ЕК ни спира парите по "Регионално развитие"

Имало разминаване в работата на контролните и управленските системи
Обновена: 3 юни 2014 20:03 | 3 юни 2014 19:20, Анисия Иванова
212
ЕК ни спира парите по "Регионално развитие"
Снимка: Reuters

Европейската комисия е спряла средствата за България по програмата "Регионално развитие". Това потвърди за БТА Ширин Уилър, говорител на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хан.

Тя поясни, че повече подробности ще бъдат съобщени в края на седмицата. По нейните думи след одит на ЕК са открити доказателства за значителни несъответствия в работата на контролните и управленските системи по програмата. В контакт сме с българските власти, които трябва да приложат необходимите подобрения по тази програма, добави Уилър.

Замразените средствата ще бъдат възобновени веднага щом ЕК установи по данни, предоставени от българските власти, че необходимите мерки са били предприети, заяви говорителят.

До края на месеца се очаква решението на ЕК за средствата по програма "Околна среда", замразени по-рано тази година.

Решението за финансирането на екологичната програма се бави заради предприета допълнителна проверка у нас на експерти на комисията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До mitovaДа те поправя малко....2009-2013 е периода и това е периода на сключване на договорите, а не периода на нарушенията. Нарушенията най вероятно са извършени през последната година, защото ако са преди това вече са щяли да бъдат открити при предишните плащания по ОП. Проблемът за пореден път е СЕГА при това правителство.
175
0
 
1
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ПАРИТЕ НИ СЕ СПИРАТ ТОЧНО С НОВИНАТА, ЧЕ ЕС НЕ ИСКА ЮЖЕН ПАТОК А НИЕ НЕ СЕ ПОДЧИНЯВАМЕ И СИ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ГО ПРАВИМ КОЕТО НАИСТИНА Е ГРЕШНО!!!!ИМА СИ ТРАНС МЕЖДУНАРОДЕН ОТ АЗЕРБЕЙДЖАН ГАЗ който замести набуко и ТОВА НИ ТРЯБВА НА НАС А НЕ ВТОРА ТРЪБА ОТ РУСИЯ!
174
0
 
3
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ЕС СПИРА ПАРИТЕ ЩОТО НЕ СЛУШАМЕ ЗА ЮЖЕН ПАТОК!КОГАТО СПРЕМ ДА СЕ ПОДЧИНЯВАМЕ НА РУСИЯ ТО И ЕС ЩЕ СПРЕ ДА СЕ ЗАЯЖДА!!!!
173
0
 
4
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Хайде, троловете пак налазиха. Прииждат на талази, на талази. Кутев и Йотова бесни от загубата на изборите, затова сега наливат пари мощно в тролене. Дерзайте, ***, дерзайте. 3 месеца преди изборите тролехте и какво стана? 30:18. Продължавайте. И да не забравите довечера да минете до *** 20, че се раздават заплатите. Най-активните ще вземат бонус, така че здраво повтаряйте опорните точки на партията. Никаква милост за демокрацията, мислете само за парите,които ще получите от БСП, другари.
172
1
 
6
 
! Отговори
Коста преди 9 години
Значи... ББ е планирал да ГЕРБ падне от власт, за да може да се спрат парите по време на тройната коалиция (щото пак той е планирал лидера на атака да се наведе на дпс и да се коалират)? Правилно ли съм разбрал? Ми той много умен бе!
171
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Троловете бързат с опорните точки. От ЕК още не са казали защо ги спират, те вече знаят, че е заради Бургас и ГЕРБ. Направо ви повярвах, година и половина след оставката на Бойко пак той ще да е виновен. Сякаш не помним, че винаги когато са на власт комунистите на Сергей Хохегеров им спират парите
170
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като нема пари ще има рубли от Русия
169
4
 
2
 
! Отговори
mitova преди 9 години
И тук, в този форум, някой се опитва да "забрави" защо се спират тези пари. Напомням - за периода 2009-2012 г. ! Ако са се случили нарушения през последните месеци, те ще бъдат обект на проверка най-рано след година !
168
4
 
2
 
! Отговори
mitova преди 9 години
И тук, в този форум, някой се опитва да "забрави" защо се спират тези пари. Напомням - за периода 2009-2012 г. ! Ако са се случили нарушения през последните месеци, те ще бъдат обект на проверка най-рано след година !
167
2
 
2
 
! Отговори
шиь преди 9 години
Троловете как фантазират . Никой не е казал от ЕС , че се касае за 20019-13 !!!
166
7
 
5
 
! Отговори
545 преди 9 години
И не само в Бургас, а и проекти в общините Русе, Плевен, Стара Загора, където кметовете от коя партия са- групировката Герб на др. Борисов. Така, че когато вдигаш много врява внимавай да не се окажеш ти виновен. Казвайте истината и не прикривайте далаверите на "Боко и сие". Защото когато си толкова нагъл и взяваш омраза и лъжи един ден ще ти се върнат с лихвите. И опропо защо герберите пак не са на работа и чакат на гюме в кулоарите на парламента. Смешна и жалка опозиция, която иска да е във вла
165
12
 
