Промени в БСП, но няма да пипат лидера

Не било актуално да се говори, че Станишев пак може да е премиер
Обновена: 3 юни 2014 15:08 | 3 юни 2014 15:05, Веселина Йорданова
174
Промени в БСП, но няма да пипат лидера
Сергей Станишев Снимка: БТА

Освен в кабинета промени може да има и в политическото ръководство на БСП, стана ясно на пресконференция на левицата. Оставка на лидера Сергей Станишев обаче не стои на дневен ред.

„Има отделни гласове в партията за искане на оставки на ИБ и на лидера. Сега не е време за оставки“, каза зам.-председателят на БСП Димитър Дъбов. Той напомни, че по думите на премиера Пламен Орешарски рокадите в кабинета няма да са повече от 5-6, и посочи, че не може да се очакват „грандиозни“ промени.

Лидерът Сергей Станишев обаче можело да поиска отделни промени в Изпълнителното бюро и за това имал мандат от Бюрото, макар по устав това да не е необходимо.

Още по темата
Дъбов не смята, че с днешна дата е актуално да се говори, че Сергей Станишев може да стане премиер на кабинет в рамките на този парламент. По думите му Станишев е можело да бъде премиер преди една година и сам се е отказал от това.

На днешното заседание на Изпълнителното бюро е имало две основни точки – оценката на комисиите на Националния съвет във връзка с изпълнението на едногодишната програма на правителството и допълнително обсъждане на анализа за представянето на „Коалиция за България“ на евроизборите.

Дъбов заяви, че от левицата приемат ниската активност, която беше показана на евровота като сигнал от избирателите, „че нещо трябва да променяме в нашата работа“.

„Анализът ни не включва промяна на лидера, смятаме, че трябва да се променят други неща“, уточни той.

Дъбов напомни, че това са били избори за Европейски парламент и според него е неуместно да се правят аналогии за това, какво българите смятат за управлението на страната. Това те го казаха преди една година, когато бяха парламентарните избори, коментира той.

По думите му анализът съдържа няколко елемента като причини за ниската активност на хората, които традиционно подкрепят левицата.

За трети пореден път не можем да мобилизираме нашите симпатизанти да гласуват активно. В лявото пространство имахме още две партии, основно АБВ, която взе от нас един мандат и го даде на ГЕРБ. Не по-малко хора, отколкото са гласували за АБВ, останаха вкъщи, незнайеки каква посока да изберат, каза той.

По думите му своето отражение върху изборите е дала и кризата в Украйна и по-конкретно проевропейската позиция на министри и политици.

Друга причина за ниския резултат левицата вижда в правителството. „Не сме недоволни от правителството, но хората не виждат достатъчно лява политика от правителството, което работи с мандата на БСП“, разясни Дъбов.

Доста време на заседанието на ИБ е отделено и на проекта за газопровод „Южен поток“, за който ЕК официално обяви, че стартира наказателна процедура.

От БСП смятат, че това е проект, който задължително трябва да бъде изпълнен на територията на България, най-вече заради диверсификацията на газовите доставки.

Ясно е, че получихме остро предупреждение от страна на избирателите, жълт картон, коментира и Борислав Гуцанов, член на Изпълнителното бюро.

По думите му на база на анализите, които се очаква да са готови тази седмица, ще се види какво се случва в кабинета и какво трябва да се направи оттук нататък с ясни два-три ангажимента, един от които категорично щял да е газопроводът „Южен поток“.

Гуцанов подчерта, че след разговори с коалиционния партньор ДПС и с много по-активното участие на мандатоносителя БСП ще бъдат направени промените в правителството.

„Ние, като основна политическа партия, трябва категорично да застанем зад виждането възстановяване на икономиката на държавата, иначе няма как да има перспектива и развитие за страната“, убеден е той.

По думите му БСП върши много добри неща, но не успява да стигне по най-добрия начин до „ума и сърцата на хората“.

