Ще има и други наказания за "Южен поток", прогнозира Добрев

Управляващите да проведат открит конкурс, за да няма санкции, зове той
Обновена: 3 юни 2014 12:39 | 3 юни 2014 09:36, Веселина Йорданова
188
Ще има и други наказания за "Южен поток", прогнозира Добрев
Делян Добрев. Снимка: архив, БулФото

Ще има и други наказания за “Южен поток”, прогнозира бившият енергиен министър и депутат от ГЕРБ Делян Добрев, след като ЕК настоя с официално писмо България да спре проекта за газопровод.

Още по темата
„Наказателната процедура по проекта „Южен поток” е във връзка с липсата на процедура по обществените поръчки за избор на изпълнител“, обясни Добрев пред Нова телевизия.

По думите му това е само първата такава стъпка от страна на Брюксел и най-вероятно ще има и други, свързани с неспазване на европейското енергийно законодателство.

„Управляващите трябва да прекратят моментално този фарс и да проведат открита и прозрачна обществена поръчка, за да няма наказания за България”, призова Делян Добрев.

Той прогнозира, че в рамките на месеци може да станем свидетели на съдебна процедура и многомилионни санкции за България.

Добрев посочи, че междуправителственото споразумение за газопровода е подписано от правителството на тройната коалиция през 2008 г., а кабинетът на ГЕРБ е взел само окончателното инвестиционно решение.

„Към споразумението от 2008 г. също има забележки от август 2013 г., но конкретният  повод за наказателната процедура е това, че миналата година правителството на Орешарски проведе един скалъпен конкурс с предизвестен край, защото фирмата, която обявиха преди седмица, се похвали на своя сайт, че е спечелила, три месеца преди да стартира т.нар. конкурс. Това е скандално и нямаше как да не бъде забелязано от Европейската комисия”, коментира бившият енергиен министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
1
 
! Отговори
Ива преди 9 години
Само оставка може да спаси България от калта... Комунистите ни съсипаха...
116
0
 
0
 
! Отговори
konstantin.dimitrov преди 9 години
Ще има и още как с тези ***, това е само началото
115
0
 
1
 
! Отговори
Мина преди 9 години
ОСТАВКА НА КАБИНЕТА!
114
0
 
2
 
! Отговори
Тодор преди 9 години
Накрая и от ЕС да ни изгонят! С това управление нищо хубаво не ни очаква! Върнаха ни в миналия век!
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хващайте си тъпата партийка и садете картофи и пасете овце там.Ако се изнесете от БГ още по добре
112
0
 
2
 
! Отговори
Сохо преди 9 години
Заради тея управници накрая ше ни изключат от ЕС!..
111
2
 
1
 
! Отговори
dori преди 9 години
Нека има - само така народа ще разбере, че Борисов е говорил истини когато ни предупреждаваше, че станишев ще ни съсипе
110
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не става и за продавач в офис на мобилен оператор, министър го направиха! Нагледен пример за калинка и удобен *** за мръсната работа.
109
2
 
6
 
! Отговори
ууу преди 9 години
пъпчив герберски чи....жия ходи да ти сменят памперса
108
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Калинката Добрев (завършил за бакалавър по културология, това му е образованието) отново сее "мозък". Това е един от любимите "експерти" на Боко.Човек, който няма идея с какво се е захванал и имитира компетентност.Специалист по всичко, пардон - по икономика и енергетика!!!
107
1
 
7
 
! Отговори
rrrrrrrrrr преди 9 години
Това момче си повярва много.Папагалчето на Бойко.
106
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този дечко,бащата на когото прави бизнес с над 2 000 000лв да си каже първо откъде са парите и второ да спре да мрънка и се прави на знаещ и велик!!!!
105
0
 
9
 
! Отговори
ан преди 9 години
права е вангав политиката само между 45 и 60 годинидругите вънза едните старост а за другите липса на опитколкото и да си умен нямаш ли орпит не можеш да ръководиш големи проектитова е и грешката нва бойко че пусна деца да ги лъжат големите тигрии успяха
104
2
 
4
 
! Отговори
Рони преди 9 години
Как няма да има наказания с тези некомпетентни хора.
103
4
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Попитали Радио Ереван ,защо е спряло предаванията си? закриха ни.Сега работи Радио Борисов.....Сега то рзпространява вицовете в България.
102
2
 
13
 
! Отговори
il_cho преди 9 години
Личи си къде са продажниците на запада и чий интереси се защитават... ама не са виновни герберите... те толкова си могат :)
101
3
 
15
 
! Отговори
Белята преди 9 години
Щяло да има и други наказания ! А досега какви бяха ? Никакви, само искания и то неаргументирани. но такава е цялата политика на Запада - манипулация и заплахи.
100
6
 
8
 
! Отговори
НАРОДЕН СЪД ! преди 9 години
"Наказателната" процедура (материална, политическа, морална и съдебна) следва да бъде адресирана персонално към ония, които в разрез с Европейското законодателство вземат обвързващи решения, с които обслужват преди всичко чужди интереси и (най-пагубното !) - рушат доверието към българската държава !
99
9
 
12
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 9 години
Нормално е този *** да говори помиярщини. Групировката герб, която той представлява е проводник на сатанистките антибългарски идеи на брюксел, вашингтон и лондон! По-лошото е, че има страшно много полухора у нас, които още вярват в запада, герб, реформастори, дудуци, сергейове, мвф, световна банка и т.н. Мили полухора, я си слушайте чалга, пийте си най-рекламираните бири, сменяйте си анцузите и маратонките, простейте си колкото си щете, но си стойте в къщи и не излизайте, че голям срам!!!
98
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Паленцето на Бойко се опитва да джавка,за да не го сритат.