6
 
! Отговори
Духовников преди 9 години
Я да дойде онази дебелана от ГЕРБ и да обясни какви ги е вършила тя и техния любим бургаски кмет, та сега ни спират парите!!!
164
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето докъде ни доведе управлението на ГЕРБ! Парите по тази програма се спират за нарушения в периода 2009-2013 г. ! Парите за околната среда също бяха спрени за нередности от годините на управление на мафиотите! А вие си гласувайте за тях като овце!
163
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Европейската комисия (ЕК) временно прекъсва плащанията по ОП "Регионално развитие" в частта й свързана с градското развитие и развитието на туризма.Прекъсването се дължи поради огромните нарушения предимно в община Бургас, съобщи БГНЕС. Причината за тази мярка са резултатите от одитни доклади, извършени в периода 2009 2013 година. Най-големите нарушения са свързани с търгове за ремонт на общински пътища. "Кой управлява 2009-2013 ?
162
5
 
15
 
! Отговори
българин преди 9 години
Комунистите крадат като за световно отвсякъде, затова ни спират парите. А преди 5 дни ДКЕВР ТАЙНО ВЗЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО РЕШЕНИЕ ЗА ГОЛЯМО (12-19%) ПОВИШЕНИ НА ЦЕНАТА НА ПАРНОТО! ТОВА СЪСИПВА ДОМАКИНСТВАТА - ПО 200-350 лв. ПОВЕЧЕ ПЛАЩАНЕ ЗА СЕЗОНА. НЕ СПЕТЕ, БЪЛГАРИ! НА УЛИЦАТА, НА ПРОТЕСТ ПРОТИВ ТОВА БАНДИТСКО УВЕЛИЧЕНИЕ, ПРЕДИ ДА Е ВЗЕТО ОФИЦИАЛНО РЕШЕНИЕ. НА ПРОТЕСТ, ДОКАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО чрез ДКЕВР НЕ ОТМЕНИ УВЕЛИЧЕНИЕТО! ИНАЧЕ, ОТ ЕСЕНТА УМИРАМЕ ПРАВИ! НЯМА КОЙ ДА НИ ПОМОГНЕ! САМО ПРОТЕСТ! СЕГА!
161
6
 
10
 
! Отговори
Коста преди 9 години
цитат:"Добре е да се знае, че нарушенията, заради които се спират парите, са извършени в периода от месец юли 2009 г. до месец май 2013 година. Ипонеже, има *** хора, на които товане им говори нищо, трябва да уточним, че става въпрос за времето, когато управляваха ГЕРБ."........ Ами какво направиха три партии заедно толкова време, за да НЕ се спрат парите?? Нищо? Явно и да не се прави нищо не е добре. РАБОТЕТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ! Толкова ли е трудно? Нали за това сте избрани?
160
7
 
5
 
! Отговори
ok преди 9 години
Г-да журналисти от Днес.бг, а защо не пишете пълната информация и по-точно - причината за спирането на парите: Неясноти и проблеми покрай усвояването на траншовете в Бургас! Сещаме се коя мафиотска партия управлява от години там.
159
3
 
5
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Да спират, аз съм за! А като ревнете, че няма - дърпайте Русия за полата. Нали ви е матушка, тя ще ви оправи... хахаха. :) :) :)
158
5
 
7
 
! Отговори
ЗДРАВКО преди 9 години
До Миле Китич: ДОБРЕ СИ НАРЕДИЛ ИЗРЕЧЕНИЕТО ,НО ВСИЧКО ТОВА ,ЗА КОЕТО ВИНИШ КОМУНИСТИТЕ /СОЦИАЛИСТИТЕ / Е ЗАПАЗЕНА МАРКА НА ДЕМОКРАТО-БЕРГЕРИТЕ ,ЗАЩОТО ХАОСА В СТРАНАТА ,ЛИКВИДАЦИЯТА И РАЗРУХАТА ЗАПОЧНА ОТ "ВРЕМЕТО Е НАШЕ " НА СДС И ПРОДЪЛЖИ С БЕЗХАБЕРНИКА ОТ ГЕРБ ,ВИНОВЕН И ЗА ТОВА СПИРАНЕ НА ПАРИТЕ ,КОЕТО СИ Е ПАТЕНТ НА ФАШИСТИТЕ ОТ ЗАПАДА И САЩ !
157
11
 
7
 
! Отговори
РУСЕВ преди 9 години
АБЕ ,ЛЯВАТА ВЪЛНА В БЪЛГАРИЯ И ПРИ ВАС ,В ЕВРОПА , НЯМА ДА Я СПРЕТЕ ,БЕ ! АКО ЩЕТЕ И ХИТЛЕР /ДЕТО ГО СРАВНЯВАТЕ СЪС СТАЛИН / ДА ВЪРНЕТЕ ОТ ГРОБА ,ДЕМАГОГИИТЕ ВИ НЯМА ДА МИНАТ -ВИДЯХМЕ ВИ СЛЕД 30 ГОДИНИ ДЕМАГОГИИ ,КАКВА *** СТЕ ! ГОЛЯМ ПРАЗ КАТО НИ СПРЕТЕ ПАРИТЕ ,КОИТО НИЕ ВИ ПОДАРЯВАМЕ ЗА ТОЗИ ДЕТО КЛАТИ ДЪРВЕТАТА ! ВАШИТЕ ПЕНСИОНЕРИ СИ ПРАВЯТ ПО ДВА СКЪПИ КРУИЗА С НАЙ-МОДЕРНИТЕ КОРАБИ ВСЯКА ГОДИНА , А НАШИТЕ НЕ МОГАТ ДА СИ ПЛАТЯТ ХЛЯБА И ЛЕКАРСТВАТА! ТАКА ЧЕ ,НЕ НИ ПЛАШЕТЕ !