Дъбов съобщи, че навръх Черешова задушница в събота БСП няма да прави пленум. Заседанието на Националния съвет ще бъде съвместно с ПГ в началото на следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: БСПСергей Станишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
0
 
! Отговори
знайко преди 9 години
БСП тайно ремонтират чинията на Бузлуджа,защото след изборите ръководството ще емигрира.
131
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дръжте си го - това е най сигурният начин да се затриетеда ви е честито
130
0
 
4
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 9 години
Ну давай, прийди сюда тавариш Серьожа !У нас ест доживотние длъжности !!!
129
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тогава какви промени ...Пълни глупости
128
1
 
1
 
! Отговори
фашизъм преди 9 години
Последствия бомбардировки украинской армии в луганск с касетъчни бомби,
127
0
 
1
 
! Отговори
гой преди 9 години
Евреите в бсп не искат да си пипат евреиския лидер.Ние новогоите ви казваме бъркайте си по дупките демек е ...те се в г ..ъ.*** от държавата да се уринват
126
1
 
10
 
! Отговори
БСП умря! преди 9 години
Нещастни ***!!!! При това положение много скоро в тази партия ще си останат само с лидера и кликата около него! Ляв съм по убеждение, но не гласувам за БСП от години. Докато не се изметат всички червени барони и потомствените "лидери" от 3 и 4 поколение и наследниците на бившите членове на ЦК и Политбюро от мен глас да не чакат! пък иначе те нека си се вричат във вечна вярност един на друг!
125
0
 
8
 
! Отговори
българин преди 9 години
Не пипайте златния лидер на БСП! ОТглеждат го за ПЕС.А преди 5 дни ДКЕВР ТАЙНО ВЗЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО РЕШЕНИЕ ЗА ГОЛЯМО (12-19%) ПОВИШЕНИ НА ЦЕНАТА НА ПАРНОТО! ТОВА СЪСИПВА ДОМАКИНСТВАТА - ПО 200-350 лв. ПОВЕЧЕ ПЛАЩАНЕ ЗА СЕЗОНА. НЕ СПЕТЕ, БЪЛГАРИ! НА УЛИЦАТА, НА ПРОТЕСТ ПРОТИВ ТОВА БАНДИТСКО УВЕЛИЧЕНИЕ, ПРЕДИ ДА Е ВЗЕТО ОФИЦИАЛНО РЕШЕНИЕ. НА ПРОТЕСТ,ДОКАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО чрез ДКЕВР НЕ ОТМЕНИ УВЕЛИЧЕНИЕТО! ИНАЧЕ, ОТ ЕСЕНТА УМИРАМЕ ПРАВИ! НЯМА КОЙ ДА НИ ПОМОГНЕ! САМО ПРОТЕСТ! ПРОТЕСТ СЕГА, НА УЛИЦАТА!
124
1
 
15
 
! Отговори
Панихида за БСП преди 9 години
Коментариите са излишни. БСП загина. Това че няколко човека се силят да оправдаят разрухата в собствената си партия, не помага, защото е очевазно, че БСП е третостепенна партия. Реално ДПС ги изпревари. На идващите парламентарлни иззбори ще останете едно незначително малцинство, след ТЕРБ, ДПС, България без цензура. Излъганите пенсионери вече се насочват към други партии - НФСБ, България без цензура. Паднете ли, ставане няма. Така кактоСДС не стана, така и БСП няма да стане.
123
0
 
23
 
! Отговори
социалист преди 9 години
Нагъл,по-нагъл,най-нагъл,Станишев!Няма такове *** като нашия гей-председател.Тоя пумиярин разсипа партията,народа и държавата и най-лошото мамито разгони на българщината с тва ДПС,гад украинска долна.
122
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Козметици.:))) Пипат там, където не могат "да навредят" на партията. Милионерите в управлението на столетницата ще стискат до последно. И да изчезнем ние, те ще си намерят държава. Нали парите са в тях. Не им пука за нищо, освен за собствената кожа. Толкова са жалки, алчни и страхливи. Опротивяха на всички нормални хора. Знаят какво ги чака и затова са толкова злобни и лъжливи. Какво сме имали да патим. Никой не ни е виновен, че не им приложихме лустрация, както направиха нормалните.
121
0
 
