЗА,, ЛЮЛИН,,ЗА 17 КМ. НАД 150 МЛН. НА ТУРСКА ФИРМА И ТЯ СЕ РУШИ, КОЙ БЕШЕ ДУПЕ И *** СЪС СИНА НА ЕРДОГАН И ТУРСКИТЕ ВЕСТНИЦИ ЕХТЯТЗА АЛЪШ -ВЕРИША ИМ ,КОЙ СЕ ЦЕЛУВАШЕ С ЕРДОГАН И ГО НАРИЧАШЕ ,,МОЯТ БРАТ,,? КОЙ?...КОЙ? АМИ ТИКВАТА!
172
9
 
15
 
! Отговори
gost55 преди 9 години
До Анонимен Според мен резултати октомври ще са българоубийеците от герб 35% БСП 25% Дпсп 15 , Бареков 10% и Атака 5% така ще вие герберчета без коалицията няма да можете да съставите правителството и да управлявате България иначе ще духате супата
171
9
 
27
 
! Отговори
:) преди 9 години
Катастрофата се случи преди 3-4 години и зад волана беше Тиквата с навигатори Дянков и Цецко Цветанов.
170
16
 
12
 
! Отговори
до 103 преди 9 години
..." Орешарски служел на народа..." Откъде го чу тоя виц бе ,продажна душичко.
169
7
 
13
 
! Отговори
gost99 преди 9 години
До до 196 Гербери крайно време е да разберете ще вече без коалиция няма да можете да съставите правителство и на предсрочните избори октомври ще имате само 35% вот и ще се наложи да направите коалиция ако искате да управлявате България иначе ще духате супата. За да управляваш България се иска 50% а тези проценти няма да ги получи нито една партия защото мнозинството от нас Българите сме отвратени от всички политици и затова не гласуваме на изборите
168
5
 
4
 
! Отговори
до 205 преди 9 години
Ти да не си им светил бе, аман от аматьори, хаха
167
5
 
16
 
! Отговори
до 200 преди 9 години
,,генерала,, стана такъв защото АХМЕД ДОГАН го направи , а тиквата му разхождаше псето.
166
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 196Бойко разчиташе на подкрепата на Атака 2 години, а сега не изключва и коалиция с ДПС и РБ, само и само да се върне на власт и да стане премиер.
165
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За пореден път БСП се доказаха като българоубийци и национални предатели, само за да са на власт и да въртят далавери, направиха коалиция с турци и фашисти!