9
 
! Отговори
от ИБ преди 9 години
В ИБ има бройки които трябва веднага да нпуснат ,дори и партията.Говоря с имена-СВЕТЛА БЪЧВАРОВА!? Какво е това явление г-н Станишев? Какво очаквате от една провалена личност в управлението.Затънала до шия в далавери ,заменки и корупция.Провалена като научен работник,станала за смях с плегиатството и преписаните научни трудове.Влачеща страхотен негатив с публичното разследване за фирми и приближени КРАЛИ до последно народна пара.Помислете и чистете докато е време!
120
0
 
20
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 9 години
Съсел буржоаяко сеца за власттамилионер е от детеи с дружинката си заедно краде...
119
0
 
17
 
! Отговори
един преди 9 години
Съсела анализатор.На калпавата ракета космоса и е виновен
118
1
 
23
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Защо Бе другарю,защо Бе Станишеф,защо ни докара този позор или пак баба Пена чистачката е виновна,по стар комунистически терк.Проблемът на Безродникът е съвсем друг.Ръцете му са наврени отзад и ако го махнат,какво ще прави.Това му е дилемата,няма с какво да осмисли безмисления си живот.Поне засади едно дърво,гащник,да остане нещо след теб и да не те застигне проклятията на хората.Как си лягаш да спиш и заспиваш,не знам.
117
1
 
24
 
! Отговори
съдията преди 9 години
Още 3 години ако се мъчете с това измислено правителство, не червен картон, ами народен съд ще има за вас. Захапали сте кокала на властта та чак се давите. То бива такива измислици-премислици да говорите, ама вече се съмнявам че сами си вярвате на казаното...
116
1
 
21
 
! Отговори
4ista4kata преди 9 години
СТАНИ6ЕВ Е ПОСТАВИЛ ОСЛОВИЕ ПРЕД БСП и ДПС -ИЛИ МЕ ИЗБИРАТЕ ЗА ЕВРОКОМИСАР ИЛИ ОСТАВАМ ЕВРО ДЕПОТАТ-ТАКА МИ Е НАРЕДИЛА ЖЕНАТА-СОРИ
115
1
 
16
 
! Отговори
пенсионер- преди 9 години
другарине си губете времето с уговорки иотлагане днес за уттре.от ПОЗИТАНОда изчезне др.Д.ДЪБОВкадровика в БСП.ТОЗИ ЧОВЕКНАПЪЛНО ОЛИЦЕТВОРЯВАлека му пръс покойния Ал,Лилови сие.да не забравяме че в резултат наподобни зад кулисие и борби за влияние вътре вБСП и най вече на позитано ЖАН стана изкупителна жертва. и от тогава до днес продалжаваме да преписват всички несполуки в БСПна него.
114
1
 
20
 
! Отговори
STANIK преди 9 години
*** мръ.на не разбра ли нормалните хора не ти искат отиди си с мир в УКРАЙНА
113
1
 
27
 
! Отговори
Тоя ме радва. преди 9 години
Тези от БСП са толкова некадърни че нямат един свестен Българин да сложат начело на партията си и за това слагат Руснак а изберателите им са толкова слабообразовани че са объркали елементарната бюлетина предложена пак от БСП и не избраха лидера на партията си а едно младо момче което така или иначе е по свясно от Станишев който никога не е работил и в казармата не е ходил и БСП то затрива а и целия ПЕС на доло е повел.Да е жив и здрав и все така упорито да продалжава да затрива социалистическата